Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Вирджиния - Проект

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от eskaliburg Покажи съобщение
    колега щом си със електроника от вектрата сложи си дюзи от ц20хе мотроник 2.8 те са към 240цц но не съм 100сиг , а за придърпването във ниските може да е от дебитомера .. но има още няколко варианта за електроника от опел която е подобна на твоята 1към1 но със друг тип дебитомер !

какво имаш в предвид под друг тип дебитомер и дай някакъв пример от какво да търся

---------- Post added at 20:39 ---------- Previous post was at 20:33 ----------

И понеже защото издухахме гарнитура , направихме следната магария:
    Двигателя е 1600 куб.сант. диаметър на цилиндрите - 87мм , ход - 67,2. Главите са от 1.7 с хидравлични повдигачи , а новата степен е 7.67:1. Мотора е сглубен и качен . Очаква го окабеляване .
    Предпочетохме този вариант пред метални гарнитури , защото вече знаем , че 4мм стомана 3, дори и шлайфана не ляга добре . От 2 места е духало към водата.

Няма да пускам снимки защото няма какво да се види.

Comment

[QUOTE=stratos;878759]какво имаш в предвид под друг тип дебитомер и дай някакъв пример от какво да търся

QUOTE]

говоря за дебитомер не със клапа както е при мотроник 4.1 или 1.5 който са 1към1 със леки изменения , а такъв дебитомер със нажежаема жичка тоест тръбен който мисля е доста по бърз и добър .. търси си от астра 2.0 115к.с c20ne

Comment

[QUOTE=eskaliburg;879163]
        Първоначално публикувано от stratos Покажи съобщение
        какво имаш в предвид под друг тип дебитомер и дай някакъв пример от какво да търся

QUOTE]

говоря за дебитомер не със клапа както е при мотроник 4.1 или 1.5 който са 1към1 със леки изменения , а такъв дебитомер със нажежаема жичка тоест тръбен който мисля е доста по бърз и добър .. търси си от астра 2.0 115к.с c20ne
        Да , има логика да стане . Ти имаш ли информация някой да го е изпробвал?

Comment

[QUOTE=stratos;879225]
          Първоначално публикувано от eskaliburg Покажи съобщение

Да , има логика да стане . Ти имаш ли информация някой да го е изпробвал?
          принзипно аз си взех такава инсталация за старата ми вектра, точно и единствено заради дебитомера.. Мотроник 4.1 се слага на по старите вектри, омеги и кадет, след това се слага м1.5 а на астра GSI е м1.5.2 и там разликата вече ви я казах кое е.. 3те инсталации се се слагат на един и същи мотор мисля,че по старите нямат ламба сонда не съм 100% сиг но пробвай със инсталация от астра и вземи дюзи 240цц както ви казах по горе

Comment

И понеже защото издухахме гарнитура , направихме следната магария:
            Двигателя е 1600 куб.сант. диаметър на цилиндрите - 87мм , ход - 67,2. Главите са от 1.7 с хидравлични повдигачи , а новата степен е 7.67:1. Мотора е сглубен и качен . Очаква го окабеляване .
            Предпочетохме този вариант пред метални гарнитури , защото вече знаем , че 4мм стомана 3, дори и шлайфана не ляга добре . От 2 места е духало към водата.

Няма да пускам снимки защото няма какво да се види.
            струва ми се че с тая степен на сгъстяване ще трябва да я по надуете
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

Първоначално публикувано от vegatta Покажи съобщение
              струва ми се че с тая степен на сгъстяване ще трябва да я по надуете
              1bar колега... , но винаги може повече

Comment

1bar колега... , но винаги може повече
                пак ще е с компресор или турбо ще слагате
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

Първоначално публикувано от vegatta Покажи съобщение
                  пак ще е с компресор или турбо ще слагате
                  Вероятно ще е компресор.
                  Ориентирал съм се към дюзи над 250куб. , може би 300 и нагоре. Някой опитен да има , да каже какво да очаквам.
                  ПС: сменихме 170куб. с 200куб. и нещата се пооправиха , но още беднее на високите. Бях чул за промяна съпротивлението на термодатчика което водело до увеличаване на времената и мисля скоро да го пробвам

Comment

много добре ! успех за напред
                    пушеща Алфа Ромео 156 2.4

Comment

Working...
                    X