Известие

Collapse
No announcement yet.

за стачката на учителите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• за стачката на учителите

Пускам тази тема, защото съм потресен от грамотността на българските младежи.....в частност голяма част от тези пишещи в нашия форум.
    Та идеята ми е следната:
    За какви заплати подяволите роптаят даскалите, при положение, че образованието ни е на трагично ниско ниво /това с уникалното българско образование е мит/......и това не е твърдение изсмукано от пръстите или просто някакво мое мнение, а съвсем обективна оценка, направена по съвсем обективен критерий - грамотността на младите хора.....
    Влезте в който и да е български интернет форум и в поне 7 от всеки 10 поста ще намерите потресаващи граматични грешки, не просто някакви пунктуационни грешчици или неправилно използване на пълен член, а наистина великански грешки......тежко на държавата ни след 20-30 години!!!
    В този ред на мисли......за какво всъщност се борят даскалите?!?!?!

2000 156 SPORTWAGON SELESPEED
    1998 145 1.6 T.SPARK

Re: за стачката на учителите

Първоначално публикувано от pumukle
    ...
    за правописа си ужасно прав ...

а защо протестират учителите - ами защото се притесняват да излезат на пазара където всеки получава според колкото заслужава
    и защото докато нещо е "безплатно" ще е долнопробно и некачествено
    и т.н.
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

тва е омагьосан кръг, не са виновни даскалите само, грамотен можеш да станеш и без да си имал невероятно амбициозен учител, в същото време дори и тия, които стават з анещо не си дават зор при заплата 200 лв.
        А си имат частни ученици....
        на децата масово не им се учи, тва е проблема
        sigpic
        === 75 1.8 T '86 ===
        === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

За образованието си прав ... за съжаление ... А за какво се борят даскалите - искат и те по-добро заплащане, но не съм сигурен, че това е начина. Сигурен съм обаче, че не стачкуват тези с частните уроци ... Пазар ...
          147 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от Dexer
            мне

на учителя се плаща за да те научи
            и ако ти не ти е събудил интереса значи не става и при нормално положение на нещата - разбирай частно училище - изхвърча

Comment

да ве, даскала е виновен примерно че синът ти не знае на кой свят е, и че не си го възпитал добре , скоро май не си комуникирал с деца а?
              Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                мне

и ако ти не ти е събудил интереса значи не става и при нормално положение на нещата - разбирай частно училище - изхвърча
                И аз така мисля....на децата е нормално да не им се учи....това е заложено като условие!
                И тук именно започва работата на учителя

1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

Първоначално публикувано от pent
                  да ве, даскала е виновен примерно че синът ти не знае на кой свят е, и че не си го възпитал добре , скоро май не си комуникирал с деца а?
                  Естествено, че ценностната система се формира главно в семейството,....но тука говорим за образование!

1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                    мне

абе кво да ти обяснявам, имам познати учители и ми разправят - трагична работа....
                    иначе всеки си има право да си протестира и да си иска каквото му дуа желае.
                    При безплатно образование обаче не е нормално учителя насила да те кара да учиш!!!!
                    sigpic
                    === 75 1.8 T '86 ===
                    === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

абе кво да ти обяснявам, имам познати учители....
                      аз имам освен познати такива и роднини

ма като не можеш да си вършиш работата - щото безплатен обяд няма както добре знdем - ми не ставай учител бе
                      некой да те е бил по главата??

аe

Comment

При безплатно образование обаче не е нормално учителя насила да те кара да учиш!!!!
                        ОК, съгласен съм....обаче да не дават дипломи на тези които не учат!!!
                        В крайна сметка дипломата е сертификата за качеството за труда им!!!
                        За такова качество - толкова пари!

1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

Първоначално публикувано от pumukle
                          За такова качество - толкова пари!
                          аз по-скоро бих казал, за толкова пари - такова образование

Comment

Аз бих добавил също,че почти 50% (да не са и повече) от учителите,които преподават са за пенсия.Въпреки големия си стаж и знания те вече не са със здрава психика.Не всеки издържа примерно 30 години на тази работа,а тя съвсем не е лека да се сблъскваш с всякакви личности.Така че протести нека си правят,всеки си има право на избор и мнение,но да ощетяват учениците-с това не съм съгласен,както искат да анулират учебната година.Това правилно ли е?
                            Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                            ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                            ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

потърпевши има винаги, живота е гаден.... според мен само заплашват за анулирането, най-вероятно ще има удължение на първия срок за сметка на някоя ваканция и така

Comment

Working...
                              X