If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Направо ме хвърлихте в размисли с тази тема като се сетя колко често вкарвам в прекъсвач.
Rado145QV пожелавам ти много безаварийни ........ с новия мотор.
Колега до колкото разбирам от тая тема изцеждането до прекъсвач не е проблем ,а магистрално каране дълго време с МНОГО високи обороти
Да не забравяме, че говорим за 10 и повече годишни коли...
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Не може да се очаква друго при продължително каране с макс обороти.
Не един приятел S класата я поръча без ограничител на скоростта. Мотора му и 550 к.с. 12 цилиндров. По принцип заводски са ограничени на 250 км. По магистралата той прави 310 км/ч и събаря скоростната кутия. Говоря за кола на по-малко от 5 години и обслужвана винаги в оторизиран сервиз на Мерцедес.
Ако тази алфа беше ограничена на 190 или 200 км/ч вярвам, че нямаше да се получи така. Просто всяко нещо си има граница. И най-здравата кола можеш да я потрошиш за минути.
Не искам до обиждам сега собственика на колата нито да го упреквам с нещо. Просто така ми дойде да дам този пример.
За мен основната причина е маслото и после високите обороти. Колегата toni54, доколкото помня, беше сипал масло Титан и останалото се повтаря.
Успех с новия мотор!
ами за такива изпълнения е хубаво да си с 10в60 масълце. Затова и аз не пека моята по магистралата(макар да няма общо с 16в моторите) с над 180. Като си караш с 10в40 след 90 градуса на маслото, не е ясно колко успешно маже!
Отделно инженерният отдел на Хонда, говорейки за моторите дето слагат на Интеграта, споменаха че след 6000 оборота в техните мотори, силата на опъване на буталото надолу е по-голяма от силата на натиск от горенето на бензина. Та било особено важно за ония мотори дето на 9000 им е прекъсвача да са с усилени бутала в тази им част!
Даването на газ, води до пристрастяване! Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Малиии подобна слата не бях виждал все пак си е похвално да смажете така мотора на дроб сърма...инак, успех с новия мотор колеги и скорщно завръщане по родните пътища!
Аз що не заковах мотор. Верно че след 180 колата харчеше кат ламя ама той бат Бобо си знае ралтата и благодарение на неговия чип не съм имал ядове да си джиткам лекичко с 230. Забравих само да добавя към маслото и чипа високо октановя бензин, ако карате с 95 шанса да стане туи е още по голям
На мен това не ми изглежда на блокирали мотовилкови лагери.
По-горе има споменато за ускоренията, които понася буталото.
Няма лети бутала, които да не се уморят във времето и в един момент да се откъснат от ушите.
Купувате си 10 годишна кола, която някой рацер е уморил достатъчно и един ден, хоппа-няма буталца при макс. обороти.
За тая работа си има ковани бутала.
Понасят около 3 пъти по-големи ускорения.
П.С. Това дали е от кофти масло или ангренажа се е скъсал по някаква причина? Някой дали е констатирал причината?
специалиста отсече.......
Със сигурност не се е скъсал ангренажа. Погледни състоянието на клапаните-в мотора е имало детонации. А и при тези обороти маслото става в състояние приигодно за пържене на картофки. И на консистенция и на температура.
Причината за мен не е в колата и в маслото.
Колега ако по принцип караш по този начин, не е лошо да помислиш за охлаждане на маслото и ползване на рейсинг масло. По чуждите форуми са изписали по темата. Едва ли си взел чисто нов двигател така че в каквото и състояние да е той сигурно е на над 150 000 така че очаквай при такова каране след година да получи същата травма. Другото над което може да помислите е чип.
Успех във въстановяването, Изпитал съм това чуство и знам че въобще не е приятноц
аз не съм състезател или разбирач ама смятам че причината не е нито в колата нито в маслото нито в нещо подобно ... тоя оборотомер за тва има червена зона за да не се влиза или поне стои много време в нея , или смятате че за красота са оцветили в червено най-високите обороти ...
Comment