Известие

Collapse
No announcement yet.

За Бензина и Дизела - митове и реалности

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Kingpin
    Първоначално публикувано от bo
    Хайде, днес се прибрах малко от разходка.
    Минах 500км, от които 250 на магистрала другите 250 на първокласен път.
    На магистралата карах с 170км/ч.
    На първокласния път с до 120км/ч.
    разход 6.1.
    Карайте си бързите бензинови бегачки
    Не, че нещо ама и мойта кола дава такъв разход извънградско с такива скорости, нищо, че е "бърза бензинова бегачка" А е 1.8 16V

По бордови комп (който колкото пъти да съм го засичал все вярно показва) съм падал на 5,8 извънградско, през нощта Дали ми е по-евтино?
    Ей това е твърдение вече.
    Ако искаш да слагаме двете коли на старта. Пълним до горе в София и примерно в Стара Загора пак.
    Да те видим къде ще ти е разхода 6.1.
    Аз определям темпото и ти гарантирам разход поне 10
    Един такъв с БМВ 520и ми се хвалеше как колата му като я мачка на магистралата не могла да мине 10 разход. Добре, че ми беше приятел и на път за морето резултат - 14 хехехе

п.п. 1 - Та това моето предложение важи в пълна сила, да те видим с тези твои приказки от това темпо където ще го направим. Говори ми с факти, няма да се мерим на думи в този форум. Всеки дошъл и веднага е най-великия.
    Не ти знам колата, поне виждам само нещо 1.8 16в. По каталог Алфа 156 1.8 при 90км/ч разход 6.4 с този двигател.
    Ти естествено със 170км/ч прасиш 6.1. Добър си в приказките признавам.

п.п. 2 - Да ти кажа най-общо супер грубо какво е КПД без да чета и цитирам разни писания на знайни и незнайни.
    ?Общо взето имаш една енергия, която я преобръщаш в друг вид енергия.
    Е загубата в това преобръщане е КПД-то.
    Ти цитираш какво е КПД, и след това веднага обръщаш и започваш да си изказваш "компетентното" мнение, че за ел. двигател, бил с лошо КПД, защото имал батерии, защото бил тежък и т.н.
    Но си има закони - имаш примерно 10 хиляди джаула. Колко работа ще свършиш с тези 10 хиляди джаула. Това е КПД. Прочети повечко и има шанс да разбереш. Пък ако направиш от 10 хиляди джаула да изкараш 14 хиляди джаула в работа, повярвай ми, че ще станеш най-богатия човек на планетата
    Пък ако разбереш това що е то КПД, тогава има малък шанс да разбереш защо дизеловия двигател е по-добър от бензиновия
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Колата му е 1.8 16V и тежи под 1000кила.
      http://shoxxx.alfaromeo-bg.com/Peugeot% ... C04185.JPG

А иначе разход на дизел на дълго 6.1л/100 е адски много.

Със средна скорост 84км/ч от София до Сл.бряг по бордкомпютър 5.8л/100. Колата е Пежо 206 1.6 16V бензин. С двама души в колата.
      www.facebook.com/workshox

Comment

• Първоначално публикувано от ShoxXx
        Колата му е 1.8 16V и тежи под 1000кила.

Със средна скорост 84км/ч от София до Сл.бряг по бордкомпютър 5.8л/100. Колата е Пежо 206 1.6 16V бензин. С двама души в колата.
        дали е много зависи как се кара

дизела и то мойта дето е тон и половина празна дава 3/100 ако се кара както трябва
        на мойто каране дава един друг разход ма това са подробности
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Това стана супер яката тема разбираш ли
          Това което разбрах до момента може да се обобщи в следните твърдения:

1. Дизела ебава майката на бензина, направо не знам вие с бензиновите бегачки къде сте тръгнали, като от 0-100 направо дизела разцепва. То разбира се отчитам и факта че при такова настъпване на дизела отзад такъв облак става че просто другите водачи намаляват скоростта поради намалена видимост . Те затова всички състезателни коли скоро ще почнат да карат с фъстъчено масло, та да стане спорта по-екологичен. Пък и нали дизелите са така или иначе по-бързи.... публиката обаче ще гледа отстрани с противогази, ако могат изобщо нещо да видят де

2. По-икономично от бензинова кола няма. Дизела е ужас!! Защо да си взема дизел човек, освен разбира се ако не иска да се състезава , при положение че бензинките харчат пак толкова, като количество, пък бензина е по-евтин. Пък то може би защото сега е модерно да се състезаваш с дизел, затова и горивото е по-скъпо.

Сега сериозно. Има сума ти мнения които направо ми преобърнаха на 180 градуса представата за бензиновите двигатели и дизеловите. Разбира се има и много компетентни мнения от които научих доста неща. Благодаря на първите, че ме разсмяха и на вторите за полезната информация.
          145 1.9 JTD '99

Comment

• Първоначално публикувано от ShoxXx

София - Несебър, по борд компютър 141км/ч какъв разход ще даде бензинката ще ми кажеш ли? Сигурно 6.1. Аз с дизела не успявам признавам си
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от bo
              Първоначално публикувано от ShoxXx

София - Несебър, по борд компютър 141км/ч какъв разход ще даде бензинката ще ми кажеш ли? Сигурно 6.1. Аз с дизела не успявам признавам си
              това 141 макс скорост викаш нали

Comment

• Първоначално публикувано от bo
                Първоначално публикувано от ShoxXx

За 2 ч. и 30 мин. до Несебър викаш, а?
                Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

• С тая скорост са 3 часа до Несебър
                  Ама пак не вярвам
                  sigpic

Comment

• http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=19740

това е едно от най-добрите ми постижения пък карах като луд ...

Comment

• Че ти отвориМ една бира у зелено шУше по тоА повод
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku
                        С тая скорост са 3 часа до Несебър
                        Ама пак не вярвам
                        Що бе Кики? София-Несебър са 380 км като след айтос минеш през планината.
                        Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

• Ама там не мое да юриш, като през Бургас, а през Бургас юриш, ама е по-далеч - ни така, ни така - е за т'ва не вЕрвам
                          sigpic

Comment

• Това ми беше и на мен идеята.

Comment

• Става за това време ма не и с Алфа , може би с 3.2 jts ще стане ма не знам някои да е пробвал

Comment

• Фиат уно 1.4 бенз, яко газене градско макс 11, яко газене извънградско на бензин за левче София сънито 3:10 ч. макс 6.5 едно време беше по спокойно и нямаше много коли..... нормално каране градско 9 нормално извънградско 5
                                Ланчия дедра 2.0 16в бенз, градско минимално 10-11 максимално 15-16, извънградско минимално 7 макс 12
                                Алфа 145 QV градско 10-11 макс 20 извънградско мин 7 , макс 12 а след 180 колкот сипеш не връща не е ясно ама тегли към 15 поне.
                                Алфа 155 2.0 8в газ извънградско мин 7 макс 12
                                Алфа 156жтд градско 8 макс 11 извънградско 7.8 макс
                                Алфа 166 жтд градско 9 макс 12 извънградско София Созопол 3:00ч 9
                                Примери още много мога да дам но извода за мен е следния:
                                Нормален 8 клапанов бензинов мотор с бавно и средно каране харчи колкото що годе мощен дизел, но при потдържане по висока скорост и яко изпреварване си гълта. 16клапанов бензин си харчи добре и при нормално до лееко бързо каране, но при сръчкване става водовъртеж в резервоара. Та голяма разлика има между по мощен бензин и дизел когато и двете се карат яко, с много изпреварвания и потдържане на висока скорост. Иначе разликите са толкоз малки че да караш дизел ...... мноооого гадно смърди бе ...

Comment

Working...
                                X