Известие

Collapse
No announcement yet.

Премахване на стабилизираща щанга!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Човек трябва да разсъждава малко. Примерно моята 9-ка е над 150кг по-лека от 2,4 комби с топ оборудване. Окачването е едно и също. Същото е примерно с 156 1,6TS и 2,4JTD. На тежка модификация не бих я махнал(не, че сега бих, но се замислям). Така или иначе минавам на малко по-високи гуми така, че ще си стои.
    пп Колегата е прав за произшествията - ако стане беля иди обяснявай защо си премахвал елементи от окачването ..
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

---
      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:32.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
        Интересна ситуация. Отговаряте ми на вьпросите с вьпроси.
        Това и аз го мога.
        Това че вашата кола няма вьзглавници, значи ли че е разумно да махна моите?
        Какво мислите че правят конструкторите, вьв времето между почивките за кафе?
        Дали явлението резонанс на системата пружина/амортисор, се влияе от теглото с което се натоварва.
        Каква е разликата между Голф и Алфа по отношение предавателното число на кормилната кутия?
        Премахването на тая щанга, води ли се промяна в конструкцията на автомобила?
        Колкото и невероятно да звучи - не се заяждам. Задавам си вьпроси, задавам ги и на вас.
        Искам да ми отговориш само на един въпрос...
        Защо на Датчиа Логан и Сандеро на някои модификации имат щанга а на други нямат!
        sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:32.

Comment

Мимо,голф - 1,2 (за 3 не съм сигурен) до 90 коня нямат стабилизираща щанга.

Comment

Дали да има или не, потребителите ли са го решили или конструкторите?
              Обещавам, като отида до сервиз Рено да задам вьпросьт Ви, на компетентни по него люде. Аз не познавам моделите на Дачия, сьответно - не сьм в сьстояние да ви отговоря.
              Има ли значение след като може да си купиш и такава и инаква... И да се потретя пак! Несъм привърженик да се маха щангата а просто така се случиха моментно нещата защото нямах под ръка нови тампони за нея. На следващия ден си накупих всичко и сега е въпрос на време да се наканя и пак да си я върна на мястото... Преди това обаче ще покарам още за да усетя точно какво е като + и - след като я няма...

---------- Post added at 19:23 ---------- Previous post was at 19:22 ----------

Първоначално публикувано от TS Покажи съобщение
              Мимо,голф - 1,2 (за 3 не съм сигурен) до 90 коня нямат стабилизираща щанга.
              Има и 3-ки без, лично съм виждал

Comment

Другият вьпрос който "ми блесна" е - защо тва джилязо са го нарекли стабилизираща, а не пречеща щанга.
                По простата причина че някой в БГ преди доста време е решил че стабилизира нещо.....а примерно английските названия нямат нищо общо със стабилизиране - sway bar и anti-roll bar.......чудя се защо не са го нарекли stabilization bar явно би му отивало повече....

Някой например може ли да каже защо на най лекия от гамата 147-156-GT се слага най дебелата стабилка, а един тежък Кросвагон или 166-ца V6 турбо имат 22 милиметрови клечки.......който знае отговора на този въпрос, ще знае по принцип какво цели производителя когато слага и най - вече определя с каква дебелина да са "стабилизиращите" щанги на различните коли........
                Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 19:34.
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

---
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:36.

Comment

Значи щангата е нужна при екстремно каране,както подчертава и фуриос,На времето имах Форд Ескорт XR3 И имах нужда да купя специална втора тунинг щанга,която се слага под неговата със специялни супорти и се продаваше ,точно за този модел кола,понеже беше литава в завои с висока скорост.После имах едно Аутобианки А112 за пистова употреба,и също по съвет на един специалист,се наложи добавяне на втора щанга.При положение обаче че колата се ползва нормално,и не се вкарва в завоите,на границата на възможностите и ,то спокоино може да се лишиш от присъствието на това желязо.
                    155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Определено има според мен. След като производителят е преценил че няма нужда да се монтира и колата ми е изправна, аз бих си "джиткал" с чиста сьвест. Но да махна елементи от окачването.....не сьм се и замислял.
                      Не бива да забравяме, че не сме сами на пьтя.
                      Ни в клин, ни в рькав - прави ми впечатление че извьн градьт ставаме все по толерантни водачи. В градьт - точно обратното.
                      п.п. Ами то, някой я наричат "успокоителна" щанга.
                      След като води до подобрение стабилноста на талигата, как да не стабилизира нещо?
                      Имах предвит, че може да си купиш Датчиа със щанга и същата кола но без щанга (зависи от степента на оборудването и маи, което незнам какво общо има с окачването).

Comment

Защо изобщо търсиш логика в дачия и голф? И при двете положението е трагично - базовото оборудване е под всякаква критика. То цялата каруца е под всякаква критика. Ако си купуваш евтин гоуф, няма щанга, просто защото са стиснати гъзове скапаните шваби. Той няма и централно, и ел. стъкла, и т.н. Ако пък им изръсиш един чувал пари, колкото за Alfa Q4 например, евентуално ще имаш стабилизираща щанга. По дяволите, Москвич 408 от 1966г. ИМА стабилизираща щанга, 16мм. Въобще, ама въобще не гледай шибаните вагини, защото не са пример за автомобил, а за каруца, и си върни щангата на мястото.
                        1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:36.

Comment

Мое се лъжа но май има и 33-ки фабрично без туй жулезо....нещо по памет карам ама не моа се сетя....
                            Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                            Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                            Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                            Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                              Искам да ми отговориш само на един въпрос...
                              Защо на Датчиа Логан и Сандеро на някои модификации имат щанга а на други нямат!
                              ама ти дачия ли караш. значи много съжалявам
                              има ли типо,155,темпра,145,146,браво,мареа които излизат от завода без тази щанга.
                              33 също не знам да има без щанга

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                              По простата причина че някой в БГ преди доста време е решил че стабилизира нещо.....а примерно английските названия нямат нищо общо със стабилизиране - sway bar и anti-roll bar.......чудя се защо не са го нарекли stabilization bar явно би му отивало повече....
                              всъщност в ремонтното ръководство на алфа е наречена точно stabilizer bar и е обяснено какво прави. от тези щанги зависи и поведението на купето като целта е нормална кола да има леко недозавиване. то и затова се продават афтърмаркет.
                              колегата като приключи с предната, може и да махне задната, ако не е знаел че и там има.
                              точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                                ама ти дачия ли караш. значи много съжалявам
                                има ли типо,155,темпра,145,146,браво,мареа които излизат от завода без тази щанга.
                                33 също не знам да има без щанга

всъщност в ремонтното ръководство на алфа е наречена точно stabilizer bar и е обяснено какво прави. от тези щанги зависи и поведението на купето като целта е нормална кола да има леко недозавиване. то и затова се продават афтърмаркет.
                                колегата като приключи с предната, може и да махне задната, ако не е знаел че и там има.
                                Имам чуството че грам не четеш при какви обстоятелства е премахната за момента тая щанга... Махнах я защото нямах тампони за нея а сменях по предницата какво ли не! На следващия ден си взех биалетки тампони и тн и сега е въпрос на време да я сложа пак! Преди това ще покарам за да напиша после как е без нея, защото така като ви гледам на дали някои ще я махне за да тества без нея как е а само си говорите еи така на изуст какво би станало при липсата и!

Comment

Working...
                                X