Известие

Collapse
No announcement yet.

Върти се идея за протест - цени на горивата - какво мислите?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от pinko
    Минималната заплата в Германия е 5800 евро годишно (483 евро месечно), а средната заплата за 2007 г. е 1335 евро месечно.
    Да, може, точни цифри не мога да кажа сега /затова изтрих един пост/.Лично аз мисля, че средната е по-висока, ама няма за това да спорим. Така или иначе и тази означава 2700 лева у нас, разликата е значителна. Eто тук я дават около 1600-1900 евро.
    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=52913
    Но в Германския парламент може да мечтае за автопарка на нашето НС.

Аз смятам, че протести трябва да има срещу данъци, такси, лоши пътища, мед обслужване, а не точно срещу цената на бензина.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred
      Минималната заплата в Германия е 5800 евро годишно (483 евро месечно), а средната заплата за 2007 г. е 1335 евро месечно.
      Да, може, точни цифри не мога да кажа сега /затова изтрих един пост/.Лично аз мисля, че средната е по-висока, ама няма за това да спорим. Така или иначе и тази означава 2700 лева у нас, разликата е значителна. Eто тук я дават около 1600-1900 евро.

Аз смятам, че протести трябва да има срещу данъци, такси, лоши пътища, мед обслужване, а не точно срещу цената на бензина.
      На същото мнение съм и аз. Неприятно е, че става все по-скъпо удоволствие да се кара на бензин, но петролът поскъпва и това е обективен факт, чиито причини са извън България.
      Колкото до качеството на горивата и състоянието на пътищата- начинът не е протести по улиците а съдебни дела. Само че тук вече се проявява нашенското мислене- ми то много скъпо, ми то много се точи, ми то нищо няма да стане... Само че ако си изпипаш нещата, шансът да осъдиш държавата е доста голям. Да не говорим че ако бъдат заляти, ама наистина заляти от дела за обезщетения и компенсации, съответните служби ще им се наложи да преразгледат поведението си. Но за това трябва и малко правосъзнание, а не само пцуене пред телевизора.
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от fred

1335 евро е средната нетна заплата според неква статистика на вестник Виртшафтсвохе.

Тоест брутната вероятно е от 1600 до 1900, пък като се обложи с разните данъци...те са доста различни в малките и големите градове и различните провинции.
        Volvo XC90 D5 '06
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90
        Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
        ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Тия пари нямат похарчване бре!

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Да ви пусна една тема "Размисли и Страсти" Какво само я разваляте тая. Докато заплатите ни не станат НОРМАЛНИ, че да можем с тях да си позволим НОРМАЛЕН живот и да издържаме на увеличаване на цени и данъци ... земята трябва да се тресе от протести
            Стига празни приказки. Държавата е за да служи и да се грижи за народа си а не да го унищожава и ЕКСПЛОАТИРА Всеки който твърди обратното... за мене е идиот.
            ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
            sigpic
            ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от Nasko_77
              Да ви пусна една тема "Размисли и Страсти" Какво само я разваляте тая. Докато заплатите ни не станат НОРМАЛНИ, че да можем с тях да си позволим НОРМАЛЕН живот и да издържаме на увеличаване на цени ... земята трябва да се тресе от протести
              Стига празни приказки. Държавата е за да служи и да се грижи за народа си а не да го унищожава и ЕКСПЛОАТИРА Всеки който твърди обратното... за мене е идиот.
              Нещо си се объркал, функциите на държавата са други, цитирам:

Универсални функции на държавата (4 броя)

Всяка една държава, независимо от своя тип, изпълнява универсални функции, които са задължителни и обрисуват същността й на държавна организация. Тези функции са:
              - защита на населението и територията
              - регулация на икономическите отношения (някои държави повече, други по-малко)
              - утвърждаване и защита на собственическите отношения
              - разрешаване на спорове между гражданите или институциите й
              - в по-ранен етап функция на държавата е било и съхраняването на вярата, но по-късно се наблюдава десакрализация и разделяне на светска и духовна власт, така че религиозната функция вече не е функция на държавата

Юридически функции на държавата (2 броя)

Под “юридически функции на държавата” се разбират основните направления в дейността на държавата по отношение на правото. Тази функция се изпълнява в 2 насоки:
              1) създаване на юридически правила (нормотворческа функция)
              2) изпълняване на юридически правила, която от своя страна има 2 разновидности:
              - правоприлагане
              - правосъдие/правораздаване

В миналото като най-типична дейност на държавата може да се посочи правосъдието. Но тогава границата между обичаи, морал и право е била много тънка и наказанията са били изключително сурови.
              Едва с формирането на първите парламенти определени лица започват да действат като законодатели. Тогава именно се появява идеята за законотворчеството, т.е. че човек може да организира живота си около разума, а не около традицията.

Тва за идиота не го разбрах. Но държавата няма милосърдни функции. Държавата не е благотворителна организация.
              Volvo XC90 D5 '06
              Alfa Romeo Spider 2.0 '90
              Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
              ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
              ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

[quote=koolio][quote=fred]
                Първоначално публикувано от pinko"
                Аз смятам, че протести трябва да има срещу данъци, такси, лоши пътища, мед обслужване, а не точно срещу цената на бензина.[/quote
                На същото мнение съм и аз. Неприятно е, че става все по-скъпо удоволствие да се кара на бензин, но петролът поскъпва и това е обективен факт, чиито причини са извън България.
                Колкото до качеството на горивата и състоянието на пътищата- начинът не е протести по улиците а съдебни дела. Само че тук вече се проявява нашенското мислене- ми то много скъпо, ми то много се точи, ми то нищо няма да стане... Само че ако си изпипаш нещата, шансът да осъдиш държавата е доста голям. Да не говорим че ако бъдат заляти, ама наистина заляти от дела за обезщетения и компенсации, съответните служби ще им се наложи да преразгледат поведението си. Но за това трябва и малко правосъзнание, а не само пцуене пред телевизора.
                Това също е важно, съдебни процеси.Във Великобритания, САЩ, Иралдния /и на други места/ се прилага прецедентното право-когато съд издаде присъда, тогава позовавайки се този прецедент, вече всеки съд може да вземе такова решение без мотане и процес.А у нас да кажем Х осъжда общината, но У не може да се позове на този факт, а трябва да води отново дело за щета /дупка примерно/, но това трябва да се прави, аз така например се заядох с КАТ преди време и отмених един акт, малко, ама не бутнах пари на катаджията

Първоначално публикувано от "Nasko_77
                Да ви пусна една тема "Размисли и Страсти" Какво само я разваляте тая. Докато заплатите ни не станат НОРМАЛНИ, че да можем с тях да си позволим НОРМАЛЕН живот и да издържаме на увеличаване на цени ... земята трябва да се тресе от протести
                Нещо си се объркал, функциите на..... Държавата не е благотворителна организация.
                Да, като цяло съм съгласен и с тези мнения, с едно уточнение - в крайна сметка държавата трябва да даде възможност за равни права на всеки, без разлика от социален статус, да му осигури защита на частната му собственост и личност и справедлив процес /да ги обобщим малко/-е, точно това у нас липсва-мутрата може да не бъде осъден, процеса не е справедлив и е муден, а шанса на всеки не е равен, защото цялата система все още не работи нормално, а е на базата на връзки, пари и далавера.
                Но държавата има и социална функция, разбира се, не значи да осигури безпроблемно съъществуване на хората, но не значи и да ги оставя ей така.Всяка една по развита държава прави това за своите граждани-подпомага ги, пак казвам, това е помощ, а не издържка на мързеливи цигани и бълграри во веки веков.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Нещо си се объркал, функциите на държавата са други, цитирам:

[b]Универсални функции на държавата (4 броя)

Всяка една държава, независимо от своя тип, изпълнява универсални функции, които са задължителни и обрисуват същността й на държавна организация. Тези функции са:
                  - защита на населението и територията
                  - регулация на икономическите отношения (някои държави повече, други по-малко)
                  - утвърждаване и защита на собственическите отношения
                  - разрешаване на спорове между гражданите или институциите й
                  - в по-ранен етап функция на държавата е било и съхраняването на вярата, но по-късно се наблюдава десакрализация и разделяне на светска и духовна власт, така че религиозната функция вече не е функция на държавата
                  И как по точно изпълнява червената функция ако не е тайна? поред всички икономически теории повишаването на данъците води до рецесия и "свиване" на икономиката? А все пак да не забравяме че в цената на горивото има 40% акциз и 20% ддс, за останалите 40% имаме цени на суровината, транспортни разходи, преработка пак транспортни разходи и накрая печалбата на всички по цялата верига. А зелените разходи са като се използват горива за които са платени вече тези данъци.
                  И накрая първи курс по макроикономика, цените на горивата влияят преко на цените на ВСИЧКИ стоки, защото те се транспортират до потребителите, а така също и суровините неубходими за производството се транспортират до производителите. Тоест повишението на цените на горивата води до повишение на всички цени което в икономиката се нарича ИНФЛАЦИЯ. А кажи ми сега как държавата си изпълнява тая си функция? Всъщност тази държава не изпълнява нито една от функциите си освен да експлоатира народа си. Имам близки и лични наблюдения за всички функции включително и първата. Да не говорим че в нея е включено и защита на населението, не само на териториалната си цялост. Сигурно толкова добре си е защитила населението че в една друга тема един пита за оръжие и се оказва че 90% от форума са в час в тая тема и притежават някакво. Или като тея циганки снощи по новините дето отишли да крадат желязо от ОСНОВИТЕ на мотокарен завод и като паднал завода върху тях и ги затрупал в Пирогов, след обстоен преглед едната я ПУСНАЛИ а на дръгата понеже и нямало кожата от половината глава ще и правят пластична операция с парите от моите данъци, и после и нея ще я пуснат. Тия вместо да ги натикат в най гадния зандан и изписват веждите. Те това е тая държава дето ти я защитаваш ЦИГАНСКА държава. Не протести ами да я закрият тая държава.
                  Извинявам се за дългия пост и за грубия тон. Това не е лично срещу Пинко няма лошо че си защитава мнението.

Comment

Луд изяжда и два зелника, стига да има кой да му ги даде. Не са ти виновни циганите.
                    Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Първоначално публикувано от DanewRomeo
                      Луд изяжда и два зелника, стига да има кой да му ги даде. Не са ти виновни циганите.
                      Знам плюя по държавата не по циганите. Имах предвид че изписва веждите на престъпници.

Comment

Държавата е такава, каквото и е населението....

Любомир Гуляшки /лека му пръст/ веднък каза две много прости, елементарни и много верни неща, което вече 12-та година не мога да забравя:

1. За 1300 години история Българския народ не е убесил нито един свой управник.

2. Преди 9 септември имаше 40 000 вярващи и отдадени на идеята комунисти, след 9-ти станаха 4 000 000 партийци.

И двете са много, много верни..... винаги ще ни мачкат като не си търсим правата, винаги комшо ще крадне, докато го гледаме и не правим нищо.... каквото повикало, такова се обадило....
                        2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
                        GSM: 0888 520 600

Comment

Пинко... На целия текст ли направи копи и пейст или съкрати нещо от него?

П.С Аз спирам да споря... ти щом смяташ, че е нормално държавата само да ти взима а да не ти дава НИЩИЧКО (както е в нашата дефакто).... ОК
                          sigpic
                          ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

естествено, че не е нормално да ти дава. Нали за да ти даде, трябва да вземе от мен и от Пинко. А ние не сме мераклии за това преразпределение.
                            I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                            Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky
                              естествено, че не е нормално да ти дава. Нали за да ти даде, трябва да вземе от мен и от Пинко. А ние не сме мераклии за това преразпределение.
                              Боже Господи!... No Comment
                              sigpic
                              ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Нещо не разбра или ми се чудиш защо нямам желание да ти давам нищо?
                                I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                                Roosevelt

Comment

Working...
                                X