Известие

Collapse
No announcement yet.

за стачката на учителите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

така го каза, че направо се изчервявам... може ли да гледам
    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
      КЪМ АЛФА ЮЗЪР

Аз предлагам да се вземат заплатите на тия и да се увеличът на учителите (от кого ни пази голяма армия или от кого би могла да ни опази-малка профес. армия ни стига) Това е решението взема се от тези и се дава на учителите-иначе трябва да вдигнат данъците на всички реално работещи.
      Предполагам знаете по добре какви са проблемите на Армията - ама за мен това е проблем. Обществото плаща достатъчно за Армията си - или поне според възможностите на обществото - това е даже много.

Аз съм категорично ЗА

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
      Втора национална среща на 155

Comment

взема се от тези и се дава на учителите-иначе трябва да вдигнат данъците на всички реално работещи.
        e васе има и ноо по-лесен начин от вдигане на данъците или от техното преразпределение - стига с тоа социализъм бе
        то верно такива ни управляват ама се пак ...

проблемът е в думичката "безплатно"
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от pent

така го каза, че направо се изчервявам... може ли да гледам
          Ти?Да се изчервиш?И да видя,не вярвам

Comment

Да чуваш някъде "безплатно" - ама не им стана ясно на хората че нищо не се плаща от държавата (плаща се от нас) и няма такова нещо като "безплатно".
            Ама може би имаш впредвид че щом родителите не плащат директно на училището(вземат го за безплатно)-интереса на родителя, учотеля и отговорността на ученика е по-слаба.
            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
            CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

щом родителите не плащат директно на училището(вземат го за безплатно)-интереса на родителя, учотеля и отговорността на ученика е по-слаба.
              именно това имам предвид

Comment

Съжалявам за дългия пост - просто това са неща, за които ми пука, и исках да се изкажа.

За BatVas - колега, защо мислиш че аз не знам какво става по щабовете в Сф ??? Да не мислите и вие другите, че на мен ми е приятно по цял ден да ми е...ват майката, за да може г-н полковника Х да каже накрая с гордост "Да, аз си свърших работата" - защото както и твоя познат, така и аз, носим на гърба си всичко онова, което се отчита като заслуга на началството. Колкото до вземането на заплатите на военните - съгласен съм, но вземете парите на тези, които по цял ден пият кафета и четат вестници и вземат на края по 1000 лв заплата... които живеят в държавни жилища на пъпа на София за огромния наем от 30лв на месец ...
                А защо ми е болна тема армията ли - защото за мен това е чест и призвание, както е чест и призвание за учителите да са такива. И не понасям някой си Дедо Полковник, дето е станал на 100 години и не може да се подпише вече, да ми решава съдбата... и не само моята, а на много други млади и кадърни хора, решили да се посветят на тая държава, защото тя е тяхната Родина. Знаете ли в какво се заключава реформата в БА - ще ви дам един пример и спирам да говоря, защото се отклонявам от темата. На предния подбор точно такъв Дедо Полковник ми заяви в очите : "Момче, за теб не знам какво ще правиш нататък,но аз не смятам да си отида от армията..." А този човек отдавна е прехвърлил годините за пенсия. Това е то "Реформата в БА".
                Така че да - съгласен съм да им се вземат заплатите, но за това трябва първо да ги измъкнете от мишите им дупки.А повярвайте, това хич не е лесно...
                155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User
                  [color=red]
                  А защо ми е болна тема армията ли - защото за мен това е чест и призвание, както е чест и призвание за учителите да са такива. color]
                  И не само за армията и учителите.Темата е болна и работата е призвание и за лекари и всички мед.работници изобщо,полицаите,всички...Затова аз съм против да се хули и плюе без мярка по някои професии,които са все трън в очите на хората.

Мен освен депутатите,няма да ме видите да плюя някой друг

Comment

мдаа - much ado about nothing

Първоначално публикувано от БТА
                    СБУ прекратява стачката

16.12.2005
                    София. Синдикалният съвет на Синдиката на българските учители прие на днешното си заседание четири решения по повод стачните действия на структурите си. Съветът предлага да се спрат ефективните стачни действия, като се запазва стачната готовност.

Синдикалистите решиха да не подписват стачно споразумение за увеличение на работните заплати в средното образование по схемата - 4 на сто от 1 януари 2006 г. и 6 на сто от 1 юли.

Съветът гласува да се подпише стачно споразумение за увеличение на заплатите в образованието по схемата - 4 на сто от 1 януари 2006 година, 6 на сто от 1 юли и запис за увеличение на работните заплати от 1 октомври, чрез което да се достигне средно годишно увеличение на заплатите през 2006 година, съгласно стачните искания на синдикалния съвет.
                    БТА

Comment

[quote=търтей]мдаа - much ado about nothing

Първоначално публикувано от "БТА":3scz6dt8
                      СБУ прекратява стачката

16.12.2005
                      София. Синдикалният съвет на Синдиката на българските учители прие на днешното си заседание четири решения по повод стачните действия на структурите си. Съветът предлага да се спрат ефективните стачни действия, като се запазва стачната готовност.

Синдикалистите решиха да не подписват стачно споразумение за увеличение на работните заплати в средното образование по схемата - 4 на сто от 1 януари 2006 г. и 6 на сто от 1 юли.

Съветът гласува да се подпише стачно споразумение за увеличение на заплатите в образованието по схемата - 4 на сто от 1 януари 2006 година, 6 на сто от 1 юли и запис за увеличение на работните заплати от 1 октомври, чрез което да се достигне средно годишно увеличение на заплатите през 2006 година, съгласно стачните искания на синдикалния съвет.
                      БТА
                      [/quote:3scz6dt8]
                      Пак ги врътнаха ....
                      Ебати гадната държава
                      Дано не влеземе в Европейският съюз, че като гледам как им се свидят 15% върху 250лв. представям си как ще ни вдигнат стандарта
                      sigpic

Comment

Аз като Ви казах че това е гадна врътка и използване на учителите от синдикатите(мафиятите) вие не ме слушате. Лично съм чувал как се защитават интересите на даден човек(фирма) на синдикатите от виден политик-щото иначе синдикатите го плашат и могат да му спретнат "акциика" която да коства до загуба на 5 депутатски места за въпросната партия(това преди изборите) иначе може да коствтва пост на зам.министър или друга ключова фигура - с това заплашва синдикален лидер. Та по тая причина трябва от време на време да имитират дейност пред обществото и в същото време да показват мускули пред правителството. В този случай притискат министерството на Образованието и Финансите защото имат интереси в търговете за доставка на компютърна техника от допълнителните 100 мил. в бюджета за образование - предвидени за модернизация.
                        Честито!!!
                        П.П. Не искам да бъда конкретен и да споменавам точни имена, само да знаете че горното не е случайно-не се сдържах-само го бях споменал преди.
                        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX

Comment

Ами колеги, и да влезем и да не влезем в EU, все е тая - цените растат неудържимо съгласно евро-стандартите, а заплатите ни са заковани по стандартите на остров Тамбукту. А това че излъгаха хорицата с това смешно увеличение, си е типично българска ситуация. Сега синдикатите ще имат наглостта да кажат "Ето видите ли, ние ви издействахме увеличението", а учителите пак ще превият гръб ... но това се отнася за целия народ - не може да е нормално да си траят всички при такива очевадни лъжи и такова грубо погазване. Това не съм го виждал никъде по света...
                          155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                          Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

нищо бе на следващите избори пак гласувайте за атака и ндсв

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User
                              Ами колеги, и да влезем и да не влезем в EU, все е тая - цените растат неудържимо съгласно евро-стандартите, а заплатите ни са заковани по стандартите на остров Тамбукту. А това че излъгаха хорицата с това смешно увеличение, си е типично българска ситуация. Сега синдикатите ще имат наглостта да кажат "Ето видите ли, ние ви издействахме увеличението", а учителите пак ще превият гръб ... но това се отнася за целия народ - не може да е нормално да си траят всички при такива очевадни лъжи и такова грубо погазване. Това не съм го виждал никъде по света...
                              Е колега то увеличението на заплатите в държавния сектор си зависи от постъпленията от данъци и Брутния Вътрешен Продукт. Както заплатите в частния сектор от печалбата на фирмата и окръжаващата среда. Така че основната цел на политиците е да расте реалната икономика и от там само могат да нараснат заплатите.
                              Като имаш само 10 лева - ще можеш да дадеш само по 2лв на 5 човека-няма как да им дадеш на всички по 3 лева-освен ако не направиш така че да спечелиш още 5 лева.

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                                нищо бе на следващите избори пак гласувайте за атака и ндсв

Е за тва става дума......ама хората гледат доста повърхностно на нещата и предпочитат да се обидят и да спорят.....ко да праиш...ген и манталитет!

2000 156 SPORTWAGON SELESPEED
                                1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

Working...
                                X