If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Не е чист автомат, а е т.нар. АВТОМАТИЗИРАНА (ИЛИ РОБОТИЗИРАНА) МЕХАНИЧНА СКОРОСТНА КУТИЯ.
Няма хидротрансформатор на въртящия момент, няма планетарни редуктори, няма пакети фрикциони, не се управлява хидравлично с помощта на налягане на маслото - по принцип това са атрибутите на класическите автоматични трансмисии.
По принцип класификацията е въпрос на тълкуване, защото има още и безстепенни автоматични CVT-трансмисии. Но като цяло DSG-трансмисиите на практика са автоматизирани механични скоростни кутии.
И още нещо важно - не се подлъгвайте по Пиара на Холцваген - кутията не е тяхна, а си я пазаруват/произвеждат по лиценз на Борг-Варнер, и вече все повече производители ползват такива скоростни кутии.
Наскоро систематизирах информацията, ето я:
Производители на автомобили със скоростна кутия с два съединителя (СКДС)
BMW
През януари 2008 г. BMW представиха трансмисия с два съединителя за модела M3 която се доставя от Getrag и се нарича M DCT (M Dual Clutch Transmission). От пролетта на 2009 г. същата скоростна кутия се монтира и в новото Z4 (но само при върховия модел sDrive35i ).
BorgWarner (доставчик)
В момента BorgWarner е водещия доставчик на съединители в маслена баня и хидравлични модули за такива трансмисии. BorgWarner наричат технологията си DualTronic, са подписали допълнителни договори с три водещи европейски производителя за доставката на СКДС.
Ferrari
От есента на 2008 г. Ferrari монтират 7-степенна скоростна кутия с два съединителя в новия модел California.
Fiat/Alfa Romeo
Fiat Powertrain Technologies стартираха производството на Dual Dry ClutchTransmission (DDCT) към средата на 2009 г. . СКДС на Fiat използва управляваща система BorgWarner DualTronic и сух двоен съединител. Трансмисията C635 ще дебютира в Alfa Romeo MiTo в края на 2009 г.
Ford
Ford започнаха производството на трансмисията Powershift през 2008 г. при модела Ford Focus. Тя е конструирана от Getrag под ръководството на GETRAG FORD Transmissions group и от май 2008 г. се монтира и при други модели на Ford, Volvo и Peugeot (3008, 500. За американския пазар Ford ще представи през 2010 г. Ford Fiesta със скоростна кутия Powershift. Ford съобщи, че през 2010 г ще представи СКДС и при други автомобили на американския пазар.
От средата на 2008 г. при повечето модели на Volvo (S40, V50, C30) , базирани на платформата на Ford Focus, например S40 2.0D. Също и при S60, както и при новия SUV XC60.
Getrag (доставчик)
Getrag е разработил пълен набор от скоростни кутии с два съединителя тип трансаксъл, включително 7DCL750, седемстепенна трансаксъл трансмисия за надлъжен монтаж, която може да работи с въртящ момент до 750 Нм. От средата на 2008 СКДС на Getrag се монтира в много модели, напр. Dodge Journey и Volvo S40/V50.
Hyundai
През пролетта на 2009 г. на автоизложението в Женева Hyundai представиха концепцията Hyundai ix-onic , която е оборудвана с 6-степенна СКДС.
LuK (доставчик)
PSG (Parallelschaltgetriebe)
Mitsubishi
От ноември 2007 г. Mitsubishi Lancer Evolution X се оборудва с Twin Clutch SST (Sport Shift Transmission) СКДСтрансмисия, управлявана с лостчета на волана.
Nissan
Скоростната кутия с два съединителя на Nissan е задноразположена, тип трансаксъл и работи като диференциал на двойното задвижване на автомобила.Конструирана е от BorgWarner със съдействието на доставчика на трансмисии за Nissan Aichi. Според Nissan превключването става за 0,2 секунди. Това е чувствително по-малко отвремето, обявено от VW за техните СКДС.
Porsche
От 2009 г.при Panamera, Cayman, Boxster, Panamera, Carrera и Carrera SPorsche предлага серийна версия на своята PDK (Porsche Doppelkupplungsgetriebe), която доскоро се вграждаше само в състезателните модели. . Седемстепенната PDK ще замени Tiptronic. Трансмисията Porsche PDK всъщност се състои от две отделни скоростни кутии в един корпус.
Volkswagen Group
През 2009 г. VW са произвели най-много автомобили с СКДС под името DSG (DirektSchaltGetriebe или Direct-Shift Gearbox (за Volkswagen, SEAT, Skoda и Bugatti) and S-Tronic (за Audi). СКДС на Volkswagen се произвежда по лиценз на Borg-Warner. Шестстепенната версия е с два съединителя в маслена баня (за въртящи моменти до 350 Нм), а 7-степенната – със сухи съединители (за въртящи моменти до 250 Нм). Ricardo Company от Великобритания произвежда 7-степенната СКДС за Bugatti Veyron 16.4. Lamborghini. Въпреки че е собственост на VW, Lamborghini монтират собствена роботизирана трансмисия с сух съединител и електрохидравлично управление (E-gear), която много прилича на SMG на BMW (без двоен съединител, но и без педал на съединителя.).
Проблема на тези трансмисии е фактът, че още никой не знае каква е надеждността и ремонтопригодността в дългосрочен план - и в повечето сервизи, даже и в Германия, все още ги гледат като голям камък.
Евалата от цялата тема само това мнение е смислено
Разбирам Коки за какво говори - карал съм Форд Таурус 3.0 с "класическа" автоматична и наистина от място има страхотен старт - просто те размазва за седалката. Но това само първите 20-30 метра.
ПП: благодарсности на pinko за информацията, която постна
Кокииии (Баш душманино) ! Не говори така за автоматиците, щото са направени за хората с циците... няма автоматик дето ще ускори по-бързо от твоята ръчна скоростна кутия.. имам същото 2.4JTD като теб , но с чип и K&N филтър 180PS и съм под 7сек. от 0-100.
---------- Post added at 23:23 ---------- Previous post was at 23:19 ----------
Коки извинявам се... не за секундите ами за колата 156-ца не 166-ца килограмите са и по-малко, около 1250-1300кг. е някъде.
Кокииии (Баш душманино) ! Не говори така за автоматиците, щото са направени за хората с циците... няма автоматик дето ще ускори по-бързо от твоята ръчна скоростна кутия.. имам същото 2.4JTD като теб , но с чип и K&N филтър 180PS и съм под 7сек. от 0-100.
Коки извинявам се... не за секундите ами за колата 156-ца не 166-ца килограмите са и по-малко, около 1250-1300кг. е някъде.
ако ни покажеш графика със твоите 180HP и как ускоряваш от 0 до 100 за по малко от 7 сек. не ни взимаи за канарчета моля
От кой град си колега, продаваш ли чипа.
Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Сигорно сипва 100 октанова нафта с добавка кинитрон това в кръга на майтапа ма от това написаното 2.5 В6 направо зад него застава .
sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Днес малко ме подпалихте с недоверието си и изкочих да направя едно клипче. На клипа брат ми се обажда малко късно, но може да се види къде пише 100 на километража. И като съм казал "Малко под седем" съм нямал педвид 6 или 5. Приятно гледане ---> http://vbox7.com/play:4d08722e
Днес малко ме подпалихте с недоверието си и изкочих да направя едно клипче. На клипа брат ми се обажда малко късно, но може да се види къде пише 100 на километража. И като съм казал "Малко под седем" съм нямал педвид 6 или 5. Приятно гледане ---> http://vbox7.com/play:4d08722e
Тя реактивна тая 2,4ка бе, така до 100 не се засича пич. Според мен върви като съвсем нормален мазутник. Поредния превъзбуден нов алфаджия.
Comment