Известие

Collapse
No announcement yet.

Върти се идея за протест - цени на горивата - какво мислите?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от fred
    Прав е бил този Дълес, защото оглупелите от 50 години, сега пишат глупости, как САЩ ни е виновен например и сме жертва на всемирен заговор .
    Оглупелите от този заговор са точно тези, които без изобщо да подозират за съществуването му(а дори и да са подочули, си нямат представа за същността му) са се првърнали точно в желания резултат- хора с консумативна психика на елементарен потребител.
    П.С.Колега, айде ако обичаш да не си служиш с персонални обиди..

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
    Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от pinko
      За Беларус не знам, но доста хора в момента драпат със зъби и нокти да се уредят на работа в Русия и Китай - направи едно проучване какви възможности има точно в Русия и Китай. Имам един познат, който след 14 години в Сиатъл (сещаш се в коя фирма, оная с прозорците) от 1 година е в Китай и печели 4 пъти повече.

Естествено, не става дума за копане на канали или за бране на ябълки - говорим за висококвалифицирана работа.

Да му пожелаем успех, но много повече драпат за Запада, така наречен .
      На мен баща ми е професор / пенсионер вече/, ама взимаше и преди заплата и сега пенсия /явно САЩ са виновни за това/ по малко от милиционерите с трети клас, въпреки че за него пише в научните справочници и так дале.
      Тъй като това е безкраен разговор спирам по тая тема, само ще добавя че един среден китаец печели около 1 долар на ден, може и да не съм точен, ама горо долу това е цифрата. Затова народа отива да бере круши в Калифорния, както и Бил Гейтс не се развил в Уралския регион например, а СССР и Беларус не раздават май зелени карти.За развитото общество е показателен факта не кой е най-богатия човек, а какъв е процента на средната класа и какви са доходите и.

Първоначално публикувано от milenamr
      Прав е бил този Дълес, защото оглупелите от 50 години, сега пишат глупости, как САЩ ни е виновен например и сме жертва на всемирен заговор .
      Оглупелите от този заговор са точно тези, които без изобщо да подозират за съществуването му(а дори и да са подочули, си нямат представа за същността му) са се првърнали точно в желания резултат- хора с консумативна психика на елементарен потребител.
      П.С.Колега, айде ако обичаш да не си служиш с персонални обиди..
      Психиката на хора с елементарна потребителска страст, както казваш ти се породи от 50 годишния дефицит, когато за да си купиш Москвич се чакаше години наред, а банани се пускаха по Нова година /Коледа и Велик ден тогава не се празнуваха официално/.Църквата бе срината до "дядовци" и разни попове, които маат китки и кръстове за да освещават сега офиси .А във "фашистка България" преди 1944 година патриарха и Софийския митрополит са се вдигнали на бунт, когато Германия поиска екстрадиране на българските евреии.
      Вместо вековния морал запазил българина през вековете след окупацията ни от СССР бе въведен "комунистически морал". Предай баща си, като Павлик Морозов, защото не обича партията, а за съседа да не говорим. Радой Ралин е сполучливо е иронизирал тоя "морал", ето ти едно негово стихче писано, когато аз и ти не сме били и родени сигурно - "човек, за човека е брат, разбра ли бе гад."Да не говорим за оглупяването от соц пропагандата, действаща на приниципа измислен от националсоциалистите в Германия-повтори една лъжа 100 пъти и тя става истина, цензурата и т.н.То пресата ни в момента е същата, защото се ръководи от същите хора-аген Бор, Чвор и т.н.
      Човек сам се определя какъв е, а не другите, но съжелявам, ако се чувстваш обидена.
      По въпроса за интелигентността Йосиф Бродски/не знам дали знаеш кой е/ казва, че теста за това дали си интелигентен или не, е в отговора, дали подкрепяш диктаторски режими като комунистическия и вярваш в химерите им или обратно.
      Но за да има мир, спирам по тази тема, както отбелязах и по-горе.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Това социализма хубаво ама... нещо реализацията много куца. Навремето изперкали до максимум на тема партията и коко сме велики. Това Сталин, Ленин, Хитлер все леко шантави ми се виждат и колко народ е дал фира от техните щуротий .

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Това дето го каза Милена не го знаеш /ужасен мой пропуск/, но ми се струва че е вярно и историята след време ще го потвърди....

Лично според мен проблема ни е че Мноооггооооо мислим и расъждаваме... за всичко и по всяко време..

Хората птредлагат протест - или сме в играта или не ! А тука има 2-3 страници расъждения и собствени интерпретации... от какъв зор ?!?!?!

Аз не знам къде да проверя, но в форума има хора, които знаят къде да проверят дали ценообразуването на горивата е точка от договора ни с ЕС и дали има други точки свързани с това.

АКо няма - според мен един протест е добра идея.... ако има .. няма особен смисъл от него.

Ако има протест започнат от 2-3 клуба... при много малки усилия и организация можем да станем много, много повече... достатъчно е да се сработим с други организации, които са пряко зависими от цената на горивата /таксита, камиони и др/ и ставаме малка армия.
          2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
          GSM: 0888 520 600

Comment

Добре бе хора,видяхме,че някои от вас ги бива много в разсъжденията и познават добре историята на света-ШАПКА ИМ СВАЛЯМ за което,ама само с т'ва до никъде няма да стигнем щото ако продължаваме така темата ще стане съчинение с елементи на разсъждение и.......к'во правим тогава Чешем си езиците май
            ALFA 166 2.0TS-хубавицата
            Fiat Ritmo 125TC ABARTH-нека силата на ABARTH бъде с теб
            PEUGEOT 206 1,4HDI(служебното) егати пауъра
            Дачия Логан 1.6 power injection-с ГАС

Comment

Първоначално публикувано от dakata
              Добре бе хора,видяхме,че някои от вас ги бива много в разсъжденията и познават добре историята на света-ШАПКА ИМ СВАЛЯМ за което,ама само с т'ва до никъде няма да стигнем щото ако продължаваме така темата ще стане съчинение с елементи на разсъждение и.......к'во правим тогава Чешем си езиците май
              Някои хора научават по-нещо от това чесане на езици . Иначе подкрепям този протест с ръце и само мога да съжалявам, че не съм в България да се включа и аз, ако евентуално се организира нещо. Пожелавам Ви успех!
              Alfa Romeo 75 1.8

Comment

Първоначално публикувано от Grigor
                Това дето го каза Милена не го знаеш /ужасен мой пропуск/, но ми се струва че е вярно и историята след време ще го потвърди....

Лично според мен проблема ни е че Мноооггооооо мислим и расъждаваме... за всичко и по всяко време..

Хората птредлагат протест - или сме в играта или не ! А тука има 2-3 страници расъждения и собствени интерпретации... от какъв зор ?!?!?!

...
                Това с многото разсъждения, чесането на езици, и в крайна сметка непоемането на отговорност за някакви действия, е типична черта на българина, насадена му от няколко столетия насам. По една или друга причина, народа от който е треперила половината Европа, се е превърнал в жалко подобие на страхливи многознайковци.
                Знам колко много от четящите това ще се почувстват засегнати и обидени, но както каза някой по-горе : "истината е като секса отзад - или ти харесва или боли" ... Публикуваните линкове според мен трябва да станат достояние на колкото се може повече хора, за да могат същите най-сетне да прогледнат. Не случайно нещата, описани там, няма да ги срещнете в споменатите вестничета и евтини манипулационни публикации - хората, които са ги написали, са рискували всичко най-мило, за да се опитат да накарат обществото да се събуди. Какъв е резултата, зависи само от нас. Дано най-сетне стане нещо наистина ... преди да сме изчезнали като нация и да останат тук само мангусти и резаци.
                155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Но според мен проетст ако ще се организира трябва да е срещу винетки, данъци и прочее-неща, които се плащат, а резултат няма-дупки, неразчистени пътища и т.н. За да има някакъв ефект трябва да се организираме добре с други клубове и структури.
                  Как да няма ако знаиш заместник министъра на транспорта отговарящ за пътната мрежа какъв поръчков мерцедес си е купил само за 1 година .....
                  Посля нямало резултати има ама не за всеки.

Comment

Grigor е прав.Такъв протест може евентуално да има смисъл само, ако бъде много добре организиран и в него се включат колкото се може повече клубове(по възможност всички,а и не само клубове-защо не всички шофьори).Но ако на някой му харесва и е доволен от цените на горивата в България, то няма как да очакваме подкрепа.А не сме ли всички в този протест смисъл и полза няма да има със сигурност.Видяхме какво стана с учителската стачка,не бяхме подкрепени от никой(освен от лесничеите и в началото от някои пенсионери)и следователно като сме сами-резулатата е пак 1 на 0 , но не за нас.Незнам кой как ги разбира нещата,но се учудвам как в Италия например за 2ст увеличение на някой от основните стоки, веднага се вдига огромна маса от хора и се блокира абсолютно всичко, защото протестите са им масови, денонощни и докрай.Ето например наскоро там пак стачкуваха срещу цените на горивата и пак бяха единни и пак всичко беше блокирано и пак се разтърси цялата държава.

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=407005

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=406677

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=407840

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                    Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от Derry
                      Тука може да си четете как сме в сравнение с европа и комшийте
                      http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal ... ema=PORTAL

Опитвам се да намеря минималната работна заплата за ЕС и да видим колко бензин може да се купи с нея там и колко тука. Разлката Станишев и компания да я изпият.

Па тука да си сверим часовника с цените на бензина.
                      Абе ква минимална заплата бе?

Който е на минимална заплата, да не кара кола. Толкова е просто. Това, че разни баракуди станаха по 2-3 хиляди лева, не означава всеки да се качи на кола и после да реве, че му било скъпо - че и протести ще организират.

Цените на горивата са си напълно нормални. Който му е скъпо, да се замисли дали печели достатъчно, че да може да си позволи кола.

Като си баровец и цените са нормални що си си купил дизел, а не 3-литров бензин, а? Колата отдавна не е лукс и ти би трябвало добре да го знаеш, нали работиш в немско автомобилно списание. Или в Германия искаш да ми кажеш, че тия с минимална заплата не могат да си позволят да карат коли . Цените са нормални, но не и в България, това са нормални цени за Италия например. Както няма да е нормално да плащаме по 30 лв. в средностатистически ресторант за едно ястие (както е в Италия), така няма да е нормално и те да плащат по 10 лв. както е тук... Всичко е въпрос на гледна точка! И както казаха преди мен, бъди благодарен за това, че имаш сега и си спомни винаги ли е било така!
                      Lexus IS200

Comment

Има доста истина в думите на Пинко, но и на мен не ми харесва надменния му тон .
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Купих си дизел, щото съвремените дизели че кефят повече от бензиновите двигатели - вкъщи имаме 4 дизелови автомобила - Волво ХС 90, Тойота Авенсис D-4D и двете Алфи. Пък и когато ми хрумна да си взема 166, заради акциза изобщо нямаше 2,5 или 3-литрови 166-ци.

А относно минималните заплати - повярвай ми, в Германия хората с ниски доходи не могат да си позволят кола.

ще ти дам пример, масова относително достъпна евтина кола

Нов Голф 1,9 ТДИ - цена 20 700 евро

данък - 293 евро годишно

ГО - 898 евро годишно

Каско - 951 евро годишно

Смяна на масло 200 евро

Овехтяване (загуба на стойност) - 2034 евро годишно

разход на гориво 5,7 л/100 км

цена на нафтата - 1,27 евро литъра

Цена на км пробег при 10 000 км годишно - 51 цента на километър

Разходи на година 5100 евро (от тях само 724 са за гориво) евро или 425 евро на месец (от тях само 60 евро за гориво на месец)

Виж колко нищожни на общия фон са разходите за гориво, за това става дума. Просто в България всичко е наопаки, но скоро нещата ще си дойдат на мястото. Т.е. след няколко години в общите разходи по един автомобил разходите само за гориво ще имат същото съотношение като в Германия - просто това са реалиите на ЕС. Няма не искам, няма недей.

Вервай ми, 425 евро на месец си е цифра и никой социално слаб не може да си я позволи. Тия сметки са валидни за чисто нова кола с Евро 4, ако колата е по-стара (над 3 до 5 години), разходите за данък, застраховки нарастват значително.
                          Volvo XC90 D5 '06
                          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Pinko, защо се обясняваш като първолак? Имаш си гледище и то е съвсем аргументирано. Друг е въпросът как стоят нещата у нас в геополитически и социално-икономически аспект.
                            Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Вервай ми, 425 евро на месец си е цифра и никой социално слаб не може да си я позволи. Тия сметки са валидни за чисто нова кола с Евро 4, ако колата е по-стара (над 3 до 5 години), разходите за данък, застраховки нарастват значително.
                              Да де, ама социално слаб в Германия е термин за такъв който го мързи да гледа и по цял ден сърба бира, ако работи няма да е социално слаб.
                              Лично аз не смятам, че цената на бензина у нас е висока заради акциза и не мисля, че протест срещу тия цени е смислен.Трябва да се протестира срещу друго.
                              А колкото до Италия и там цари един батак, мафия и т.н. Но например в Рим видях 3-4 джипа , а у нас три четири ще видиш пред всяка детска градина сутрин, е това е ненормалното.
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Минималната заплата в Германия е 5800 евро годишно (483 евро месечно), а средната заплата за 2007 г. е 1335 евро месечно.
                                Volvo XC90 D5 '06
                                Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                                Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                                ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                                ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Working...
                                X