Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор на масло 10w60. Selenia vs The others

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Коя точно от характериките превъзхожда тези на Селенията, че не мога да се ориентирам?
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• http://www.raxol.eu/en/oilproducts/p...0-1041/?p=1041
      Има и предложение с естери.....
      Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

• Вече 2000км с 5w50 Comma пълна синтетика(oт амазон), ето и впечатленията:
        - студен старт (-5гр.) без никакви шумове
        - има някаква минимална консумация за тези километри, понеже съвсем леко под максимума на щеката е маслото, което мисля, че се дължи на пътуването ми София - Варна и обратно с по-високо темпо
        Препоръчвам този вискозитет за спарковете!
        Now: 156 2.5 V6 24V
        Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

• Цена?
          156 2.0TS

Comment

• 5л за 68лв с доставката

Comment

• https://maslo1.com/index.php?route=p...=173369_173386
              https://maslo1.com/index.php?route=p...=173369_173387
              Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

• Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
                5л за 68лв с доставката
                Много пари са това за това масло. Освен това 10w60 е по-добре за този мотор от 5w50.
                www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

• Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
                  Много пари са това за това масло. Освен това 10w60 е по-добре за този мотор от 5w50.
                  Според мен са добри пари за това масло, какво по-хубаво ще предложиш с тази цена за нашите спаркове? От къде имаш впечатления и защо мислиш, че това гъсто масло 10w60 е по-хубаво 5w50 за през зимата?

Comment

• Аз карам с 10в60 и не бих повторил. Много му е тегаво на мотора всяка сутрин в студа...
                    За лятото беше ОК.
                    156 2.0TS

Comment

Според мен са добри пари за това масло, какво по-хубаво ще предложиш с тази цена за нашите спаркове? От къде имаш впечатления и защо мислиш, че това гъсто масло 10w60 е по-хубаво 5w50 за през зимата?
                      Същото масло мога да ти го предложа по-евтино като за начало. Впечатленията ми са лично от моята кола, че откакто карам с 10w60 разхода на масло драстично намаля, вариатор не съм чувал да изтраква от години, мотора работи меко и тихо. Иначе на мой клиент и приятел, който обича да си прави експерименти с маслата продадох Motul Sport 5w50 и според уреда му не държеше добро налягане. Смеихме го с 10w60 пак на Motul и нещата заспаха.
                      www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

• Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
                        Същото масло мога да ти го предложа по-евтино като за начало. Впечатленията ми са лично от моята кола, че откакто карам с 10w60 разхода на масло драстично намаля, вариатор не съм чувал да изтраква от години, мотора работи меко и тихо. Иначе на мой клиент и приятел, който обича да си прави експерименти с маслата продадох Motul Sport 5w50 и според уреда му не държеше добро налягане. Смеихме го с 10w60 пак на Motul и нещата заспаха.
                        Ами предложи го, защо да си го поръчвам от Англия като мога от тук по-евтино и по-бързо да си го взема. Това, че на приятеля ти уреда показвал едно, а после друго въобще не е фактор кое е по-добре за двигателя. Доказано е, че при студент старт мотора ще има по малко триене с 5w50 от колкото с 10w60, а това е решаващ фактор за живота му. При всекидневна нормална употреба на TS въобще не му е необходимо толкова гъсто масло.

Comment

Ами предложи го, защо да си го поръчвам от Англия като мога от тук по-евтино и по-бързо да си го взема. Това, че на приятеля ти уреда показвал едно, а после друго въобще не е фактор кое е по-добре за двигателя. Доказано е, че при студент старт мотора ще има по малко триене с 5w50 от колкото с 10w60, а това е решаващ фактор за живота му. При всекидневна нормална употреба на TS въобще не му е необходимо толкова гъсто масло.
                          И защо има по-малко триене?
                          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                            И защо има по-малко триене?
                            Защото маслото е по-тънко и се разпръсква по-бързо в двигателя.

Comment

Защото маслото е по-тънко и се разпръсква по-бързо в двигателя.
                              А пък дебелото не се стича като тънкото и си стои по двигателя, тогава?
                              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                                А пък дебелото не се стича като тънкото и си стои по двигателя, тогава?
                                На интересен ли се правиш или просто внимание не ти обръщат и си търсиш?

Comment

Working...
                                X