Оня ден гледам в небето черна следа...малееееееее викам край нещо стана...небето ще се цепи, край апокалипсиса иде...ама после гледам най-отпред един пътнически самолет...малееее и покрай него един F16 ама оня самолета гледам си го подминава F16-ката като стой та гледай...баси...оня пилота на F16-ката като го видя тва и се отказа повече да е пилот и директно се катапултира, а оня със самолета пък подобри рекорда за околосветско...после разбрах, че кара с OMV Alpine Diesel...баси тва дизела последните 10-15 години така напрай, че направо скоро сигурно ще зареждат планетата Земя с дизелово гориво с две големи турбини, колкото АЕЦ едната, за да може да се върти около оста си без да хаби много енергия...па вие тука за Льо Ман, Париж дакар и френски свирки ми говорите...паляци!
Известие
Collapse
No announcement yet.
За Бензина и Дизела - митове и реалности
Collapse
X
-
-
И в тоя ред на мисли кога ще излиза новата YAMAHA R1D или евентуално Suzuki GSX-D 600, щото много искам мотора ми да има ряз в ниските обороти, пък и като спира оня с Кайен Дизела на бензиностанцията да зарежда да го питам къде е по-хубав дизела на Shell или на OMV?
Comment
-
Всеки път си обещавам че няма да чета такива теми и все не се сдържам.Ако единият двигател е по ...,от другия ще се прави само той.Но щом се правят толкова разновидности на задвижване,значи всеки си има свойте предимства/финансови,метафизични и т.н.,/.Вече може да избираме между бензин,дизел,хибридни,електрически,на сгъстен въздух и т.н..Но всеки си преценява според своите потребности и се мъчи да убеди другите колко са сгрешили с различния/грешния/ избор.Това е като да ме убеждават че има по вкусен сладолед от шоколадовия,е няма.Така че всеки да си взема това което му върши работа,или за удоволствие,и да се радва не безаварийни километри,другото е само чесане на езиците.TIPO 2.0 91g.
PUNTO 1.2 04 g.
156 1.8 TS 00g
Comment
-
Първоначално публикувано от ShoxXxИ в тоя ред на мисли кога ще излиза новата YAMAHA R1D или евентуално Suzuki GSX-D 600, щото много искам мотора ми да има ряз в ниските обороти, пък и като спира оня с Кайен Дизела на бензиностанцията да зарежда да го питам къде е по-хубав дизела на Shell или на OMV?
Comment
-
Ма ква висша класа бе???
НЕ МОЖЕ ВЕЧНО ДА СРАВНЯВАТЕ ТУРБО ДИЗЕЛ С АТМОСФЕРЕН БЕНЗИН!
Това го обяснявам от 5 страници и никой не вдява. Всеки си казва квото мисли.
В тая тема има невероятни изказвания:
Още в първото мнение се сравнява един от най-неуспешните двигатели на Peugeot 206 - 1.6 8клапана 90 коня, който е пълен мъртвец с 1.6HDi, което е супер двигател за тая количка, че дори го слагат и на по-голямото 307 и си го тегли...ма нормално е тубро дизела последно поколение да е с по-добри динамични характеристики.
След това култовото изказване, че на WAG двигателя 1.8Т е кошник ли там кво го пределихте, а WAG си изкараха всички квото може на плещите на тоя двигател и тоя двигател им отвори такива врати занапред, че бензинките на Alfa има да си куцат след него.
След това почнахте да обяснявате за Le Mans и така нататък...и как трябва да сравняваме турбо бензина при 1500об/мин и турбо дизела при 1500об/мин.
Ами айде по тая логика ми сравнете турбо дизела при 4500об/мин и бензина атмосферка при 4500об/мин, да не говорим за турбо бензинка при 4500...
Аз от първото си мнение в тая тема казах, че е за коша и е ясно на къде отива. Май или виждам в бъдещето или верно съм много добър модератор.
Comment
-
Първоначално публикувано от ShoxXx...
НЕ МОЖЕ ВЕЧНО ДА СРАВНЯВАТЕ ТУРБО ДИЗЕЛ С АТМОСФЕРЕН БЕНЗИН!...
Ще ти кажа кво виждам аз във тая тема: дизелджиите признават предимствата на бензинките, но бензинджиите НЕ признават предимствата на дизелите - ей тва е. Нещо повече - бензинджиите се подиграват на дизелите, а дизелджиите не се подиграват на бензинките. Аре малко да си имаме уважението, а?
Comment
-
Първоначално публикувано от GogataПървоначално публикувано от ShoxXxКенеф...явно тука сте големи компетенции...
Я ми кажи един двигател на Алфа, ама само един, който е по-хубав от тоя кенеф на WAG?
Бати изказванията има в тая тема а няма и 2 страници още!
Всеки алфов двигател е в пъти по-добър от този измислен турбо бензин!
Comment
-
Според мен всички признават, че двигател с принудително пълнене върви повече от атмосферен двигател...
Ама какво значи сравняваме коли...сравни ми тогава топ моделите на Alfa и на Audi за 2000г.
Сиреч сравни ми автомобилите:
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 V6
Audi RS4 2.7 V6 (с два жокера)
Comment
-
Първоначално публикувано от ShoxXxСпоред мен всички признават, че двигател с принудително пълнене върви повече от атмосферен двигател...
Ама какво значи сравняваме коли...сравни ми тогава топ моделите на Alfa и на Audi за 2000г.
Сиреч сравни ми автомобилите:
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 V6
Audi RS4 2.7 V6 (с два жокера)
Comment
-
Карам дизел и съм си мега доволен. Хич не ме е еня принудително ли е пълненето, подпръцквателно ли е. Кеф ми е и това е важно за мен. Елитарните спорове кой е по-велик са за комплексарите. Хайде избийте се. Болидите били само бензинови. Да, по целия свят из градовете карат болиди и се присмиват на нафтата, гении.Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена
Comment
-
Това с болидите е най-тъпото сравнение...
Като подкарате някой ден турбо бензинка ще си говорим...до тогава сипвайте скъпа нафта и се молете зимата да не паднат температурите...
Comment
-
Първоначално публикувано от GogataПървоначално публикувано от ShoxXxОстави бе братче, аз като чух, че 1.8Т двигателя е кенеф вече мисля да се тресна някъде и да си купя велик Алфов двигател за TT-то!
Боже, Боже.....ти, човече, си ужасно измъчен психически ми се струваТи изобщо знаеш ли кои са предшествениците на 1.8Т ?????????
Comment
-
Comment