Известие

Collapse
No announcement yet.

ОМВ - Дизел+Вода :(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от SFINKS
    зареждайте по-малки количества .
    Така и боза да ви налеят ще е малко бозата и ще се смеси с горивото което си е в резервоара .
    Мдам,тук си мноого прав Ще спра да зареждам на макс...
    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
    ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS
      Бе не си прав беее , никой не краде от горивото ,
      нито на изхода на рафинберията крадат, нито в складовите бази крадат, нито шоферите на цистерните крадат , нито управителите на бензиностанцийте крадат ..... извънземните го пият на закуска и и после пикат чиста вода
      Знам как се издават разрешителни, от тези които "контролират", всичко е чиста формалност. И там има извънземни.
      Alfa Romeo 145 1.9 JTD
      http://bendidas.hit.bg/

Comment

един приятел сипа бензин на Лукойл при горубляне, отидохме на Вила в планината, колата едва се движеше в дъжда. Викаме си нормално за опел кадет 84та... Сутринта кучи студ, не може да запали. дигаме капак, разглабя пича гледа сичко замръзнало.. от резервоар до маркучи, карбуратор, горивна помпа сичко!!!

Отиде френда и размрази помпата ли беше кво беше, на газов котлон. ако имаше гориво вътре да беше станал на въглен пича, а то само видичка изтече. после я свързахме с маркуч от крачна помпа за едно шише 2л бензин ( един пич ни донесе бенз.) запалихме докато сипваме с друго шише директно в карбуратора. аве забравих вече подоробностите ама беше прикючение заради водата в бензина
        по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

По моя случай с вода в нафтата е пусната жалба до централата на ОМВ. За сега до там - ако не отговорят подобаващо може и до съд (не че ще ги осъдим) ама ще се пусне нещо в медиите
          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
            По моя случай с вода в нафтата е пусната жалба до централата на ОМВ. За сега до там - ако не отговорят подобаващо може и до съд (не че ще ги осъдим) ама ще се пусне нещо в медиите
            ..така трябва да се действа ....
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

http://blog.ivailo.info/2008/06/01/10116-spored-omv-da/

То не че става това само на ОМВ...Ама просто такава асоциация направих..

А и между другото миналия ден Furious 155 ми се оплака че си сложил бензин 95 от ОМВ и колата почнала да му хълцука и прави проблеми...Странното е че и аз си сложих от същото ОМВ само че 100карера и колата ми направо не спира да хълца и прави проблеми... Не съм сигурен за момента дали е така, но като че ли се оправи след като сложих на ЕКО... И аз незнам вече...След няколко дена ще разбера дали наистина не е било от бензина...

Навсякъде мизерен бензин и дизел...Ебаси и държавата...Никакъв контрол само покачване на цените и огромни печалби
              Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
              exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
              ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
              ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
              by RUBIG service

Comment

Re: ОМВ - Дизел+Вода

Скъпа нафта - ама за сметка на това с вода.

Случката е следната:
                Колата си върви перфектно.Алфа 156 SW 2,4 JTD .
                Вечерта се зареждат за 60 лева нафта на ОМВ - Сандански. Колата се кара един километър до паркинга и се паркира. На сутринта пали , после при настъпване и опит за изпреварване (забива) - губи мощност. Накрая след 90- 100 км в Благоевград гасне и не иска да запали.

200 лева пътна помощ да стигне до София и какво се оказва - водица в нафтата (доста добро количество) - целия горивен фултър пълен с вода. Маха се , сменя се и колата запалва без проблем.
                Не стига че струва баси цифрите тая нафта , ами слагат и вода
                Сега колата се тества в сервиз - дали всичко е наред.
                От Сандански до Благоевград са около 60км па ти,бе!E уж нещо в сервиз си ходил в Благоевград.Щом не са проверили горивото,ша ти стане ясно защо сам си правя колата и защо следващата ми кола ще е бензинова и неиталианска На мен пък на Шел -Благоевград ми сипаха нещо странно,с неясен произход.След 80км на Кулата сипах още 50лв нафта и както не вървеше и пушеше,по едни баири покрай Серес почна и да грее повече,ептен да не върви и на едно място се чу детонационно чукане.Явно още в Благоевград бензин са ми сипали.ЕГА МУ ИЗСААНАТ РЪЧИЧКИТЕ на онова помиарче!!!Вече сам ще си сипвам!!!
                Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Re: ОМВ - Дизел+Вода

Първоначално публикувано от virusalfa
                  Скъпа нафта - ама за сметка на това с вода.

Случката е следната:
                  Колата си върви перфектно.Алфа 156 SW 2,4 JTD .
                  Вечерта се зареждат за 60 лева нафта на ОМВ - Сандански. Колата се кара един километър до паркинга и се паркира. На сутринта пали , после при настъпване и опит за изпреварване (забива) - губи мощност. Накрая след 90- 100 км в Благоевград гасне и не иска да запали.

200 лева пътна помощ да стигне до София и какво се оказва - водица в нафтата (доста добро количество) - целия горивен фултър пълен с вода. Маха се , сменя се и колата запалва без проблем.
                  Не стига че струва баси цифрите тая нафта , ами слагат и вода
                  Сега колата се тества в сервиз - дали всичко е наред.
                  От Сандански до Благоевград са около 60км па ти,бе!E уж нещо в сервиз си ходил в Благоевград.Щом не са проверили горивото,ша ти стане ясно защо сам си правя колата и защо следващата ми кола ще е бензинова и неиталианска На мен пък на Шел -Благоевград ми сипаха нещо странно,с неясен произход.След 80км на Кулата сипах още 50лв нафта и както не вървеше и пушеше,по едни баири покрай Серес почна и да грее повече,ептен да не върви и на едно място се чу детонационно чукане.Явно още в Благоевград бензин са ми сипали.ЕГА МУ ИЗСААНАТ РЪЧИЧКИТЕ на онова помиарче!!!Вече сам ще си сипвам!!!
                  Аз не бях в колата си като е станало това и се опитах да ти звънна ама нещо нямаше връзка с теб.
                  П.П. - още 26 дни докато си взема книжката (така не съм задрасквал от казармата)
                  2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                  CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

ех Васка, като дойдеш насам звънни един тел. хем да пийнем по бира хем да ти покажа "утаителя"...
                    ...та това си е един обикновен бидон /бял пластмасов/ и в него си сипвам горивото /независимо дали е "на черно" или от бензиностанциите/, винаги зареждам само в туба и после в "утаителя" една седмица и източване от кранче, което е на 10 см от дъното.
                    Познай какво остава след като през бидона минат 100-150 литра дизел...водичката се вижда на дъното като големи капки и между другото дизела и на ЛукОйл ина Петрол има доста механични примеси...та както казах на 100-150 литра гориво остава към 0.5 литра смесица от вода и механични отпадъци /а пък зимата водата замръзваше на дъното и можеше да се извади на "плочка"/

Между другото бензинджийте мърморят за това че зареждам в туба, обаче ако ми откажат да налеят в туба - директно си тръгвам и не зареждам повече на тази бензиностанция /ползвам метална туба и винаги мога да ги хвана и за количеството/
                    Кофтито на цялата работа е че има доста цапане, но пък няма ядове с горивната с-ма
                    Mitsubishi Outlander
                    Mitsubishi Space Star
                    Daihatsu Terios

Comment

Working...
                    X