Известие

Collapse
No announcement yet.

Измерване на вторичната намотка на бобина

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    И такова нещо не сме твърдяли.

За да не се луташ излишно, ето ти, какво сме твърдяли:

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...&postcount=198
    Хм, оправи си правописа
    Да приключим, че пак ще започнат обидите

Comment

• Ще приема, че заради правописа ми не разбираш това, което пиша.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
        Да, прав си, няма междинна. Поне не и при нашите. Не мога да я намеря страницата за поддържане на подзаряд на определен тип с една бобина при което се подават кратки импулсчета м/у две искри отпушващи управляващия транзистор в активен, а не в ключов режим. И тогава като мериш се получава като едно междинно напрежение
        Но вие казвахте, че седи и постоянно на подзаряд
        Няма такава система. Единственото близко нещо, до това което описваш е кондензаторно запалване с автогенератор за зареждането му. Това е съвсем различно, но даже там бобината не е на "подзаряд" а се използва отделен трансформатор. Няма никакъв смисъл, да държиш постоянен ток през бобина с толкова малко съпротивление и индуктивност. Няма и начин да се получи, с елементи със "човешки" размери.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
          Няма такава система. Единственото близко нещо, до това което описваш е кондензаторно запалване с автогенератор за зареждането му. Това е съвсем различно, но даже там бобината не е на "подзаряд" а се използва отделен трансформатор. Няма никакъв смисъл, да държиш постоянен ток през бобина с толкова малко съпротивление и индуктивност. Няма и начин да се получи, с елементи със "човешки" размери.
          Има, но не мога да намеря страницата, в която го четох. Мен също ми беше интересно. бяха дали едни пикчета които приличаха на полувълната на усилвател клас С

Comment

Има, но не мога да намеря страницата, в която го четох. Мен също ми беше интересно. бяха дали едни пикчета които приличаха на полувълната на усилвател клас С
            Щом не можеш лесно да го намериш, значи не се прилага масово а е било някаква екзотика, каквато всеки може да си сътвори.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Щом не можеш лесно да го намериш, значи не се прилага масово а е било някаква екзотика, каквато всеки може да си сътвори.
              Бе беше точно за запалванията и различните видове. Но не си давам зор да го търся

Comment

За незная кой път - никакви полувълни. Само правоъгълни импулси с максимално стръмни фронтове. Инак транзисторът ще се разпои сам. Допускам че бъркаш с кондензаторно запалване, но подчертавам че няма общо с темата.
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Подобна графика може да се наблюдава при многоискрови запалвания (не кондензаторни), но въпросните "полувълни" са изобразявали тока а не напрежението.

Нещо такова:

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 15:06.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Подобна графика може да се наблюдава при многоискрови запалвания (не кондензаторни), но въпросните "полувълни" са изобразявали тока а не напрежението.

Нещо такова:

Не, беше напрежение и полувълнички м/у две зареждания за искра и не включват транзистора в ключов, а в активен режим

Comment

Working...
                    X