Известие

Collapse
No announcement yet.

Бургаските "инжове" полудяха

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблема със стандартните пружини, е че при 4х4 стоят малко по-навътре към моста и от там рамото, с което действат е по-малко, съответно трябват си пружини за 4х4 или както е направил колегата подложки...
    Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
    Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

• Да ,определено мисля да направя като колегата иванко,идеята е колата да остане сьс червените пружини но и да е по висока,вьпроса е, фланецьт е от горната страна предполагам,да не земе пружината да се изметне на някаде

---------- Post added at 20:05 ---------- Previous post was at 19:58 ----------

забравих и друго,амортисьопите ми отзат са от купе турбо(доста кьси,дори прекалено кьси,като я вдигам отпред с крика задната гума се отлепя заедно с предната)та се чудя дали няма да се наложи и тях да сменям с по дьлги ,след като сложа фланците
      ALFA ROMEO 156 2.4 20V JTDM sportwagon ALFA ROMEO 155 Q4 300+++Ps.
      Alfa Romeo 145 3.0V6
      Alfa Romeo 33 1.7 16V 4x4 Аlfa spider 3.0 V6

Comment

• Хм,сигурен ли си че са от Купе,да не са от Пунто,че на мене ми бяха попаднали едни и на външен вид са почти неразличими
        Не споделям мнението и на двама ви за мястото на задните пружини.Според мен са си на абсолютно същото място като на предняка.Горе са на края на моста,долу са в края на носача,а повярвайте бая пружини смених за 3 години.И фланците се слагат отгоре понеже там пружината е цилиндрична,отдолу няма как да стане заради формата на пружината.Ще гледам да я фотна утре на подемника да ви покажа как стоят.

П.П.Незнам дали сте вадили задни пружини обаче е голям "секс",а слагането на фланците и пружините.......
        Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Comment

• Първоначално публикувано от ivanko_rs Покажи съобщение

П.П.Незнам дали сте вадили задни пружини обаче е голям "секс",а слагането на фланците и пружините.......
          Tи сигурно го правиш със затворени очи вече това упражнение,дядка

Ае Гоше обади са като е готова да я видим как изглежда,и как върви най-вече

Аз неразбрах с атмосферни или турбо "дингили" си последно ?
          146 Turbo

Comment

Хм,сигурен ли си че са от Купе,да не са от Пунто,че на мене ми бяха попаднали едни и на външен вид са почти неразличими
            Не споделям мнението и на двама ви за мястото на задните пружини.Според мен са си на абсолютно същото място като на предняка.Горе са на края на моста,долу са в края на носача,а повярвайте бая пружини смених за 3 години.И фланците се слагат отгоре понеже там пружината е цилиндрична,отдолу няма как да стане заради формата на пружината.Ще гледам да я фотна утре на подемника да ви покажа как стоят.

тебе те признавам,че на пружините мнооого им разбираш
            LANCIA DELTA TD ex
            ALFA 147 JTD 16V powered by TST-Racing

Comment

Хм,сигурен ли си че са от Купе,да не са от Пунто,че на мене ми бяха попаднали едни и на външен вид са почти неразличими

Ами секса за мене е ,че трябва да откачам полуоските за пустите пружини,ама сега като се замисля за амортисьорите,виж може би маи дали не бяха от пунто ж.т. турбо

---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:19 ----------

Първоначално публикувано от ivanko_rs Покажи съобщение

Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
              Tи сигурно го правиш със затворени очи вече това упражнение,дядка

Ае Гоше обади са като е готова да я видим как изглежда,и как върви най-вече

Аз неразбрах с атмосферни или турбо "дингили" си последно ?
              А ти стига пита ,ами мини да пием по нещо,знаеш каде сьм всеки ден от 9 до 9,10ч. ,карантията по мотора наи накрая я сабрах сичко за турбо,а дингилите отдолу само кутията ми е атмосверна ама каквото толкова, само все още малки ядове с електрониката,от днес вече сьм и с нова сонда ама да видим кога ше се монтира
              Last edited by Gosheto30v6; d.m.y г., 22:33.
              Alfa Romeo 145 3.0V6

Comment

• За съжаление пружинките са на различно място, точно заради полуоските, иначе смяната става и без сваляне на каретата откъм диференциала, но е играчка и трябва подемник и хубави скоби...
                Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

• Дилемите с пружините приключиха,оставих спортните сьс около 3см. фланец и всичко си доиде на място,колата не е мн. висока но не и мн.ниска,покраи тях и нови лагери отзат на носачите,снимки ще кача след някои друг ден,че сега е разхвьляна отдолу цялата ,нова керамика,притискателен диск ,чакам и новите фланци за турбото от ево което ще скача под капака,ще се прави и нов изпускателен колектор и вьншен геит които сьщо пристигна,само времето се ме притиска и дано не се проточат нещата много
                  Alfa Romeo 145 3.0V6

Comment

• Гоше нема ли да се возиш вече бре...
                    Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

• Ами возенето беше 3 седмици и раздатката се предаде,а колата незнам дали е докарала заводските коне,пьк смятаи кво ше става като се позасили,баси слабия материал
                      Alfa Romeo 145 3.0V6

Comment

• Първоначално публикувано от Gosheto30v6 Покажи съобщение
                        Ами возенето беше 3 седмици и раздатката се предаде,а колата незнам дали е докарала заводските коне,пьк смятаи кво ше става като се позасили,баси слабия материал
                        и после се чудим защо по приказки се чува, че трансмисиите били слаби
                        ама те не били всъщност слаби, а съсипани от каране без нужното обслужване

На 500Нм удържа слабия материал, това като коне може и 500 да са, в зависимост от конкретният сетъп

Я дай снимки на нещото дето се е счупило, ако си разглобил де.

Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign 475HP 11,5/1,9/191
                        YouTube
                        evo2 600

Comment

• Първоначално публикувано от ICI Покажи съобщение
                          и после се чудим защо по приказки се чува, че трансмисиите били слаби
                          ама те не били всъщност слаби, а съсипани от каране без нужното обслужване

На 500Нм удържа слабия материал, това като коне може и 500 да са, в зависимост от конкретният сетъп

Я дай снимки на нещото дето се е счупило, ако си разглобил де.
                          Ами по принцип си прав,понеже аз като качих кутията с раздатката сложих ново масло 75/90 валволин, и всичко беше наред докато не я назорих няколко пьти и започна да вие сериозно на моменти се оправаше.Вече е готова ама благодарение на баи стругар,а проблема за мен е бил следния/някои голям маистор е решил да сменя семерината на фланеца кьм кардана и после е нагьрмял здраво гаиката с пистолета,дистанционната втулка(която е доста специфично направена,при сериозно стягане се сгьва и подбива) между лагера и фланеца се е посмачкала и лагера е блокрал,след като го е видял това я е лашнал обратно и оставил обрана на рька и добре намазана сьс силикон,та добре ,че навреме я разглобих,че поне лагерите спасих,щото ени суми чух за ремонтни комплекти...........

---------- Post added at 21:25 ---------- Previous post was at 21:23 ----------

Ще гледам да кача и снимки по подробно до края на седмицата
                          Alfa Romeo 145 3.0V6

Comment

• Гошо даи малко снимки на кучката до къде я докара
                            SPRINTAUTO service
                            0893277773

Comment

• Снимки ще кача много,особено след последните промени,ама пьрво ще трябва да си купя нов кабел за телефона
                              Alfa Romeo 145 3.0V6

Comment

• Drop box му е майката,само интернет ти трябва и си качаш всичко
                                Така че не се оправдавай ами давай снимки че точим тука зъби и лиги да погледаме
                                EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                                EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                                NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Working...
                                X