Известие

Collapse
No announcement yet.

Олекотяване на маховик?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аз ще ти кажа бре Леб не им се яде на 530-ките в Дружба и околията
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Искам да ви питам наистина усети ли се разлика на 145-цата на 400м. с лекия маховик? И аз минавам от 9+ на 6 и малко, много хора ми наговориха глупости, ама пък като гледам по чуждите форуми всички са за..
      If everything seems under control, you're just not going fast enough. - Mario Andretti
      Racing is a sickness and the only way you can get over it, is to die. - Ken Tyrrell

Comment

• Първоначално публикувано от mladengsi Покажи съобщение
        Искам да ви питам наистина усети ли се разлика на 145-цата на 400м. с лекия маховик? И аз минавам от 9+ на 6 и малко, много хора ми наговориха глупости, ама пък като гледам по чуждите форуми всички са за..
        Да колега на 400м ще усетиш осезаема разлика
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
          Да колега на 400м ще усетиш осезаема разлика
          Има ли ''-'' при по-лек маховик?

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd
            Има - почваш да караш с железни гащи...
            Е чак пък толкова... колкото е по-лек, толкова по-трудно ще му е да се изскубне Просто трябва да е балансиран и но проблемо.

Даването на газ, води до пристрастяване!
            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

• Не знам...На мене така ми казаха и аз за това се отказах от това нещо наречено "лек маховик"...Пък и нали се носеше лафа, че губиш във високите
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Аз сериозно попитах...

Comment

• Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
                  Има ли ''-'' при по-лек маховик?
                  Да, има. Може при празен ход и много пуснати консуматори (най-вече при климатик) да има малки вибрации, или колебания в празния ход, но не кой знае какви. Също така няма да можеш да поддържаш стабилна скорост по магистралата. Ама пък ще си бръз! На 400м би трябвало да има доста голяма промяна във времената. Имаше една таблица, съставена за BMW 320 с M50 или M52, на която е сложен маховик от M20 без климатик, и с малко сметки беше изчислено, че на първа скорост колата ускорява така, сякаш е олекотена със 100кг, на втора с около 40, и натам не ги помня. Но това е при шестак и задно предаване...при нас не знам какви биха били тези стойности...
                  Last edited by Abar7h; d.m.y г., 13:08.
                  Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                  Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                  BMW 328i

Comment

• Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                    Да, има. Може при празен ход и много пуснати консуматори да има малки вибрации, или колебания в празния ход, но не кой знае какви. Също така няма да можеш да поддържаш стабилна скорост по магистралата. Ама пък ще си бръз! На 400м би трябвало да има доста голяма промяна във времената. Имаше една таблица, съставена за BMW 320 с M50 или M52, на която е сложен маховик от M20 без климатик, и с малко сметки беше изчислено, че на първа скорост колата ускорява така, сякаш е олекотена със 100кг, на втора с около 40, и натам не ги помня. Но това е при шестак и задно предаване...при нас не знам какви биха били тези стойности...
                    Разбрах и изетох и темата назад , мисля е придобих представа.

Comment

• Аз минах към 20хил км. с лек маховик. Преди 2-3 месеца го свалих и си сложих стандартния, като сега се замислям и усещам някои минуси за които Абарта може би е прав. С лекия маховик колата по-трудно задържаше опр. скорост. Примерно да я закова на 140-160км. все тръгва да бяга, педала е мн. по-чувствителен. И другото което сега забелязвам е че с лекия маховик потеглях от 1800 об, а без него от около 1300об. Всичко друго съм го описвал

ЕДИТ:
                      Ами никога не съм вдигал над 200км. та незнам за макс скороста. Като скорост колата винаги си я е правила....

При превключване не съм имал никакъв проблем, както и при работа на място с включени всички консуматори
                      Last edited by VFTI; d.m.y г., 15:35.
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                      exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                      ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                      ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                      by RUBIG service

Comment

• Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                        Аз минах към 20хил км. с лек маховик. Преди 2-3 месеца го свалих и си сложих стандартния, като сега се замислям и усещам някои минуси за които Абарта може би е прав. С лекия маховик колата по-трудно задържаше опр. скорост. Примерно да я закова на 140-160км. все тръгва да бяга, педала е мн. по-чувствителен. И другото което сега забелязвам е че с лекия маховик потеглях от 1800 об, а без него от около 1300об. Всичко друго съм го описвал
                        Кажи имаше ли разлика в превключването и в макс скороста?
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Лекия маховик за мен е много голям тунинг на мъртвия ТС.В града разхода ми падна с леко каране.Но е важно кай и как го е направил да няма после .....

---------- Post added at 22:38 ---------- Previous post was at 22:35 ----------

Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                          Да, има. Може при празен ход и много пуснати консуматори (най-вече при климатик) да има малки вибрации, или колебания в празния ход, но не кой знае какви. Също така няма да можеш да поддържаш стабилна скорост по магистралата.
                          Пълни глупости!
                          Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
                          ех.. Малкото КуВе
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщение
                            Лекия маховик за мен е много голям тунинг на мъртвия ТС.В града разхода ми падна с леко каране.Но е важно кай и как го е направил да няма после .....

---------- Post added at 22:38 ---------- Previous post was at 22:35 ----------

Пълни глупости!
                            Еее не знам, аз за коли не съм учил все пак! Да чуем изказването на старши научен сътрудник към БАН Василчо Петров по въпроса!
                            BMW 328i

Comment

• Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                              Еее не знам, аз за коли не съм учил все пак! Да чуем изказването на старши научен сътрудник към БАН Василчо Петров по въпроса!
                              Ми все пак съм те засичал по сервизите и съм видел колко знаеш.
                              Ма със стена не се спори.

Само да ти кажа че почти 2 години карам с лек ммаховик и такива работи не съм забелязал дето си ги написъл. Даце имам понижение в разхода градско.
                              Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
                              ех.. Малкото КуВе
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщение
                                Ми все пак съм те засичал по сервизите и съм видел колко знаеш.
                                Ма със стена не се спори.

Само да ти кажа че почти 2 години карам с лек ммаховик и такива работи не съм забелязал дето си ги написъл. Даце имам понижение в разхода градско.
                                Не бе айде да спорим! Вдигни носа от своята кола, и се огледай. Погледни например насам: http://www.youtube.com/watch?v=JskRH-fnZxY Не ми се търси повече в тубата, ама има хиляди, ако ти се занимава виж ги. Или питай Бобо да ти обясни.
                                BMW 328i

Comment

Working...
                                X