Ще е кофти без неговата ск кут, екуто с сите електроника и жици са различни, тва значи юнашко разглабяне докато ги нанижеш, ако не си особен късметлия може да се наложи да подмениш цялата инсталация на колата.......
Известие
Collapse
No announcement yet.
Плахо пистовизиране и "rebuild" на 156 3.0V6
Collapse
X
-
Вчера врътнах 30на километра по пътя за баните от сервиза нагоре, но съм с минерално масълце и не карам повече от 3500 обм, минавах един и същ маршрут няколко пъти, щото там обикновенно няма куки, а ако ме спрат и видят колата в кво състояние е и мое да ме арестуват.......и основно бях зает да карам натиснал частично спирачките, че дисковете са в ръждиво състояние, след 5-6стотин км ще сложа Галакси и тогава ще се отдам на тия неща, ще закача масления кулер, и ще почна пърженето......."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Определено имам проблем със спирачките, вече навъртях към 80 км по една отсечка байр-надолнище, но определено колата не спира както трябва, днес даже откачих абецето и от 60-70 едвам чух да свирнат гумите, задните дискове още не са се лъснали, на предните им отне маса време......при загасена кола като откача маркуча за сервото, нито мога да надуя, нито да засмуча, след 10 - 20 мин дори като извадя клапанчето и изфъщява юнашки........другото което прави впечатление е че при натиснат педал и кола на обороти, когато подам газ, и педала омеква още малко.....
Ще врътна още малко км и може би ще подменя цялата система, и ще продухам тръбите до спирачните апарати......
Някой да каже само с вятър ли да продухам, или да капна по тръбичките нещо като обезмаслител за спирачки, или прочее??????
Или всякакви умни и глупави идеи ще бъдат добре дошли?"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Теоретично, когато на черната алфа сложих 2.5 двгто, тя така или иначе си спираше повече от перфектно дотогава, сега отново и върнах двойката - същата работа, докато чукна и захапва.......червената пък на която сложих първото серво и цилиндър от купчинката ми със сервота, си спираше също що годе добре, макар че искаше доста повече и по силно натискане - а със сликовете на Драгон направо се набирах на педала.......преди 2-3 месеца я спрях за да прехвърля двгто, поръждясаха малко дискчетата, но пък съм карал и с по ръждиви, брембото на черната беше стояло над 10 месеца без да се кара и нямаше такива ядове.........оня ден прекарах предните накладки през финна шкурка да се изгладят, и предните дискове вече са ок, след събора може би ще направя процедурата и с задните, и ако не видя ефект ще сменя всичко, серво цилиндър, АБС и ще отворя апаратите до един........"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Пробвай само със сервото да смениш. И моето е така. Иска да му се действа с голяма сила за да спре. Иначе държи вакум, на изгасен мотор като задържиш педала не пропада обаче съска при помпене.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Имам някой насоки, свързани с някой обърквания, но като се появи решение ще пиша повече......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Мне, темата приключи, повече не мисля че има каквото и да било за допълване........"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеМне, темата приключи, повече не мисля че има каквото и да било за допълване........156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
По колата надали ще се правят още кой знае какви промени който да заслужават обсъждане, но в подготовка за Серес и за началото на новия сезон, ще започна с нещо което би било любопитно за някой хора.......
Генератора на 2.5V6 е по принцип 120 амперов, тежи 100 кила, и най - вече е заврян на майна си райна, снощи ми отне 2 часа да го вадя от оригиналното му място, впредвид че при мен нещата са доста "орязани" откъм маркучи, картерни газове и прочее неща дето пречат отзад за ваденето му, видях маса зор, докато не откачих двигателя от едната страна(дясната) и не го мръднах 5-6-7 санта напред, тая гад не рачи да излезе.......Ако на някой собственик на V6 двигател му изгори генераторчето, да не се чуди що ще му вземат много пари за монтаж демонтаж.......
Взех друг генератор, напълно рециклиран.......долу на снимката......ще бъде монтиран отпред на мястото на климатика, хем по къс ремък ще е нужен, хем ще ми е лесен за монт/демонт, хем ще ми освободи място отзад където в момента до генератора стоят маслен филтър, мас. термостат, два маркуча за към мас кулер, един за вода към блока, датчици за темп и налягане на масло - оживен сектор е там, и тоя генер изобщо не му е мястото там......
Проблема за решаване е следния - реално погледнато нужното количество тоци при мен ще е малко, след последното орязване на жици, кабели ще отиват само към оборотомер, скоростомер, бенз помпа, и вероятно стопове........фарове, и прочее интериорни изпълнения са аут.......консумацията няма да е висока......този генератор е 40 ампера, монтира се на някво Дайхацу от преди 100 години.......шайбата му естествено ще се махне........проблема е че тоя генератор надали е предвиден за обороти от 7к който се достигат с 2.5......въпреки че надали колата ще върти хиляди км на година, не ми се ще насред пистов ден да се стопят лагерите на генератора.......поради тази причина ще се прави друга шайба, вероятно по голяма - оригиналната на 2.5 беше мисля 60 мм, тоя генератор е с външна 63мм........взех си алуминиева пресовка и мисля да направя две шайби, едната 75мм, другата 85мм.......
Реално погледнато на празен ход мога и да преживея обстоятелството че генератора може и да не зарежда, идеята е по време на каране да се търпят нещата......
Затва явно че нещата ще станат с тестове......."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
За алтернаторите се мерят под товар на определени обороти на стенд.
Хубаво е да знаеш на какви обороти на мотора (с проста сметка и на самия алтернатор) под какъв товар се включва релето на алтернатора на празен ход ако това те интересува за да зарежда все пак.
За високите обороти няма да има проблем (зависи какво предавателно число направите шайбата), може просто по хубави лагери.
Общо взето ако обясниш човешки на алтернаторджията и той има прост стенд с товарна вилка всичко става много лесно. Трябва да се види новия алтернатор при какви обороти по какъв товар какво зарежда и тогава според нужните ти обороти на двг-то да си направиш и шайба.
Не забравяй, че не винаги малкото ампераж на алтернатора значи по-малко товар на мотораLast edited by ne0; d.m.y г., 19:22.
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Comment
-
Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщениеОбщо взето ако обясниш човешки на алтернаторджията и той има прост стенд с товарна вилка всичко става много лесно.
Аз ще съм си стенда, ще направя 2 по големи шайби и оттам нататък ще ми е много по лесно да сложа по малката от големите и с тест на място да и намалям по малко каналите ако се наложи, което ще е по лесния вариант отколкото да обикалям като гламав и да търся стенд, тестер, и прочее......индиански звучи, но така е в дивия запад......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
Comment