Франчайзера на бензиностанцията не може да решава от къде да взема горивото. Каквото му докарат такова продава и по каквато цена му спуснат. Ако правят далавери то е след като му заредят бензиностанцията.
Известие
Collapse
No announcement yet.
ОМВ - Дизел+Вода :(
Collapse
X
-
В Русе наскоро напълниха няколко резервоара с вода на ШЕЛ. Понеже съм се занимавал със бензиностанции и знам как стоят нещата, повечето от тези случки са неволни и неумишлено се случва проникване на вода в горивото.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_ControlПървоначално публикувано от steltВ Русе наскоро напълниха няколко резервоара с вода на ШЕЛ. Понеже съм се занимавал със бензиностанции и знам как стоят нещата, повечето от тези случки са неволни и неумишлено се случва проникване на вода в горивото.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от steltНехерметизирани добре цистерни,слаб контрол, проливен дъжд или подпочвени води и водата в горивото е сигурна.Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
Първоначално публикувано от Old FoxПървоначално публикувано от steltНехерметизирани добре цистерни,слаб контрол, проливен дъжд или подпочвени води и водата в горивото е сигурна.пък и колко да се пълни от дъждовете.. И да има пропуск някъде, то би трябвало да е миниатюрен, не да тече вътре. Пък и тия бензиностанции са все нови- та незнам как става така
Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от steltПървоначално публикувано от Mind_ControlПървоначално публикувано от steltВ Русе наскоро напълниха няколко резервоара с вода на ШЕЛ. Понеже съм се занимавал със бензиностанции и знам как стоят нещата, повечето от тези случки са неволни и неумишлено се случва проникване на вода в горивото...подпочвени води
...за някакъв кондез да става дума..по може
....някой да е чувал, че задължително в цистерната има вода....и едно време като се зареждаше ...задалжително се изчякваше да се отаий горивото в цистерната на бензиностанцията!!!...а сега се бърза...за да не се изгубят клиентите!....и не се прави това... Колега провери пак как стоят нещата
...въпреки опита си!...че са си виновни бензинджите..спор няма
..нереголирана помпа...някой не следи нещата и т. н.....нива на гориво в цистерни ....и още нещоБЕНЗИН, НАФТА...НЕ СЕ СМЕСТВАТ С ВОДА
...В СМИСЪЛ ХИМИЧЕСКИ!....ако се смесваха...нямаше да се задържа в горивния филтър водата....друг е въпроса, че се нарушава качеството на горивото...което води до кофти последици.....
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от steltПървоначално публикувано от Mind_ControlПървоначално публикувано от steltВ Русе наскоро напълниха няколко резервоара с вода на ШЕЛ. Понеже съм се занимавал със бензиностанции и знам как стоят нещата, повечето от тези случки са неволни и неумишлено се случва проникване на вода в горивото.2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
[quote=Бобби]Първоначално публикувано от steltПървоначално публикувано от "Mind_Control":jztwthszПървоначално публикувано от steltВ Русе наскоро напълниха няколко резервоара с вода на ШЕЛ. Понеже съм се занимавал със бензиностанции и знам как стоят нещата, повечето от тези случки са неволни и неумишлено се случва проникване на вода в горивото.
Нещата, май не стоят точно така.....подпочвени води
....някой да е чувал, че задължително в цистерната има вода....и едно време като се зареждаше ...задалжително се изчякваше да се отаий горивото в цистерната на бензиностанцията!!!...а сега се бърза...за да не се изгубят клиентите!....и не се прави това... Колега провери пак как стоят нещата
..нереголирана помпа...някой не следи нещата и т. н.....нива на гориво в цистерни ....и още нещоБЕНЗИН, НАФТА...НЕ СЕ СМЕСТВАТ С ВОДА
...В СМИСЪЛ ХИМИЧЕСКИ!....ако се смесваха...нямаше да се задържа в горивния филтър водата....друг е въпроса, че се нарушава качеството на горивото...което води до кофти последици.....
[/quote
За някои неща си прав. Водата която се утаява вследствие на конденз обаче е незначително количество и може да повлияе след доста дълъг период от време. За това че не се смесват горивата с водата също е така, водата обаче е по тежка и се намества на дъното на танковете, там където се намират смукателите на помпите.
Иначе няма изискване в цистерните да има вода - това е абсурд. Изчакването след зареждане да не се продава се прави с цел мръсотията и евентуално конденза които са се надигнали от дъното при пълнене да се утаят.
Примери с вода в цистерните мога да дам десетки, но случките с умишленото пълнене с вода са единици.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
sigpic
Comment
-
[quote=stelt]Първоначално публикувано от БоббиПървоначално публикувано от steltПървоначално публикувано от "Mind_Control":5kut0mtnПървоначално публикувано от steltВ Русе наскоро напълниха няколко резервоара с вода на ШЕЛ. Понеже съм се занимавал със бензиностанции и знам как стоят нещата, повечето от тези случки са неволни и неумишлено се случва проникване на вода в горивото...подпочвени води
[/quote
За някои неща си прав. Водата която се утаява вследствие на конденз обаче е незначително количество и може да повлияе след доста дълъг период от време. За това че не се смесват горивата с водата също е така, водата обаче е по тежка и се намества на дъното на танковете, там където се намират смукателите на помпите.
Иначе няма изискване в цистерните да има вода - това е абсурд. Изчакването след зареждане да не се продава се прави с цел мръсотията и евентуално конденза които са се надигнали от дъното при пълнене да се утаят.
Примери с вода в цистерните мога да дам десетки, но случките с умишленото пълнене с вода са единици.
......незнам!....но съм останал с такова обеждение, че в всяка цистерна на дъното има вода....с цел безопасност от статично електричество....а помпите са реголирани да не засмукват под нивото на бензина....но ако някой иска да прикрие липси и дигне нивото на водата от там става грешка...а също така и ако се пренебрегне отаяването...водата може да попадне в помпата и от там в някой резервоар....а и тираджийте като го прекарват, правят делавера....като си точат и доливат с какво им допадне...за да е на нивото на планката пред безиностанцията.... може и да греша!...някой да ме оспори
...
Comment
-
Бе не си прав беее , никой не краде от горивото ,
нито на изхода на рафинберията крадат, нито в складовите бази крадат, нито шоферите на цистерните крадат , нито управителите на бензиностанцийте крадат ..... извънземните го пият на закуска и и после пикат чиста вода
Comment
-
Първоначално публикувано от SFINKSБе не си прав беее , никой не краде от горивото ,
нито на изхода на рафинберията крадат, нито в складовите бази крадат, нито шоферите на цистерните крадат , нито управителите на бензиностанцийте крадат ..... извънземните го пият на закуска и и после пикат чиста вода..това обеснява всичко
...какъвто и контрол да има
...в България винаги ще има намеса и на извънземни......те воените защо копкаха сумати време Царична...
Comment
-
Първоначално публикувано от BatVasЗначи ако се сещате за ОМВ Сандански - там е близо до мост ...Това е единствения мост , върху който се задържа вода при дъжд
. Сигурно повече от година след ремонта на пътя , на моста нямаше шахти и се загьолваше по цялата си дължина и ширина. Смяяях. А отдолу реката си тече.
166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
Comment