Известие

Collapse
No announcement yet.

Сондирам мнение за кола от по-висок клас

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Tinoto Покажи съобщение
    На Лансъра дизела е
    2 литра помпа-дюза от "Фолксваген" със 140 к.с., който не е лош много , само че не е комън рейл.....
    може по-добър вариант да 1.8 бенз със 143 коня,

относно визията, първия път като видях Лансър и
    се сетих за ..... 156 и ми стана смешно, може ли 2008
    да вадиш нов модел на 11-12 години?

За 159ката, скъпа или евтина, няма значение щом искаш алфа, никой не си купува алфа защото са много изгодни и не губят стойност
    Точно 2.0 TDI 140 и 170 коня са ужасно бъгави двигатели, даже в немския Аутобилд постоянно пишат за това. На Пасата от продължителния тест 9 пъти са разглобявали двигателя и пак не са могли да го накарат да работи нормално. В следващия брой имаше фолио "Дизелов проблем при VW". Въобще помпа-дюзата се оказа мноооо ненадежден мотор. Освен това пука глави, но според VW това било "нормално".

В сервиза на Балкан Стар е пълно с родилки 2.0 помпа-дюза - той се слага на повечето Доджове, малките Жипки и т.н.

Просто забравете за този двигател
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

А за спортвагона 159 какво ще кажете, пак Тi изпълнението?
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

И аз така съм чел..., затова и насочих мисленето в тази посока. Освен човече, което вдига тежести не намерих по подходяща иконка за израза "родилка"
        и допълних по добре 1.8 бензин ....
        ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
          Тая кола кърти мифки Гледах я в Сити Центъра преди половин-една година, много добре изглеждаше и някак по-компактна, може би и заради черния цвят на експоната. Лошото беше че цената минаваше 70000 лева, което на фона на нашия пазар значи за 2 години да хвърлиш на боклука близо 40000 кинта За технически и динамически характеристики едва ли има разлика със седаните на колегите каращи 159.
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

ти пък баш тука си намерил да искаш мнения.....
            Алфа 164 2.0Т.С. 95г. - на части !

Comment

Е те VW нали са вече с Фиатска технология комън рейл са новите ще стават коли
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Мое мнение ама като е кола да е кола. Или преглътваш факта с обезценяването и взимаш Алфа или за 30 000лв взимаш висок клас по старичка ама знаеш какво взимаш, и с другите 10 000 я правиш като нова. Имам предвид например една S-класа 2002г да речем. Разкош за дълъг път има багажник няма такава возия и стабилност и малките двигатели добре я дърпат. Верно еърматика гърми но затова са ти останали 10 000лв правиш го един път и забравяш. Да ме извиняват ама новите коли до 50 000лв са все едно от рециклирана пластмаса а като я вземеш и след 2 год. е вече с поне 30% надоло. Сумати нови коли гледах пежа, ситроени, опели, и т.н ми не могат да стъпат на 7-цата ако ще по таван да се обърнат. Най добре тествай поне 10-на модела и не дръж толко да са до 2г. и сам ще разбереш каква кола е за тебе.

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                  Мое мнение ама като е кола да е кола. Или преглътваш факта с обезценяването и взимаш Алфа или за 30 000лв взимаш висок клас по старичка ама знаеш какво взимаш, и с другите 10 000 я правиш като нова. Имам предвид например една S-класа 2002г да речем. Разкош за дълъг път има багажник няма такава возия и стабилност и малките двигатели добре я дърпат. Верно еърматика гърми но затова са ти останали 10 000лв правиш го един път и забравяш. Да ме извиняват ама новите коли до 50 000лв са все едно от рециклирана пластмаса а като я вземеш и след 2 год. е вече с поне 30% надоло. Сумати нови коли гледах пежа, ситроени, опели, и т.н ми не могат да стъпат на 7-цата ако ще по таван да се обърнат. Най добре тествай поне 10-на модела и не дръж толко да са до 2г. и сам ще разбереш каква кола е за тебе.
                  и в това има голяма доза истина !

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                  багаж имаш , има и фаца горе долу, но профила на седана си е в друга лига
                  sigpic
                  днес съм в почивка ---

Comment

Гиги, баш тая S-класа не е много за препоръчване, не само заради окачването, а след фейс-лифта все още са скъпи!
                    Но виж, за "730d" 2001г. мога да кажа само, че си струва всеки един от 33'000-те лева, примерно
                    sigpic

Comment

Проблема е, че S на Мерцедес е кола с претенции не всеки се вижда в такава кола. Някои хора не искат толкова да "вадят очи" по улиците. След 5г тази кола ще е на 11г и ще се търси колкото сега се търсят S-ки 97г. Същия проблем го има и 166 след 1-2 години ще се продава като 164 - с голям зор за без пари Но това си е то риска да караш "машини". Относно новите коли - загубата на ст-ст е голяма ама то си е до възможности. На никой не му се карат дръти пръти, ама това е положението.
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                        Гиги, баш тая S-класа не е много за препоръчване, не само заради окачването, а след фейс-лифта все още са скъпи!
                        Но виж, за "730d" 2001г. мога да кажа само, че си струва всеки един от 33'000-те лева, примерно
                        Донякъде може би, но мисля че с 10ка ще я оправи, аз само образен пример дадох и то нарочно не със 730 че щяха да ме захапят. То знаем коя е последната здрава кола и аз на драго сърце бих си взел един S500 97г, но точно тез екземпляри държът толкова цена че като туриш и акциза......става колкото от по новите S-ки и тогава това за здравината отстъпва на шукарийките вътре и почваш да се чудиш.....
                        Абе въпрос на вкус, но повечето ми познати който си взеха нови коли сега се псуват

Comment

Моя съдружник продава ХОНДА помисли.
                          http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...003&f1=details
                          Alfa 155 2.0TS 8V '93
                          sigpic
                          VW LADAVAGEN '81
                          CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                            Точно 2.0 TDI 140 и 170 коня са ужасно бъгави двигатели, даже в немския Аутобилд постоянно пишат за това.
                            Просто забравете за този двигател
                            То затова 2.0ТДИ-то е по евтино от старите 1.9, загледайте се в Голф 5. Там цените на 2.0 са направо евтини за супер якия мотор

Мое мнение ама като е кола да е кола. Или преглътваш факта с обезценяването и взимаш Алфа или за 30 000лв взимаш висок клас по старичка ама знаеш какво взимаш, и с другите 10 000 я правиш като нова. Имам предвид например една S-класа 2002г да речем. Разкош за дълъг път има багажник няма такава возия и стабилност и малките двигатели добре я дърпат.
                            S-класа се купува НОВА и САМО НОВА. Това е положение, престиж и т.н. А това, че тези коли са безумно скъпи за подръжка. Както писах по горе тези коли не се карат със заплата. Просто е смешно да наемеш служител и той да кара S-класа или А8

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                            730d от 2001г. си е наистина, колата която лично мен най-много ме радва, но важи правилото за S-класата.
                            При тези пари се купува НОВА кола. Голяма работа, че се обезценява, та нали затова изкарваме пари.
                            А и ако сте се заглеждали има доста скъпи лимузини със гуми сигурно излезнали от завода преди 5-6 години.
                            А и втора ръка кола винаги има обслужване, гуми, акумулатори и разни други дребни неща, а освен всичко останало не знаеш как е карана и колко челни удара е имала.

Абе както казаха колегите отиваш на тест драйв и която ти хареса си е твоята. Има лизинги, има промоции има много неща.
                            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                            Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                            Opel Astra J GTC

Comment

. Сумати нови коли гледах пежа, ситроени, опели, и т.н ми не могат да стъпат на 7-цата ако ще по таван да се обърнат.
                              Е38
                              Кога ше ме повозиш
                              147 1.6 TS

Comment

Без аудито!!

Comment

Working...
                                X