Известие

Collapse
No announcement yet.

Олекотяване на маховик?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от t-1000 Покажи съобщение
    С по-лекия маховик ще омалява на байрите
    Просто си губи инерцията - малко газ и нещата са различни - може би затова се счита че разхода леко се вдига....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Които се интересува къде балансират, да ми пише на лс

B&B Racing | bb-racingteam.com
      Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

Ето една статия по въпроса

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Просто си губи инерцията - малко газ и нещата са различни - може би затова се счита че разхода леко се вдига....
          Разхода не се вдига ,а пада!

---------- Post added at 12:28 ---------- Previous post was at 12:23 ----------

Първоначално публикувано от Денис Покажи съобщение
          Ето една статия по въпроса
          Тази статия е 50/50 верна/неверна,не се доверявайте на всичко писано в нета.

Принципно на други места занимаващи се с тунинг,казват ,че намаляването на теглото на маховика да не превишава 10-20%,след тази стойност,загубите нарастват.
          145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

Има всякакви благинки, стига да си на подходящото място - ето това например:Oлекотен маховик+съединител за приблизително хилядарка, стига да има кой да го донесе.
            Само маховика е към 700лв.
            Има и за GTV и се чудя, дали да не си заръчам такова нещо, така и така скоро ще дойде време да сменям съединител.
            Струва ми се, че това е добър и сравнително евтин вариант за "сиромашки тунинг".
            Alfa Romeo 166 3.0 V6
            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
              Има всякакви благинки, стига да си на подходящото място - ето това например:Oлекотен маховик+съединител за приблизително хилядарка, стига да има кой да го донесе.
              Само маховика е към 700лв.
              Има и за GTV и се чудя, дали да не си заръчам такова нещо, така и така скоро ще дойде време да сменям съединител.
              Струва ми се, че това е добър и сравнително евтин вариант за "сиромашки тунинг".
              Това и аз от кога го гледам ако знаеш...

Ама ме е страх като тръгна на дълъг път, че ще се налага крака ми да седи постояно на педала на газта. Което ще увеличи и разхода на гориво. Ще умалява и на високите предавки сравнително по-бързо.

А и да беше колата на 5 години да и наливам. А тя дет се вика взела-дала... от друга страна пък скоро ще сменял съединител и се чудя и аз като теб.
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Aз много-много не карам на дълго, така че това не ме притеснява.
                А и не вярвам да чак такъв проблем, че да не може да качи Витиня да речем.
                По-скоро ще страда при наистина висока скорост, но пък аз съм примерен шофьор и дори и по магистралата рядко карам с повече от 140км/ч.
                Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

ее чак толкова не умира колата
                  поне мойта не умираше с над кило олекотяване
                  сега ще вида типото там олекотяването е
                  доста повечее направо е плашещо...
                  alfa 164 t.s ex
                  tipo 2,0 16v turbo ex
                  opel astra amnesia ex
                  megane 2 ex
                  alfa 159 jtd ех
                  audi A6/S TQ 330+
                  audi a4 b5 1,8 TQ 500++
                  alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design

Comment

На спринта карах много лек маховик,от оригиналния 7,1кг на 3,5кг и бях много доволен от към респонс и икономичност,НО има си и своите - ,а те са ,че максималната скорост падна и прекалено много въртеше гуми,тоест мотора се развива бързо за сметка на сцепление и макс скорост.

Comment

Сцеплението не ме притесява толкова - по-малко газ и така. Пък и GTV-то бая тежи.
                      А максималната много ли падна? Не, че гоня всеки ден из задръстванията максимална скорост, ама да питам.
                      Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщение
                        На спринта карах много лек маховик,от оригиналния 7,1кг на 3,5кг и бях много доволен от към респонс и икономичност,НО има си и своите - ,а те са ,че максималната скорост падна и прекалено много въртеше гуми,тоест мотора се развива бързо за сметка на сцепление и макс скорост.
                        Тръгването на първа винаги ще е с въртене. И ще иска и газ. Не може и без газ да тръгнеш щото пък няма инерция мотора и без газ ще иска да гасне... абе... има си и предимства и недостатъци. Аз само със шайбата на вала дето сложих я усещам разликата и представям си ако още 2м 3 пъти по толкова разлика се получи с маховика. Аз ще хвърлям гуми всяка година. За ежедневна кола може би това не е много разумно. Прекалената динамика и агресивност ще ме изнервят ми се струва. Както беше и със спортния филтър със звука, и с гърнетата.. които отдавна разкарах. Всяка радост за 3 дни И се опасявам, че и с маховик ще се получи същото.
                        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                          Тръгването на първа винаги ще е с въртене. И ще иска и газ. Не може и без газ да тръгнеш щото пък няма инерция мотора и без газ ще иска да гасне... абе... има си и предимства и недостатъци. Аз само със шайбата на вала дето сложих я усещам разликата и представям си ако още 2м 3 пъти по толкова разлика се получи с маховика. Аз ще хвърлям гуми всяка година. За ежедневна кола може би това не е много разумно. Прекалената динамика и агресивност ще ме изнервят ми се струва. Както беше и със спортния филтър със звука, и с гърнетата.. които отдавна разкарах. Всяка радост за 3 дни И се опасявам, че и с маховик ще се получи същото.

За тебе всички знаем!

Comment

Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщение
                            Разхода не се вдига ,а пада!

Писах че "така се счита", аз лично нямам наблюдение да има разлика.....
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                              Сцеплението не ме притесява толкова - по-малко газ и така. Пък и GTV-то бая тежи.
                              А максималната много ли падна? Не, че гоня всеки ден из задръстванията максимална скорост, ама да питам.
                              С около 20-30км/ч.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                                И ще иска и газ.
                                Мда, иска идея повече газ при тръгване.....
                                Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 21:23.

Comment

Working...
                                X