Известие

Collapse
No announcement yet.

за стачката на учителите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от pent
    Първоначално публикувано от pumukle
    За такова качество - толкова пари!
    аз по-скоро бих казал, за толкова пари - такова образование
    Не съм съгласен, защото това да си учител е призвание и социална отговорност, а не просто "работа"....и когато са се захванали с нея, тези хора са били наясно относно заплащането!
    В този дух...аз като съм лекар, да започна да трепя хората, защото държавата ми плаща 300 лв. на месец ли??? Да работиш такава работа е въпрос на вътрешна потребност...не на бизнес!!!Щом не можеш....аут!

2000 156 SPORTWAGON SELESPEED
    1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

прав си докторе, номера е , както каза колегата по-горе, че доста от тях са за пенсия... и тия неща не ги проумяват....
      евалата щом са успели да се организират и да стигнат до такива мерки, на вас, докторите , не ви стиска толкова, или може би не сте изправени така на ръба като тях?
      Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

това да си учител е призвание и социална отговорност, а не просто "работа"
        Щом не можеш....аут!
        хапсолутно е така
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

прав си докторе, номера е , както каза колегата по-горе, че доста от тях са за пенсия... и тия неща не ги проумяват....
          евалата щом са успели да се организират и да стигнат до такива мерки, на вас, докторите , не ви стиска толкова, или може би не сте изправени така на ръба като тях?
          По закон ни е забранено да стачкуваме......стачкуваш ли....губиш права за практика....та може и в затвора да влезнеш ако пострада някой....та затва
          А и освен това сме широко скроени...

1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

В този ред на мисли.....защо не подкрепим тази вечер образователната реформа с едно НАПИВАНЕ!!!???

1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

дано и учителите ни достигнат вашето високо ниво на скроеност ))))
              Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

да ве, даскала е виновен примерно че синът ти не знае на кой свят е, и че не си го възпитал добре , скоро май не си комуникирал с деца а?
                Подкрепям!

Аз не правя грешки(изключая някои от бързо набиране на текста и изпускане на букви в следствие на това),но много от съучениците ми на времето правеха,а сме били при един и същ учител!Не са виновни учителите!(пак търсим виновни май..)
                Всичко е и до семейна култура

Comment

В този ред на мисли.....защо не подкрепим тази вечер образователната реформа с едно НАПИВАНЕ!!!???
                  Ta ko СТАНА С..........................
                  1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                  2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                  1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Абе да Ви кажа, че и даскалите имат вина за това че детето ти не иска да учи. Ако детето не го направиш съпричастно, да му е интересно още в първите години и да не мрази да ходи на училище, да не си внуши че е глупаво защото някой му е написал слаба оценка и не го е амбицирал да научи нещо. Такива деца нямат желание да учат. От друга страна-вярно е, че учителите вземат малко пари-ама пък и не си дават зор и препращат децата на частни уроци-един омагьосан кръг. Обаче сегашната стачка според мен е продиктувана до голяма степен от мафиозите в така наречените синдикати в БГ. Да не би само учителите да са на такива заплати - така са повечето служители на бюджетна издръжка-да не би една санитарка или сестра в болница да заслужава по-малко и затова за нея да няма увеличение, а за учителите да има. Те искат да вземат - ама чухте ли от тях предложение за реформа на системата, как смятат да повишат качеството на свочта работа- след като искат от данъкоплатеца да им плаща повече. Кво правят те - "дайте ни повече - пък после ще си плащате и частните уроци".
                    Не искам да обобщавам за учителите като цало - аз имах учители , които в осми клас ме подготвяха да кандидатствам с биология-ходил съм да ми преподават, да мина пак материала , да ме изпитват извън работното им време- на гости в тях и не са ми поискали и стотинка и си нямате напредстава. колко са били радостни като научиха, че съм изкарал 5.50. И до ден днешен съм им благодарен и не бих ги подминал без да се спра. Имал съм такива преподаватели и в института- събудили интерес в мен. Всеки може да завърши, аз не исках да завърша исках да знам това защото ми беше интересно и не ме е било грижа за оценката. И сега виждам отличници по оценки, които не могат да разберат за какво им говоря-защото са учили за оценка, а не защото са имали интерес към материята. Затова е много важно учителя да провокира интерес. Та затова е необходимо да има система за оценяване на труда на учителите-навремето учителките се съревноваваха помежду си с това колко техни ученици за приети дадената година във Висшите училища. (говоря за преди 10-15 години)
                    Абе не знам какво да мисля. Хем имат право-от друга страна нямат право(масово общата култура знания на новото поколение са под всякаква критика) Говоря си с преподаватели от Института и те са отчаяни - казват ми , че от година на година все по "некачествени" младежи влизат.
                    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                      ... на учителя се плаща за да те научи
                      и ако ти не ти е събудил интереса значи не става и при нормално положение на нещата - разбирай частно училище - изхвърча
                      Не си прав
                      Като си мислиш така, защо не ми обясниш как ще събудиш интереса на 1 наркоман Според статистиката, всеки 4-ти ученик се друса Е на това в час по български и математика ли са го научили
                      Учениците нямат респект от учителите, защото ги смятат за мизерници
                      Аз когато бях ученик, не смеех гък да кажа на учителят, а сега ги пребиват Е да пикам (сори за израза) на държавата щом не може да си опазва интелектуалният труд
                      А колкото до форумите и правописните грешки - и аз правя грешки, ама използвам "ПРЕГЛЕД" преди да се излагам
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                        Абе да Ви кажа, че и даскалите имат вина за това че детето ти не иска да учи. Ако детето не го направиш съпричастно, да му е интересно още в първите години и да не мрази да ходи на училище, да не си внуши че е глупаво защото някой му е написал слаба оценка и не го е амбицирал да научи нещо. Такива деца нямат желание да учат. От друга страна-вярно е, че учителите вземат малко пари-ама пък и не си дават зор и препращат децата на частни уроци-един омагьосан кръг. Обаче сегашната стачка според мен е продиктувана до голяма степен от мафиозите в така наречените синдикати в БГ. Да не би само учителите да са на такива заплати - така са повечето служители на бюджетна издръжка-да не би една санитарка или сестра в болница да заслужава по-малко и затова за нея да няма увеличение, а за учителите да има. Те искат да вземат - ама чухте ли от тях предложение за реформа на системата, как смятат да повишат качеството на свочта работа- след като искат от данъкоплатеца да им плаща повече. Кво правят те - "дайте ни повече - пък после ще си плащате и частните уроци".
                        Не искам да обобщавам за учителите като цало - аз имах учители , които в осми клас ме подготвяха да кандидатствам с биология-ходил съм да ми преподават, да мина пак материала , да ме изпитват извън работното им време- на гости в тях и не са ми поискали и стотинка и си нямате напредстава. колко са били радостни като научиха, че съм изкарал 5.50. И до ден днешен съм им благодарен и не бих ги подминал без да се спра. Имал съм такива преподаватели и в института- събудили интерес в мен. Всеки може да завърши, аз не исках да завърша исках да знам това защото ми беше интересно и не ме е било грижа за оценката. И сега виждам отличници по оценки, които не могат да разберат за какво им говоря-защото са учили за оценка, а не защото са имали интерес към материята. Затова е много важно учителя да провокира интерес. Та затова е необходимо да има система за оценяване на труда на учителите-навремето учителките се съревноваваха помежду си с това колко техни ученици за приети дадената година във Висшите училища. (говоря за преди 10-15 години)
                        Абе не знам какво да мисля. Хем имат право-от друга страна нямат право(масово общата култура знания на новото поколение са под всякаква критика) Говоря си с преподаватели от Института и те са отчаяни - казват ми , че от година на година все по "некачествени" младежи влизат.
                        И ти си прав, ама тъща ми дава уроци по български език на дъщерята на Каролев, защото малкото "лайно" учи във френски лицей и не знае български Язък, че е дъщеря на Каролев
                        Когато дойде малката (тя е 8-ми клас) да я обучават на матерен език, се почва едно лигавене. То не и става лошо, то вода и се пие през 3 минути, то глава я боли всеки път .... абе плаче за 1 сопа, ама здрава сопа Тъщата след 3-тия "сеанс" звънна на Каролев и му каза, че няма начин да научи дъщеря му, защото тя е уникален случай. Това хлапе го видях един път как се държи с шофьора и. Говореше му все едно е роб Човека е на възраст около 50г. и се почуства много зле, ама си затрая понеже си пази хляба. Това същото "лайненце" нарича баба си "Тъпа кучка", а баба и е професор Нямам повече думи .... изводите си ги направете Вие
                        sigpic

Comment

E за такива като дъщерята на Каролев най се кефя като изведнъж стане нещо и почнат да цвилят от глад, Знам че не е хубаво, ама тея трябва да видят кво е да нямаш и да се научат да ценят хората и да не се мислят за по-по ох как искам такива велики лайнца да се влачат по корем
                          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX

Comment

абе не мисля че е правилно да говорите за децата на каролев при положение че даже не ги познавате!!!

Comment

Първоначално публикувано от bongo
                              абе не мисля че е правилно да говорите за децата на каролев при положение че даже не ги познавате!!!
                              Говоря за "такива" деца като описаното от колегата-познавам такива.

Comment

Първоначално публикувано от bongo
                                Познавам едното а другото задочно Момчето (той е по-голям) е противоположност на малката За него лоша дума не мога да кажа, защото не го познавам и съм чувал добри отзиви за него, но за момичето ....
                                Някой ще си чупи главата с тази лигла след време
                                sigpic

Comment

Working...
                                X