Известие

Collapse
No announcement yet.

Как са на старт вашите 2.4 JTD

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от djarov Покажи съобщение
    от дизел бегачка не става !? wtf ЯКОООООО
    Не бе то става ама с Шип , пардон чип .
    sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
    Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
    Ramstein - Benzin
    https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
      Не е чист автомат, а е т.нар. АВТОМАТИЗИРАНА (ИЛИ РОБОТИЗИРАНА) МЕХАНИЧНА СКОРОСТНА КУТИЯ.

Няма хидротрансформатор на въртящия момент, няма планетарни редуктори, няма пакети фрикциони, не се управлява хидравлично с помощта на налягане на маслото - по принцип това са атрибутите на класическите автоматични трансмисии.

По принцип класификацията е въпрос на тълкуване, защото има още и безстепенни автоматични CVT-трансмисии. Но като цяло DSG-трансмисиите на практика са автоматизирани механични скоростни кутии.

И още нещо важно - не се подлъгвайте по Пиара на Холцваген - кутията не е тяхна, а си я пазаруват/произвеждат по лиценз на Борг-Варнер, и вече все повече производители ползват такива скоростни кутии.

Наскоро систематизирах информацията, ето я:

Производители на автомобили със скоростна кутия с два съединителя (СКДС)

BMW
      През януари 2008 г. BMW представиха трансмисия с два съединителя за модела M3 която се доставя от Getrag и се нарича M DCT (M Dual Clutch Transmission). От пролетта на 2009 г. същата скоростна кутия се монтира и в новото Z4 (но само при върховия модел sDrive35i ).

BorgWarner (доставчик)
      В момента BorgWarner е водещия доставчик на съединители в маслена баня и хидравлични модули за такива трансмисии. BorgWarner наричат технологията си DualTronic, са подписали допълнителни договори с три водещи европейски производителя за доставката на СКДС.

Ferrari
      От есента на 2008 г. Ferrari монтират 7-степенна скоростна кутия с два съединителя в новия модел California.

Fiat/Alfa Romeo
      Fiat Powertrain Technologies стартираха производството на Dual Dry ClutchTransmission (DDCT) към средата на 2009 г. . СКДС на Fiat използва управляваща система BorgWarner DualTronic и сух двоен съединител. Трансмисията C635 ще дебютира в Alfa Romeo MiTo в края на 2009 г.

Ford
      Ford започнаха производството на трансмисията Powershift през 2008 г. при модела Ford Focus. Тя е конструирана от Getrag под ръководството на GETRAG FORD Transmissions group и от май 2008 г. се монтира и при други модели на Ford, Volvo и Peugeot (3008, 500. За американския пазар Ford ще представи през 2010 г. Ford Fiesta със скоростна кутия Powershift. Ford съобщи, че през 2010 г ще представи СКДС и при други автомобили на американския пазар.
      От средата на 2008 г. при повечето модели на Volvo (S40, V50, C30) , базирани на платформата на Ford Focus, например S40 2.0D. Също и при S60, както и при новия SUV XC60.

Getrag (доставчик)
      Getrag е разработил пълен набор от скоростни кутии с два съединителя тип трансаксъл, включително 7DCL750, седемстепенна трансаксъл трансмисия за надлъжен монтаж, която може да работи с въртящ момент до 750 Нм. От средата на 2008 СКДС на Getrag се монтира в много модели, напр. Dodge Journey и Volvo S40/V50.

Hyundai
      През пролетта на 2009 г. на автоизложението в Женева Hyundai представиха концепцията Hyundai ix-onic , която е оборудвана с 6-степенна СКДС.

LuK (доставчик)
      PSG (Parallelschaltgetriebe)

Mitsubishi
      От ноември 2007 г. Mitsubishi Lancer Evolution X се оборудва с Twin Clutch SST (Sport Shift Transmission) СКДСтрансмисия, управлявана с лостчета на волана.

Nissan
      Скоростната кутия с два съединителя на Nissan е задноразположена, тип трансаксъл и работи като диференциал на двойното задвижване на автомобила.Конструирана е от BorgWarner със съдействието на доставчика на трансмисии за Nissan Aichi. Според Nissan превключването става за 0,2 секунди. Това е чувствително по-малко отвремето, обявено от VW за техните СКДС.

Porsche
      От 2009 г.при Panamera, Cayman, Boxster, Panamera, Carrera и Carrera SPorsche предлага серийна версия на своята PDK (Porsche Doppelkupplungsgetriebe), която доскоро се вграждаше само в състезателните модели. . Седемстепенната PDK ще замени Tiptronic. Трансмисията Porsche PDK всъщност се състои от две отделни скоростни кутии в един корпус.

Volkswagen Group
      През 2009 г. VW са произвели най-много автомобили с СКДС под името DSG (DirektSchaltGetriebe или Direct-Shift Gearbox (за Volkswagen, SEAT, Skoda и Bugatti) and S-Tronic (за Audi). СКДС на Volkswagen се произвежда по лиценз на Borg-Warner. Шестстепенната версия е с два съединителя в маслена баня (за въртящи моменти до 350 Нм), а 7-степенната – със сухи съединители (за въртящи моменти до 250 Нм). Ricardo Company от Великобритания произвежда 7-степенната СКДС за Bugatti Veyron 16.4. Lamborghini. Въпреки че е собственост на VW, Lamborghini монтират собствена роботизирана трансмисия с сух съединител и електрохидравлично управление (E-gear), която много прилича на SMG на BMW (без двоен съединител, но и без педал на съединителя.).

Проблема на тези трансмисии е фактът, че още никой не знае каква е надеждността и ремонтопригодността в дългосрочен план - и в повечето сервизи, даже и в Германия, все още ги гледат като голям камък.
      Евалата от цялата тема само това мнение е смислено
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Тая работа със АВТОМАТИЗИРАНА, РОБОТИЗИРАНА, МЕХАНИЧНА СКОРОСТНА КУТИЯ и т.н. ми намирисва на Селянин на скорост...
        Alfa Romeo 75 24V

Comment

Разбирам Коки за какво говори - карал съм Форд Таурус 3.0 с "класическа" автоматична и наистина от място има страхотен старт - просто те размазва за седалката. Но това само първите 20-30 метра.
          ПП: благодарсности на pinko за информацията, която постна
          Last edited by 156; d.m.y г., 12:17.
          '05 166 V6
          '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

автоматици... за хора с ЦИЦИ

Кокииии (Баш душманино) ! Не говори така за автоматиците, щото са направени за хората с циците... няма автоматик дето ще ускори по-бързо от твоята ръчна скоростна кутия.. имам същото 2.4JTD като теб , но с чип и K&N филтър 180PS и съм под 7сек. от 0-100.

---------- Post added at 23:23 ---------- Previous post was at 23:19 ----------

Коки извинявам се... не за секундите ами за колата 156-ца не 166-ца килограмите са и по-малко, около 1250-1300кг. е някъде.
            Last edited by CrazyMind; d.m.y г., 23:28.

Comment

Първоначално публикувано от CrazyMind Покажи съобщение
              ............имам същото 2.4JTD като теб , но с чип и K&N филтър 180PS и съм под 7сек. от 0-100.

Коки извинявам се... не за секундите ами за колата 156-ца не 166-ца килограмите са и по-малко, около 1250-1300кг. е някъде.

Comment

имам същото 2.4JTD като теб , но с чип и K&N филтър 180PS и съм под 7сек. от 0-100.[COLOR=Silver]
                Бах маа му, аз за какво направих другата 460 коня като едвам слиза под 7сек. Да бях си взел 2.4 ЖТД да го е...

Comment

Кокииии (Баш душманино) ! Не говори така за автоматиците, щото са направени за хората с циците... няма автоматик дето ще ускори по-бързо от твоята ръчна скоростна кутия.. имам същото 2.4JTD като теб , но с чип и K&N филтър 180PS и съм под 7сек. от 0-100.

ако ни покажеш графика със твоите 180HP и как ускоряваш от 0 до 100 за по малко от 7 сек. не ни взимаи за канарчета моля
                  Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 13:51.
                  АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

От кой град си колега, продаваш ли чипа.
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                      ако ни покажеш графика със твоите 180HP и как ускоряваш от 0 до 100 за по малко от 7 сек. не ни взимаи за канарчета моля
                      Тоя пич си изкара колата,че ускорява малко по-бавно от Интеграле
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                        Тоя пич си изкара колата,че ускорява малко по-бавно от Интеграле
                        Чакай, чакай, това му е първо мнение, тепърва ще подобрява постижения колегата Интегралето в огледалото за задно виждане съвсем скоро.
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Сигорно сипва 100 октанова нафта с добавка кинитрон това в кръга на майтапа ма от това написаното 2.5 В6 направо зад него застава .
                          sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                          Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                          Ramstein - Benzin
                          https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Добре.. нека е шега от Добрич съм (не продавам чипа взех я наравена и съм доволен и от разхода) ако има мераклии наблизо може да сдърпаме един бас.

Comment

Кой кого взел за канарче ?

Днес малко ме подпалихте с недоверието си и изкочих да направя едно клипче. На клипа брат ми се обажда малко късно, но може да се види къде пише 100 на километража. И като съм казал "Малко под седем" съм нямал педвид 6 или 5. Приятно гледане
                              ---> http://vbox7.com/play:4d08722e

Comment

Днес малко ме подпалихте с недоверието си и изкочих да направя едно клипче. На клипа брат ми се обажда малко късно, но може да се види къде пише 100 на километража. И като съм казал "Малко под седем" съм нямал педвид 6 или 5. Приятно гледане
                                ---> http://vbox7.com/play:4d08722e
                                Тя реактивна тая 2,4ка бе, така до 100 не се засича пич. Според мен върви като съвсем нормален мазутник. Поредния превъзбуден нов алфаджия.
                                Last edited by thecleaner; d.m.y г., 23:37.
                                Fiat Punto 1.4GT 1996
                                Hyundai Tucson 2.0 2007
                                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Working...
                                X