Известие

Collapse
No announcement yet.

BMW 320 vs. Alfa 156 1.8 T.S.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не можаха да я чипосат. Имаше файлове за сумати и алфи, но точно за моя компютър няма.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem
      Аз на майтап тръгнах. Исках да го напаря. И сега не ми дава мира. Утре я чипосвам, парвам го здраво баварчето и край с гонките. Да защитя марката поне Това тежкото не мое да ме бие току така
      не става само с ядене(чипосване))) вземи покарай малко и потренирай! не се хвърляй ей така. щото и ферари да си вземеш като не си му свикнал ще те разпарят навсякъде
      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
      sprint tropheo
      155/1.8
      156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore
        Аз на майтап тръгнах. Исках да го напаря. И сега не ми дава мира. Утре я чипосвам, парвам го здраво баварчето и край с гонките. Да защитя марката поне Това тежкото не мое да ме бие току така
        не става само с ядене(чипосване))) вземи покарай малко и потренирай! не се хвърляй ей така. щото и ферари да си вземеш като не си му свикнал ще те разпарят навсякъде
        Много вероятно да е това причината

Comment

Първоначално публикувано от fiore
          Много вероятно да е това причината
          Казвам ти го от опит. Преди да седна в първата си алфа карах 325i . В момента в който се качих в 155 2,5 6V(което е със същия обем и брой на цилиндри с бмв-то)разбрах че сравнение като динамика и скорост не може да има. алфата е с дължина пред бмв при равни агрегати. Със 155-цата си (тази от подписа, когато беше във форма) най редовно се дърпах с 318 и 320. Резултатът най често беше в моя полза.
          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
          sprint tropheo
          155/1.8
          156/2.0 Selespeed

Comment

320-ка няма шанс, за 400 м не знам, но няколко пъти си се гонихме по пътищата, верно че не знам какви шьофьори са били, но факт е че колкот и да се напъваха сравнително бързо остават на сериозно разстояние. Също така алфата осезаемо набира и им дъра и по прави и по завои. Явно бавареца е тежък, или двигателя му не дава много, не знам, но е факт. По път с завои и 535 няма никакъв шанс, въпреки че на правите много бързо настига, но все пак е двигателя е двойно по голям ...

Comment

Аз разбрах къде е проблема най-накрая. Днес с тези от диагностиката се качихме в колата с лаптоп и се повозихме, и гледахме какво се случва с мотора. Пържиме на няколко пъти и излязох грешки в контрола на горивото. И ми казаха, че ми е слабо налягането на горивото. Аз и я усещам защото като и подам рязко газ и колата глъхне. Бавно се развърта. Тоя пич вика, че е карал таква алфа и го е залепяло на седалката, а моята не го прави.

Утре ше видим как е безиновия регулатор и помпата.

Comment

Ще дойдете на мойто че колата не е в ред....

Comment

Първоначално публикувано от gigi
                  Ще дойдете на мойто че колата не е в ред....
                  Ами нормално. Аз я усещах колата, че не е добре, но като не знам в дйствителност колко трябва да върви и гадая на посоко.

Може би регхулатора за налягането не е добре, но ще видим довечера като замерим след него на колко бара идва.

Иначе при загрял мотор вече въздуха е с температура 32 градуса на празен ход и при 120 км в час е около 26 градуса, което мисля е много добре.

Comment

Хммм чак залепвае на седалката, или мойта не е наред от самото начало, или не се усеща залепяне, и на григор 156 е същата работа при ускорение, сега след чипосванетоне знам как е, така че не е само при мойта. Тоя да не е карал някаква барана, я турбинирана я чипосвана?
                    Иначе ... ще видя и аз помпата при ремонта, нонай често грешка в микстурата може да даде от проблемна ламбда, и то не от самаа ламбда, товами го дава редовно като се появи пукнатина в някой от малките катализатори. Когато е малко пукната най-вероятно си дава грека но чека не светва щото след това изчезва, но като стане повече спукането си светва за постоянно точно с тая грешка. Така че ... не бързай да сменяш регулатор на помпата, а там лесно може и да измериш какво е налягането.

Comment

Мерихме налягането. Точно 2,8 бара е на празен ход, като подам гас стига до 3,1 или малко от горе. Точно както трябва да е.

Но дава грешка в управление на горивото. Писахме в един руски форум и ше видим какво ще кажат там. Иначе всичко е на ред. ламбдата е наред, даже си показва добри стойности в движение. Запалването също е добре, въздух в изобилие и то 25, 26 градуса когато е в движение.

Ще гадаем тази грешка от какво може да е.

Comment

не знам за другото ама си смени гумите

ВЕДНАГА, и изобщо не се гони с тези ..
                        Аз имам малко опит с 2 голфа ГТИ къмто 180 коня на братчеда ..
                        Ами втория е с некви пирели драго от 98-ма - такива пласмаси са че на всяка предавка до 3-та при настъпване до долу върти само гуми. Предишния беше с новички от 2005-та мишлинки и много по малко въртеше гуми ..
                        Да не говорим че заради тези гуми изправи един завой и .. преден фар, халогени броня и т.н.
                        ALFA 156 1.9JTD '98
                        ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

За да отпушиш носа на твоята кола просто смени филтура с реплисмент и варираи пове4е с съеденителя не я оставяи да пада под около 5600 оборота има и друг вариант зна4и гледаи да задържиш колкото може пове4е и по високи обороти и тогава от първа вкараи 3 та и не натискаи педала на газта до доло така развурта по бавно двигателя!Успех 6те го бие6!
                          Privilegiqta da si pruv rajda zaduljenieto da vodi6!

Comment

Първоначално публикувано от Пламен Начев Начев
                            За да отпушиш носа на твоята кола просто смени филтура с реплисмент и варираи пове4е с съеденителя не я оставяи да пада под около 5600 оборота има и друг вариант зна4и гледаи да задържиш колкото може пове4е и по високи обороти и тогава от първа вкараи 3 та и не натискаи педала на газта до доло така развурта по бавно двигателя!Успех 6те го бие6!
                            От 1-ва 3-та? Това е сигурна загуба.

Comment

и не натискаи педала на газта до доло така развурта по бавно двигателя!
                              Ти уби всичко детско в мен Каква е логиката пък тук
                              Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
                              Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
                              Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
                              Alfa Romeo 146 ti

Comment

Първоначално публикувано от SwappeR
                                и не натискаи педала на газта до доло така развурта по бавно двигателя!
                                Ти уби всичко детско в мен Каква е логиката пък тук
                                Колегата Начев сигурно има предвид да се използва пика на въртящия момент
                                TIPO 2.0 91g.
                                PUNTO 1.2 04 g.
                                156 1.8 TS 00g

Comment

Working...
                                X