Известие

Collapse
No announcement yet.

За Бензина и Дизела - митове и реалности

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Оня ден гледам в небето черна следа...малееееееее викам край нещо стана...небето ще се цепи, край апокалипсиса иде...ама после гледам най-отпред един пътнически самолет...малееее и покрай него един F16 ама оня самолета гледам си го подминава F16-ката като стой та гледай...баси...оня пилота на F16-ката като го видя тва и се отказа повече да е пилот и директно се катапултира, а оня със самолета пък подобри рекорда за околосветско...после разбрах, че кара с OMV Alpine Diesel...баси тва дизела последните 10-15 години така напрай, че направо скоро сигурно ще зареждат планетата Земя с дизелово гориво с две големи турбини, колкото АЕЦ едната, за да може да се върти около оста си без да хаби много енергия...па вие тука за Льо Ман, Париж дакар и френски свирки ми говорите...паляци!
    www.facebook.com/workshox

Comment

И в тоя ред на мисли кога ще излиза новата YAMAHA R1D или евентуално Suzuki GSX-D 600, щото много искам мотора ми да има ряз в ниските обороти, пък и като спира оня с Кайен Дизела на бензиностанцията да зарежда да го питам къде е по-хубав дизела на Shell или на OMV?

Comment

Всеки път си обещавам че няма да чета такива теми и все не се сдържам.Ако единият двигател е по ...,от другия ще се прави само той.Но щом се правят толкова разновидности на задвижване,значи всеки си има свойте предимства/финансови,метафизични и т.н.,/.Вече може да избираме между бензин,дизел,хибридни,електрически,на сгъстен въздух и т.н..Но всеки си преценява според своите потребности и се мъчи да убеди другите колко са сгрешили с различния/грешния/ избор.Това е като да ме убеждават че има по вкусен сладолед от шоколадовия,е няма.Така че всеки да си взема това което му върши работа,или за удоволствие,и да се радва не безаварийни километри,другото е само чесане на езиците.
        TIPO 2.0 91g.
        PUNTO 1.2 04 g.
        156 1.8 TS 00g

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx
          И в тоя ред на мисли кога ще излиза новата YAMAHA R1D или евентуално Suzuki GSX-D 600, щото много искам мотора ми да има ряз в ниските обороти, пък и като спира оня с Кайен Дизела на бензиностанцията да зарежда да го питам къде е по-хубав дизела на Shell или на OMV?
          Ся що се заяждаш? По тоя начин ти ги подклаждаш тъпите спорове с мерене на патлаците. Има бензинджии, има газаджии, има и кюмюрджии. Нямаш право да се подиграваш с тези, които не са от твоята група. Или вие, бензинджиите, сте по-висша каста, така ли?
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Ма ква висша класа бе???

НЕ МОЖЕ ВЕЧНО ДА СРАВНЯВАТЕ ТУРБО ДИЗЕЛ С АТМОСФЕРЕН БЕНЗИН!

Това го обяснявам от 5 страници и никой не вдява. Всеки си казва квото мисли.

В тая тема има невероятни изказвания:
            Още в първото мнение се сравнява един от най-неуспешните двигатели на Peugeot 206 - 1.6 8клапана 90 коня, който е пълен мъртвец с 1.6HDi, което е супер двигател за тая количка, че дори го слагат и на по-голямото 307 и си го тегли...ма нормално е тубро дизела последно поколение да е с по-добри динамични характеристики.

След това култовото изказване, че на WAG двигателя 1.8Т е кошник ли там кво го пределихте, а WAG си изкараха всички квото може на плещите на тоя двигател и тоя двигател им отвори такива врати занапред, че бензинките на Alfa има да си куцат след него.

След това почнахте да обяснявате за Le Mans и така нататък...и как трябва да сравняваме турбо бензина при 1500об/мин и турбо дизела при 1500об/мин.
            Ами айде по тая логика ми сравнете турбо дизела при 4500об/мин и бензина атмосферка при 4500об/мин, да не говорим за турбо бензинка при 4500...

Аз от първото си мнение в тая тема казах, че е за коша и е ясно на къде отива. Май или виждам в бъдещето или верно съм много добър модератор.

Comment

...
              НЕ МОЖЕ ВЕЧНО ДА СРАВНЯВАТЕ ТУРБО ДИЗЕЛ С АТМОСФЕРЕН БЕНЗИН!
              ...
              Що па да не може? За седми път повтарям, че сравняваме автомобилите, а не двигателите сами по себе си. Автомобилът е краен продукт - двигателят е само част от него. Естествено, че дизелът е много по-слаб и затова му се помага с по-голям обем, принудително пълнене и т.н., щото иначе никога няма дизеловия автомобил да върви като бензиновия. Ей за тва може да се сравняват дизел и бензин от един модел и с еднаква мощност, а не с "еднакви други условия" - щото тогава няма да са равностойни! И никой това не го отрича!

Ще ти кажа кво виждам аз във тая тема: дизелджиите признават предимствата на бензинките, но бензинджиите НЕ признават предимствата на дизелите - ей тва е. Нещо повече - бензинджиите се подиграват на дизелите, а дизелджиите не се подиграват на бензинките. Аре малко да си имаме уважението, а?
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Gogata
                Кенеф...явно тука сте големи компетенции...
                Я ми кажи един двигател на Алфа, ама само един, който е по-хубав от тоя кенеф на WAG?

Бати изказванията има в тая тема а няма и 2 страници още!
                Това си е мое лично мнение,а и не предирам,че съм компетентен!
                Всеки алфов двигател е в пъти по-добър от този измислен турбо бензин!
                Бате искам да те питам ти знаеш ли колко цилиндъра е 1.8Т? И колко клапана е? И колко вала има? И каква компресия има? И в колко модели от VAG се монтира тоя двигател? Ти осъзна ли се каква ПРОСТОТИЯ написа, ама си кажи чесно?? Ти изобщо виждал ли си двигател 1.8Т без значение от кода (щото са няколко модификации)? Значи по принцип мнение може да изкаже спокойно някой компетентен, демек човек, който най-малкото е ВИЖДАЛ подобен двигател наживо, запознат е до някъква степен с него или се е заниавал по-обстойно с такъв мотор. Ти като гледам си нито едно то трите затова защо ти трябваше бре, човече, да се осираш сам-самичък толкова грубо?? Защо бе, човек, като не знаеш нещо просто не си млъкнеш??????????? Да наречеш кенеф един от най-успешните МАСОВИ двигатели, който освен УЖАСНО ЗДРАВ е и ужасно ДОБЪР трябва да си най-заухавия СЕМКАР, каращ пунто 1.1

Comment

Според мен всички признават, че двигател с принудително пълнене върви повече от атмосферен двигател...
                  Ама какво значи сравняваме коли...сравни ми тогава топ моделите на Alfa и на Audi за 2000г.
                  Сиреч сравни ми автомобилите:

Alfa Romeo 156 GTA 3.2 V6
                  Audi RS4 2.7 V6 (с два жокера)

Comment

Според мен всички признават, че двигател с принудително пълнене върви повече от атмосферен двигател...
                    Ама какво значи сравняваме коли...сравни ми тогава топ моделите на Alfa и на Audi за 2000г.
                    Сиреч сравни ми автомобилите:

Alfa Romeo 156 GTA 3.2 V6
                    Audi RS4 2.7 V6 (с два жокера)
                    Не ги познавам тия модели, не съм ги виждал на живо, камо ли да съм ги карал. Дори не съм им чел спецификациите. Затова не мога да направя сравнение. Говоря за неща, които знам - 166-цата ми е първия дизел, преди това съм сменил 3 бензинки. Именно заради динамиката - обичам да карам бързо и агресивно. Така че пътя до дизела беше дълъг - не съм се родил нафтаджия. И беше дълъг не за друго, а защото преди години дизелите не бяха толкова добри.
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Карам дизел и съм си мега доволен. Хич не ме е еня принудително ли е пълненето, подпръцквателно ли е. Кеф ми е и това е важно за мен. Елитарните спорове кой е по-велик са за комплексарите. Хайде избийте се. Болидите били само бензинови. Да, по целия свят из градовете карат болиди и се присмиват на нафтата, гении.
                      Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

• Това с болидите е най-тъпото сравнение...

Като подкарате някой ден турбо бензинка ще си говорим...до тогава сипвайте скъпа нафта и се молете зимата да не паднат температурите...

Comment

• Първоначално публикувано от Gogata
                          Остави бе братче, аз като чух, че 1.8Т двигателя е кенеф вече мисля да се тресна някъде и да си купя велик Алфов двигател за TT-то!
                          Толкова са велики първите поколения на този двигател,че един TS има по-добри показатели!Нещата при по-новите са различни,но говорихме за първите все пак...Както и да е!Разни хора,разни идеали!

Боже, Боже.....ти, човече, си ужасно измъчен психически ми се струва Ти изобщо знаеш ли кои са предшествениците на 1.8Т ?????????

Comment

• А ти, колега, тоя КингПин ли си, който си мисля
                            sigpic

Comment

• Ти кой Kingpin мислиш?

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku
                                А ти, колега, тоя КингПин ли си, който си мисля

Comment

Working...
                                X