Известие

Collapse
No announcement yet.

Глоби за пешеходци

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Глоби за пешеходци

Сетиха се най-сетне! Или казано на английски: Remember Mara to touch herself! http://www.segabg.com/17082005/p0020015.asp
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Шест години по-късно нищо ново под слънцето.
    Към днешна дата глобени 3000 пешеходци. Убитите са с 40 по-малко, но от близо 450 размазани пешеходеца. Страхотна статистика.
    Вчера премятаха едно 13 годишно момиче на Сливница.
    Питам се докога в България ще пренасяме отговорността от болната на здравата глава.
    Дайте да си го кажем честно, 90 % от вината е на шофьорите. Ще попитате защо, еми защото те са тези, които вземат лиценз, за да управляват автомобил, те са тези, които учат да шофират, са пълнолетни и психически здрави, те са тези, които сядайки зад волана би тябвало да осъзнават, че извинение "не съм се наспал" или "жена ми ми скина нервите" не минават, защото ти носиш отговорност за себе си, за тези които возиш и тези отвън.
    В градската среда, там където достъпът на пешеходци не е ограничен с прегради или други ограждения, те имат предимство, това е. Градът е населено място, там се кара с 50 км в час, а дори в кварталите тази скорост трябва да стане 20 км в час, след като бъдат обявени жилищни зони. /не съм сигурен как точно беше термина/, но това е без значение.
    Сега някой ще каже, "пешеходците да се пазят", а аз ще го попитам лудият, малолетният, разстроеният, пияният кой ще ги пази, отговорът е прост, ще ги пази шофьорът.
    "Ама той, ако ми изкочи изведнъж". Абе ти карай с 50 км в час пък ще видиш, дали някой може чак така да ти изкочи.
    Седя и гледам онзи ден, как разни псевдо келеши правят десен завой без грам да помислят за пресичащите на зелено пешеходци, при левия същата работа.
    Нека бъдем една-две идеи по-отговорни, когато сядаме зад волана и връткаме ключа, защото от нашето поведение зависи съдбата на много бързащи и разсеяни деца, на много недовиждащи и едва чуващи възрастни хора и на още толкова изнервени бременни жени и кой ли още не, които едва ли можем да обвиним, че не се пазят.
    Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 18:04.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Всички са се изнервили и не знам до къде ще я докараме :
      В началото на седмицата ми се случи в ролята на пешеходещ едно преминаване през пешеходна пътека.
      Един водач беше толкова възмутен от себе си, че ме е пропуснал, и в изблик на ярост го гледам през стъклото как ме попържаше с явна ненавист, а аз се опитвах възможно най-бързо да премина, защото знам колко досадно е да се чака пешеходец.
      Предпочитам да си чакам, но да не ме псуват.
      Last edited by old alfist; d.m.y г., 21:25.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        Шест години по-късно нищо ново под слънцето.
        Към днешна дата глобени 3000 пешеходци. Убитите са с 40 по-малко, но от близо 450 размазани пешеходеца. Страхотна статистика.
        Вчера премятаха едно 13 годишно момиче на Сливница.
        Питам се докога в България ще пренасяме отговорността от болната на здравата глава.
        Дайте да си го кажем честно, 90 % от вината е на шофьорите. Ще попитате защо, еми защото те са тези, които вземат лиценз, за да управляват автомобил, те са тези, които учат да шофират, са пълнолетни и психически здрави, те са тези, които сядайки зад волана би тябвало да осъзнават, че извинение "не съм се наспал" или "жена ми ми скина нервите" не минават, защото ти носиш отговорност за себе си, за тези които возиш и тези отвън.
        В градската среда, там където достъпът на пешеходци не е ограничен с прегради или други ограждения, те имат предимство, това е. Градът е населено място, там се кара с 50 км в час, а дори в кварталите тази скорост трябва да стане 20 км в час, след като бъдат обявени жилищни зони. /не съм сигурен как точно беше термина/, но това е без значение.
        Сега някой ще каже, "пешеходците да се пазят", а аз ще го попитам лудият, малолетният, разстроеният, пияният кой ще ги пази, отговорът е прост, ще ги пази шофьорът.
        "Ама той, ако ми изкочи изведнъж". Абе ти карай с 50 км в час пък ще видиш, дали някой може чак така да ти изкочи.
        Седя и гледам онзи ден, как разни псевдо келеши правят десен завой без грам да помислят за пресичащите на зелено пешеходци, при левия същата работа.
        Нека бъдем една-две идеи по-отговорни, когато сядаме зад волана и връткаме ключа, защото от нашето поведение зависи съдбата на много бързащи и разсеяни деца, на много недовиждащи и едва чуващи възрастни хора и на още толкова изнервени бременни жени и кой ли още не, които едва ли можем да обвиним, че не се пазят.
        Бате знаеш ли тази коя е.....?
        Attached Files
        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Значи, Сусенце, ако си здрав, прав, млад човек, мога да си те сгазя преспокойно, защото нямаш оправдание?!
          Това, че някой е разсеян ни най-малко не го оправдава да пресича, НАПРИМЕР, 'Опълченска' на червен пешеходен светофар!
          Изобщо, каква ти е идеята в този своеобразен обвинителен акт?
          sigpic

Comment

Ама тия глоби са от много време вече...
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
              Бате знаеш ли тази коя е.....?
              Тая не е ли говорителката на КАТ ?
              Само незнам кой я турна като такава да се излага по телевизора да плещи глупости.
              bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

А, какво стана с подполковник Костов - този човек ще го запомня със съвета, че водачите трябва да се подсещат за монтажа на зимните гуми с момента когато се слага зелето да се вкисва.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                  А, какво стана с подполковник Костов.
                  Ето го http://vbox7.com/play:a5279e66
                  Last edited by Доко; d.m.y г., 19:57.

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                    А, какво стана с подполковник Костов - този човек ще го запомня със съвета, че водачите трябва да се подсещат за монтажа на зимните гуми с момента когато се слага зелето да се вкисва.

... и с рисунките !
                    bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

1984 г.!
                      Когато глобих с по левче 16 души пешеходци и нещата се канализираха за години напред, мене ме наказаха с : " предупреждение за непълно служебно съответствие"
                      Тоест не ставам за нищо!
                      Изводите и коментарите ги оставям на вас!
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                        1984 г.!
                        Когато глобих с по левче 16 души пешеходци и нещата се канализираха за години напред, мене ме наказаха с : " предупреждение за непълно служебно съответствие"
                        Тоест не ставам за нищо!
                        Изводите и коментарите ги оставям на вас!
                        Хляб и зрелища.
                        Всъщност.

Дуракоустойчивостта не винаги е от полза, Иво, но подпомага спокойния сън.

А цялата "война" е хляб и зрелища.
                        За пореден път.

Като цяло, на пешеходеца му е все едно къде ще пресече, когато е със съзнанието, че пешеходната пътека не му осигурява никакво предимство. Но пък, когато рече да пресича там, където са му обозначили.. що да не се поразходи медленно и плавно - като на почивка. С ясното съзнание, че опъва нервите на изчакващите го воланодържащи. Но друго си е да държиш телефон и увлечено да водиш разговор, крачейки със скоростта на охлюв. Воланодържащите пък, от своя страна, са голямата работа, дето "те ше ми кажат, че требва да им спирам на тия Овце" и те така.. А милиционерите, които също имат "деца да хранят", прилагат закона така, както им иде от_ръки.

Човеците сме силно честолююбиви същества. Горделиви и себични.

А някои други елементи спокойно си вършат делата, докато "разделяй и владей" "се случва"
                        Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                        My Red Love
                        AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
                          Хляб и зрелища.
                          Всъщност.

Дуракоустойчивостта не винаги е от полза, Иво, но подпомага спокойния сън.

А цялата "война" е хляб и зрелища.
                          За пореден път.

Като цяло, на пешеходеца му е все едно къде ще пресече, когато е със съзнанието, че пешеходната пътека не му осигурява никакво предимство. Но пък, когато рече да пресича там, където са му обозначили.. що да не се поразходи медленно и плавно - като на почивка. С ясното съзнание, че опъва нервите на изчакващите го воланодържащи. Но друго си е да държиш телефон и увлечено да водиш разговор, крачейки със скоростта на охлюв. Воланодържащите пък, от своя страна, са голямата работа, дето "те ше ми кажат, че требва да им спирам на тия Овце" и те така.. А милиционерите, които също имат "деца да хранят", прилагат закона така, както им иде от_ръки.

Човеците сме силно честолююбиви същества. Горделиви и себични.

А някои други елементи спокойно си вършат делата, докато "разделяй и владей" "се случва"
                          Да, защото го позволяваме!
                          Мамка му!
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Съгласен съм, че шофиьорите са тези които трябва да внимават, но като видя пешеходец да върви по асвалта вместо на тротоара при положение, че тротоара е в прекрасно състояние немога да си го обясня и в повечето случаи това са жени. В такъв случай пешеходеца е този, който създава предпоставка за ПТП.
                            ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                              Дайте да си го кажем честно, 90 % от вината е на шофьорите.
                              По мое мнение вината е 70% на държавата, по 15% си делят пешеход и драйвери......Първата не е осигурила адекватни мерки за пресичане и движение на вторите, а третите имат твърде много препятствия пред себе си, за да гледат и за пешеходци.......грубо казано, но е така......
                              Надявам се да не ме питаш повече подробности, че много писане ще падне......
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                              X