Известие

Collapse
No announcement yet.

Чисто нова Алфа Ромео Заслужава ли си?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Gran_Turismo Покажи съобщение
    Аре като много знаете и преместихте хубавата тема в графата "Общи приказки" - За всичко, което НЕ Е свързано с Алфа Ромео. И ми правите коментари относно, кое било флагмана на Рено Лагуна или Сафран тоест сегашния Вел Сатис някой може ли да ми каже тогава каква е тази елегантно черна лъскава дипломатическа лимузина?
    Махния тая корейка Kia-Amanti , я виж това - италиянеца не могат да го стигнат, а модела е мисля 3 години по-стар от Kia-та .
    Attached Files
    Last edited by Доко; d.m.y г., 20:05.

Comment

• Като всяка кола, си струва да бъде закупена от магазина, стига да имаш мерак и парите...Една Брера от магазина няма ли да караш питам аз, или 159 или ГТ?
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
        Като всяка кола, си струва да бъде закупена от магазина, стига да имаш мерак и парите...Една Брера от магазина няма ли да караш питам аз, или 159 или ГТ?
        Момчета да Ви кажа честно много съм навит на ГТ, обаче струва 60000 лв. В момента може да го продават за 48000от Милано Моторс, обаче сега няма да купувам кола, а когато дойде това време изцяло обновения ГТ ще струва 60000 лв. и още поне ще трябва там 5000 да имам за харчене, за да мога спокойно да е изкарам на пътя, за да е карам и да спя спокойно. Незнам тогава дали ще разполагам с тази сума пари за харчене. А аз не мога да си дам всичките пари за такава покупка трябва да имам поне 70000 лв. не мислете ли като ще се купува чисто нова Алфа. В европа Киа Опирус, а в Америка е Аманти струва 80000 лв. 3800 куб. см. с автоматична 6-степенна трансмисия и само 266 к.с., 6V и това е абсурд! Аз искам да взема кола коята на външен вид да е класически седан от средния клас това ще бъде Алфа Ромео Джулия или Киа Магентис. Джулията още не е излезнала, но като излезе ще струва поне 50000 лв. с базовия мотор и оборудване. Магентиса излезе вече с новия си фейслифт в Южна Корея под името Лотце и Оптима в Америка. Обаче в Европа още не е дошъл с изключение на Германия, заради главния дизайнер на Киа Европа, Германеца Питър Шраер с пълната гама двигатели двата бензинови 2.0 164 к.с., 2.7 193 к.с. 6V и единствения дизел 2.0 150 к.с., комън рейл! Както и Англия, която не е в Евро съюза, но явно по заобиколен начин се вкарва единствено и само дизела без бензиновите. При това положение избщо не се знае тоя Магентис кога ще дойде изцяло в Европа както и у нас и колко ще стрява. Но от ценовата листа която гледам в Германия се продава базовия модел с бензиновия 2-литров мотор от 164 к.с. за 22450 Евро. Така, че засега това като, че ли ми е най - изгодно. И то по редица причини. Обаче не знам до тогава какво ще стане един господ знай!
        Ако искаш да си Romeo, карай Alfa Romeo!

Comment

• Само да попитам ти от къде знаеш на каква цена ще излезне даден модел ?
          А дали тоя модел въобще ще излезне?
          .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

• Киа Оптима е няколко класи под Алфа Ромео. Това е една от наи-евтините коли в класа си. Ти изглежда искаш да караш Алфа пък имаш възможности за Киа.

Comment

• В такива дълги тема забравям вече какво съм писал, а от друга страна се и променям с годините хахаха
              Та, в този момент мисля, че си заслужава, стига да имаш парите, защото за тези пари ще си купя имотче да си изкарам старините /не чи бих ги дал за друга тенекия де/, отделно определено си държа на мнението, че покупката на старо е по-изгодна, е след още сто пак ще пиша
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Mirela Покажи съобщение
                Само да попитам ти от къде знаеш на каква цена ще излезне даден модел ?
                А дали тоя модел въобще ще излезне?
                За кой модел по точно става въпрос?

---------- Post added at 19:44 ---------- Previous post was at 19:32 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                Киа Оптима е няколко класи под Алфа Ромео. Това е една от наи-евтините коли в класа си. Ти изглежда искаш да караш Алфа пък имаш възможности за Киа.
                Добре Павлине сега искам да те попитам и ти честно да ми отговориш ако имаш възможност да замениш старата Алфа 166 за една нова от магазина Киа Опирус ще го направиш ли?

Comment

За кой модел по точно става въпрос?

---------- Post added at 19:44 ---------- Previous post was at 19:32 ----------

Добре Павлине сега искам да те попитам и ти честно да ми отговориш ако имаш възможност да замениш старата Алфа 166 за една нова от магазина Киа Опирус ще го направиш ли?
                  От практична гледна точка може, защото новата кола има гаранция и в началото може би няма какво да ремонтираш. Като усещане няма нищо общо между Киа и Алфа. Аз лично бих си купил запазена Алфа на старо вместо Киа.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                    От практична гледна точка може, защото новата кола има гаранция и в началото може би няма какво да ремонтираш. Като усещане няма нищо общо между Киа и Алфа. Аз лично бих си купил запазена Алфа на старо вместо Киа.
                    И точно като и изтече гаранцията, ще ремонтираш всичко и пак ще си остане Киа. От тая гледна точка по-дбре да си ремонтираш Алфата от самото начало, наистина поне усещането си заслужава. И аз бих си купил добре поддържана Алфа, отколкото нова Киа, ако парите ме ограничават между двете възможности.

Gran_Turismo, нищо лично, ама задаваш един и същ, еднакво глупав въпрос по хиляда начина. Просто приеми отговора - тук сме фенове на Алфа и предпочитаме стара Алфа пред нова Киа. Не ни бърка че дребното Мито е по-скъпо от незнам кой си "готин" модел на Сузуки. Не ни пречи и че моделите на Алфа са доста по скъпи от аналозите на Фиат. Точно обратното - харесва ни. Няма евтина Алфа. И ние нямаме проблем с това, защото тая кола просто не е измислена да бъде евтина, а да бъде добра. Парите за нея си заслужават. А който иска евтина Алфа, значи всъщност не иска точно Алфа
                    Last edited by Sm0k; d.m.y г., 02:56.
                    Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                    Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Преди година и половина тръгнах да си купувам нова или леко употребявана сравнително нова кола /лизинговите вноски на 159 ми идваха "леко" в повече/. Та след доста проби на различни марки в един и същи ден ми се случи да пробвам Киа Сийд и Фиат Линеа /произведен в Турция/. Искам да споделя, че самото сядане на седалката на шофьора и небрежното поставяне на едната ръка върху волана, а на другата върху скоростния лост "изстреляха" ФИАТ-а за мен светлинни години напред в способността да прави АВТОМОБИЛИ в сравнение с КИА: т.е. въобще не КОМЕНТИРАМЕ АЛФА! В самите реклами на марката навсякъде присъства думичката СЪРЦЕ!!! Преди 8 год. като седнах в една 155-ца и като ускори /тогава за мен за отрицателно време/ по АМ "Тракия" до 180-190 км/ч леко и със спиращ дъха звук на мотора, забравих всякакви карани дотогава от мен марки /предимно немски и чат-пат френски/!
                      Та от тогава съм сменил три Фиат-а и три Алфи / по една от двете имам и в момента/. И съм казал: никаква нова кола, докато не ми се отвори възможност за нова АЛФА! За мен колата не е сбор от цена+здрава ходова част /ако може като на верижен трактор/+да не прави проблем с мотора+да не прави проблем с трансмисията+други такива /т.е. ако може да е вечна за без пари и т.н./. За мен колата е: като я видя да ми грабне окото,като я подкарам да ми грабне сърцето,1-то + 2-то да ми "вземат душата"! От тук нататък кой каквито иска коли т. нар. сувове и други таралясници да си купува нови или втора употреба! Все пак има богат избор и акъл кой за какво да си харчи парите не давам!

Comment

с., 2.7 193 к.с. 6V и единствения дизел 2.0 150 к.с., комън рейл!.................. Както и Англия, която не е в Евро съюза, но явно по заобиколен начин се вкарва единствено и само дизела без бензиновите.................

Колеги след този пост мисля, че отдавна трябваше да ви е станало ясно че се ОПИТВАТЕ да водите диалог с човек, който няма елементарна култура и отделно вече най-най-най елементарни знания за АВТОМОБИЛОСТРОЕНЕТО....

Към всички колеги, които ще продължават с опитите си да напишат нещо свястно и да дадат малко знания на Гран-Туризмо- ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ!

На самия Gran_Turismo му пожелавам да потърси(макар че те не се търсят) повече знания за авто. света..., както и душевен покой
                        Last edited by VFTI; d.m.y г., 16:36.
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                        by RUBIG service

Comment

• Благодаря за добрите пожелания! Честно казано май не трябваше да се занимавам с вас фанатични фенове на Алфа като се замисля. Това за Киата и Фиата изобщо не е вярно, но както и да е какво може да се очаква от човек фанатик на тема Алфа и прочие! В крайна сметка до последно решението си е мое! Може да купя и ДЖУЛИЯ, а може и МАГЕНТИС. Обаче във форума на Киа когато им бях казал, че ще копувам нова Алфа всички почнаха да ми си смеят и да ме мислят за луд. И те ме пратиха при вас във вашия Форум да ви видя и да Ви питам как сте с Алфичките. Как по цял ден сте висяли из сервиза и постояно сте се заяждали за глупости и скандали. Как сте карали по 10 дена и после 5 дена на сервиз и прочие. Обаче независимо от всичсо на мен Киата си ми харесва. СБОГОМ И си останете с добро. Живи и здрави.

Comment

Честно казано май не трябваше да се занимавам с вас фанатични фенове на Алфа като се замисля. Обаче във форума на Киа когато им бях казал, че ще копувам нова Алфа всички почнаха да ми си смеят и да ме мислят за луд. И си останете с добро. Живи и здрави.
                            Като гледам регистрацията ти от 2008 година,голямо проучване, чудене и маене пада но, само с желание и писане по форуми кола не се купува, некви пари трябват. А вероятно ще гледаш нови коли на компютъра си само. Я вземи и си купи една кола първо, пък тогава им коментирай качествата .

п.с. А книжка имаш ли вече ???

Жив и здрав.
                            Last edited by Доко; d.m.y г., 01:11.

Comment

Благодаря за добрите пожелания! Честно казано май не трябваше да се занимавам с вас фанатични фенове на Алфа като се замисля. Това за Киата и Фиата изобщо не е вярно, но както и да е какво може да се очаква от човек фанатик на тема Алфа и прочие! В крайна сметка до последно решението си е мое! Може да купя и ДЖУЛИЯ, а може и МАГЕНТИС. Обаче във форума на Киа когато им бях казал, че ще копувам нова Алфа всички почнаха да ми си смеят и да ме мислят за луд. И те ме пратиха при вас във вашия Форум да ви видя и да Ви питам как сте с Алфичките. Как по цял ден сте висяли из сервиза и постояно сте се заяждали за глупости и скандали. Как сте карали по 10 дена и после 5 дена на сервиз и прочие. Обаче независимо от всичсо на мен Киата си ми харесва. СБОГОМ И си останете с добро. Живи и здрави.
                              Ами купувай каквото си искаш , какво си тръгнал да се ваеш и чудиш да не ти се вижда изгодна чисто нова алфа, отиди си купи КИА.А тфа,че четеш , че седим по 5 дни в сервиза е не за друго защото като сме си купували алфичките сме си ги купили с желание и са ни мили и при най-малкото проблемче отиваме да го разрешим а не като други хора карай докато и падне гумите или и роди двг. Жив и здрав!
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• Понякога колегите са заядливи, но не мислят зло на никой! Алфа карал ли си да говориш така, не и по-добре и да не караш. Карай си корейското бръмбърче и си му се кефи, ебаси боклуците, кво ги сравняваш тез корейци с италианците, ферари, ламбо все марки, а киа...немам думи, все едно чувам за дачия. Аре стига верно от над година проучваш ебаси майката., книга ли пишеш!?
                                Някой ти се урепчил и ти реши да не си купуваш алфа, порасни приятелю, май верно книжка дали си взел се чудя..аз като си харесам нещо, боли ме фикоса кой кво приказвал. На крив х*й, вълната му пречи.
                                sigpic
                                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                                X