Известие

Collapse
No announcement yet.

за стачката на учителите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Относно грешките искам да кажа,че като видя някой да напише Й,където не трябва и ми призлява.Например думата емоциЙ Как не разбра тоя народ,че ако искаш да напишеш някоя дума в ед.число,не бива да и ръгаш Й на края,щото няма дума в ед.число,която да завършва така(или ако има,ще е изключение!)
    Ако искаме да е в ед. число,думата емоциЙ,би изглеждала така-ЕМОЦИЯ.Ама хората масово не го знаят това.Няма ли кой да им каже?

И друго-винаги се разбира кога една грешка е направена неволно и кога това е от неграмотност!

Comment

Re: за стачката на учителите

Първоначално публикувано от pumukle
      Пускам тази тема, защото съм потресен от грамотността на българските младежи.....в частност голяма част от тези пишещи в нашия форум.
      Та идеята ми е следната:
      За какви заплати подяволите роптаят даскалите, при положение, че образованието ни е на трагично ниско ниво /това с уникалното българско образование е мит/......и това не е твърдение изсмукано от пръстите или просто някакво мое мнение, а съвсем обективна оценка, направена по съвсем обективен критерий - грамотността на младите хора.....
      Аз само неможах да разбера с какво ти пречи стачката? Щом са стигнали до там,че да стачкуват сигурно не е защото няма какво да правят!!! Ти сам го каза,че образованието ни е на трагично ниско ниво - за това и ще стачкуват!!! Образованието не е само да можеш да пишеш,а и да знаеш как да бъдеш човек.
      И защо никой не помисли,че няма само лоши учители,а има и хора ,които си разбират страшно много от работата,но и те работят за 200лв , и те със същите малки лайнари,които си правят каквото искат ,точно като в примера на колегата Dodo 155. Образованието първо започва в семейството и след това се продължава в училище. Иначе чакай някое лапе ,което 10 години са го оставяли да си прави каквото иска изведнъж да осъзнае,колко е важно да се учи и да стане сериозно . Ще стачкуват много ясно,не да нямат училищата пари за един тебешир,а в същото време от правителството да купуват мерцедеси за милиони левове или евро. (имаше такава тема ,но не помня точната сума)
      Докато народа не започне да се противопоставя на глупостите на правителството,нищо няма да се оправи. Колкото повече се организират хората,било чрез стачки или други начини,толкова по-добре. Иначе как да стане - някой си краде,нищо не му се казва,еми много ясно,че той ще си продължава. Но като се съберат хора срещу него сигурно нещата ще се променят.
      http://www.thegamefactory.fr/

Comment

Боже,настръхва ми косата,като чета,не че не знам какви са днешните младежи,ама понеже имам дете и сега страховете ми са наистина реални,та не знам как ще си опазя детето и как ще го направя човек!Дай Боже да успея !

Comment

И съм съгласен и не с казаното до тук, като говорите за учители имайте в предвид, че им даваме в ръцете най-ценното ни - а именно децата ни! Вярно е че на времето не смеехме да гъкнем на учителите ни, а сега ствам свидетел на открити заплахи и подигравки и то от някакви "келеши" дето сополите не могат да си обършат сами. И какво очаквате от тях, та те работят за 120 ЕВРО! Това пари ли са според Вас? Та те мизерстват! Скоро гледах по Канал 1 накаква учителка по немски - бяха и спрели тока на жената щото са и забавили заплатата, обаче на "енергото" - кръц и толкоз, а на Манго дето играе карти на двора с електричека печка в краката никой не може да му спре тока! Щото има десетки и стотици комитети и цигански организации дето ще зинат по медиите! А какво са 15 % на тия мизерни 120 евро, не са ли 18 евро или 36 левчета /грубо/? И колко учители има тая страна - най много да са 2000-3000 - това са около 100 000 на месец или около 1 200 000 годишно. А какво прави държавата ни - купува на ТЪРТЕИТЕ /извини ме Търтей/ нови бронирани лимузини, пък ще им даде и около 300 000 13-та заплата!
          Аз лично нямам вече/съпругата се отказа от това поприще/ роднини или приятели, които са учители но съм твърдо ЗА да им бъдат увеличени заплатите, а също и да се въведат по-строги мерки по отношение на учениците, щото вече 3 пъти ходя в 2 часа през ноща да прибирам една моя братовчедка от полицията, щото пиклата е на 14 и я прибират куките след 1 през ноща от дискотеките, а баща и го няма - трепе се в Испания човекът, за да осигури бъдеще на въпросната пикла. Направо на мен ми идва да я напердаша! А последния път един "келеш", дето и се води "гадже" даже ми се ежеше!
          Моят баща /бог да го прости/ на времето ме възпитаваше твърдо /разбирайте, че съм ял доста пердах/ и аз моят син ще възпитам така и ако не стане човек, чак тогава ще обвиня учителите!
          Mitsubishi Outlander
          Mitsubishi Space Star
          Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от ДРАЗНИТЕЛ-ка
            Боже,настръхва ми косата,като чета,не че не знам какви са днешните младежи,ама понеже имам дете и сега страховете ми са наистина реални,та не знам как ще си опазя детето и как ще го направя човек!Дай Боже да успея !
            Нали имаше една приказка "Мечката играе според тоягата " или нещо такова беше . По-сериозно и ще стане човек
            http://www.thegamefactory.fr/

Comment

Общо взето голяма част от учителите са същите които са преподавали и на нас така че едвали те са виновни за днешните пубертети.А и преди време учителите се уважаваха повече.Имаха и необходимия авторитет.Понеже имам роднини учители и съм ходил в училищата такова държане на учениците към учителите нямаше преди.Значи казват на учителя ако не му оправят оценката ,че ще го пребият и дали знае кой е баща му и всякакъв вид заплахи.Е ама с ниската заплата идва и ниското самучувствие на даскала.А пък ученика се чувства велик като идва с мерцедес на училище

Comment

Първоначално публикувано от pent
                да ве, даскала е виновен примерно че синът ти не знае на кой свят е, и че не си го възпитал добре , скоро май не си комуникирал с деца а?
                Абсолютно съм съгласна,преди всичко на днешните учници им лиспва елементарно възпитание и култура от вкъщи.Но какво да се учудвам,ако родителите на ученикапо цял ден жулат чалга в къщи.Мога ясно да си представя за каква личност ще оформят от детето им.Имам идеалната възможност да наблюдавам тая безбожна апатаия от към прогрес всеки ден.Ценностната система ,стимула, възпитанието и културата са зародиши ,които идват от семейството(от вкъщи)А учителят би могъл да ги развие и усъвършенства.Но когато ги няма заложени от семейството,просто учителя се явява безгласна буква.
                И освен това колегата правилно казва ,че нямате си и на представа какво става в училище за да си плюете ей така безразборно по даскалите.Аз съм учителка от 5 години и ми прави впечатление,че ученическото съсловие като цяло върви към регрес.Със всяка изминала година ,все по зле и по зле.Причините са много,но една от най страшните според мен е че голяма част от родителите проявяват пълно безхаберие и тотална незаинтерсованост към децата ,единственто което ги интересува е да им купят GSM за 800 лв,та на мама и на тати синчето да не се срами ,а да е газарче от малко.А че същото дете от вътре е празно като сцена след представление -няма значение.И тогава какво ????Същото дете според мен се развива в посока деградация и тогава учителя му бил виновен ,че не го научил да пише и чете.Ми как да го научи като за него такива неша са тъпи и смешниТо е лишено от всякакъв стимул за наука и култура по простата причина ,че е лишено от възпитание .Хората са си казали"липсват му първите 7 годинки.....""Много може да се говори по тая тема,но ...не му е тук мястото)(все пак не е даскалски форум))
                А другото,което е виждам,че с лекота се нахвърляте да плюете учителите,че били некадърни.Ами да ,както винаги най лесно е да се плюе,но забравяме факта ,че всички ние сме обучавани от учители и предполагам ,че повечето от нас са доволни.,а за това че има и некадърни учители, останалите (по голямата част )нямат вина.То във всяка сфера има некадърни,както има и огромнна част некадърни доктори ,дето убиват хора.Но това не може д ами дава основание като цяло да плюя по всички доктори......но това е друго тема
                Най общо казано днешното училище е на съвсем друго равнище от това ,което познавате(от вашите ученически години)Сравнявайки и отвътре и отвън с тогава и сега ,мога да кажа че това днешното слабо се доближава до представи за училище........
                И още нещо ,имате ли си представа колко ерудиран може д абъде един учител със заплата 200 лв,как той ще има самочуствие ,сигурност и увереност да дава мудрост,наука ,култура ,знания ,опит и какво ли още не на младите поколения?????Според мен това е пълен парадокс...няма такава държава в светеа,където образованието,науката и културата да са тотално смазани.В една Румъния ,дето уж е циганска държава учителите взимат 250 евро и в момента стачкуват за 500,в Сърбиа да не говорим,заплатата е над 400-500 евро.А тук българсикият преподавател получава 110 евро заплата.За кво говорим тогава.........

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от milenamr
                  .............................................
                  Къде пък видя да плюя учителите. (виж ми предния пост) Какво предлагаш за да се подобри образованието-не са виновни само родителите - те са понякога по малко време с децата си - отколкото учителите.
                  2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                  CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                    Първоначално публикувано от milenamr
                    .............................................
                    Къде пък видя да плюя учителите. (виж ми предния пост) Какво предлагаш за да се подобри образованието-не са виновни само родителите - те са понякога по малко време с децата си - отколкото учителите.
                    Колега, защо пък реш че точно пък теб упреквам,че плюеш учителитеАз си дадох мнението въз основа на една част от менията по темата,които са настроени много остро и критично към учителите без да съобразяват каква е реалната ни ситуация.
                    Далеч съм от мисълта ,че единствено родителите са виновни ,проблема е комплексен ,но в семейството е първопричината.
                    Аз и да предлагам и да не предлагам как да се оправят нещата в образованието ,то мен кой ли ще ме чуе.Но съм убедена ,че ние учителите не сме състояние да бъдем пълноценни хора преди всичко и след това учители със заплата от 200 лв.Както спомена един колега по горе, на един учител като му спрат тока ,или водата или се чуди с какво да нахрани децата си(защото учителите са и родители в същото време) как може той самия да има дух,сила ,самочуствие и стимул да дава знания ,когато самия той е тотално смазан и обременен от всякаъде с тежкото си социално положение.Според мен за да бъде образователната система по на място трябва да се повиши смаочуствието на българския учител и да му се осигури сигурност и спокойствие.Защото ,когато като човек е по спокоен относно собственото си социален статус ,тогава със сигурност ще е и по продуктивен.В това съм 100 % убедена, защото аз самата не разчитам единствено на учителската си заплата ,а работя допълнително (понякога по 14-15 ч на ден),за да се чувствам спокойна и да имам самочуствие.И да ви кажа опрелено това се усеща от учениците и аз нямам проблеми с тях,така както болшенството от колегите ми.Но и това не е решение,защото лично аз самата се чувствам смазана понякога (постоянно пред компютъра)и не ми остава време за сън из а почивка ,а какво ли остава за нещо друго .Така ,че на тоя етап задъ;лжителната крачка е да се повиши заплата на учителите,за да се повиши жизненият им стандарт и самочуствието им,а от там неимуверно следва тяхната ефективност.Макар ,че 15 % си е пълна подигравка .....да не говорим ,че няма и толкова да ни дадат.....Надеждата умира последна...Иначе аз изключително мнго харесвам професията си ,именно заради това се занимавам с нея,надявам се нещата да потръгнат ..

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                    Втора национална среща на 155

Comment

Значи ... С чисто сърце и съвест подкрепям мненията на колегите Crusader и milenamr, както и на всички с това мислене.
                      1. Днешните деца (да ме прощават всички родители - сегашни и бъдещи...) са абсолютни лайна - тук не искам да се извинявам. Защото не може някакъв пикльо, дето не знае да си напише трите имена без грешка, да държи тон на учителя си и да го заплашва с побой ако го изключат от даскалото за 100-те неизвинени, които е натрупал. Или да се кара с учителя си, защото последния го е накарал да каже две изречения на кръст, само и само за да му пише 3 - защото ако пишем двойки на горките дечица, как ще си завършват образованието... Който каквото ще да ми казва - всичко това идва точно от семейството. Защото както каза колежката (която е много навътре в тези проблеми както виждате) мама и тати искат детенцето да не се чувства по-назад от другите, и дават мило и драго да е най-модерното във всяко отношение. Вие виждали ли сте с очите си първокласник с GSM за 650лв в ръката - защото аз съм виждал, и съм се чудел какво да мисля при положение че моя телефон струваше тогава около 300. Та идеята беше за мама и тати. Естествено хлапето (било то на 8 или на 18 ) вкъщи е най-примерното - то винаги си е научило, а видите ли лошия даскал се заяждал с него и му писал двойка.А пък щото закъсняло с една минута, и му написали цяло неизвинено... Правят мръсниците сладки мутрички, за да не им секнат паричките и да им купят новия модел gsm ... А мама и тати вярват - защото така им се иска - и кой не иска неговото дете да е умно, способно и добро? И за да не мислите че само така си приказвам - поради спецификата на моята работа същите тия лайна ми се изсипват на главата, и аз трябва да направя от тях мъже (сигурен съм че Crusader много добре разбира за какво говоря ). Така че много добре виждам какво представляват. Имал съм толкова грозни случаи, че чак ме е срам да ви ги разкажа. Защото това за мен не може да е новото поколение на България. Не може това да са хората, на които ще разчитаме в бъдеще. Изобщо това не може да са хора.
                      2. Не можете да обвинявате всички учители в некадърност... Вярно е че има такива - но къде няма некадърни кадри? Но стачката на тези хора не е за това, че нямат какво да правят, както се изказа някой. В момента на мен не ми е лесно в тая загубена (но все пак моя) България, макар че се говори, че вземам добри пари. Какво остава тогава за един учител, който получава някаква мизерна заплата, граничеща със социалната помощ за безработни??? Според вас какво е самочувствието на човек, който гледа пред себе си ученици, на които аксесоарите на единия само от тях надхвърлят тримесечната му заплата? изобщо представяте ли си какво унижение е това? Знам, че поечето от вас не могат. Най-вероятно защото не са били в такова положение. Знам, че много от вас пък могат - защото не са слепи и глухи и знаят за какво иде реч.
                      Вината не е в учителите. Спомнете си какво беше училището навремето, вижте и какво е сега. В момента учениците имат едва ли не статут на депутати - не можеш да ги пипнеш с пръст, защото веднага те обвиняват че си ги малтретирал. Не можеш да им се скараш, защото пък им накърняваш достойнството. Учителите винаги са виновни... Какво остава тогава - вие ми кажете. Защото аз искрено съчувствам на тези хорица и изпитвам голямо уважение към тяхната достойна професия. Защото и тя, както и моята, е не точно професия, а призвание.
                      Съжалявам, ако съм ви отегчил с многословното си излияние, но се замислете.
                      Защо образованието в България се доведе до това ниво? Защо преди години на международните ученически олимпиади бяхме първи в света по математика и физика, и трети по информатика, а сега сме далеч назад ??? Отговора не е в некомпетентността на учителите...
                      Защото като сринете образованието на един народ, и унищожите армията му (което е другата болна тема) какво се получава ? Държава, готова за асимилация .. това се получава. И е време българина да се събуди и да тропне с крак. Но това вече наистина е друга тема.
                      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

И аз си мисля съдейки по мен какъв ученик бях, че доста от учителите не са ПЕДАГОЗИ което е основата на това да си такъв!!! А иначе според мен нямат само те вина, а учениците както казаха повечето колеги - нямат възпитание, желание и т.н.

И аз в университета съм имал преподаватели на лекциите на които съм ходил нежелание и на такива дето съм гу чакал с нетърпение

П.С. Сега се сещам как едно време някой от "големите" като накараше някой малък да направи нещо и ....действаш, а сега ако накараш некой малък и псува на майка.
                        98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

OFFTOPIC1
                          @milena & Alex - мале кви огромни постове, направо ме отказахте да я чета тая тема
                          sigpic
                          === 75 1.8 T '86 ===
                          === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Преди време имаше 1 тема за малцинствата
                            Тогава написах 1 мнение, после друг ме последва и понеже беше много крайно (така да се изразя) настрона, темата беше заключена
                            Сега няма пак да пиша дълги мнения (за да го прочете и Dexer ), но искам да Ви кажа само едно: БИЙ, ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ!
                            На циганите не им спират тока, защото ще стават "европейци" Отличен материал за FA и 4x4 (сори, ама пак се изпуснах)
                            sigpic

Comment

КЪМ АЛФА ЮЗЪР

Вярно е че и днешното поколение е едно - не ти е работа. Вярно е че учителите заслужават достойно заплащане-ама то и много други хора го заслужават. Не знам в момента имам чувството че синдикатите(тази долна мафия-повярвайте ми знам за какво иде реч-няма да го казвам сега) използват учителите за да спазарят нещо да покажат малко мускули и повярвайте, че целта не е да спазарят учителските заплати.
                              Малко извън темата- какво разбира колегата под разбиване на армията (болната му тема) Не ни трябва по голяма армия от 20-30 хиляди. По скоро една по-модерна армия. то пък и с кого ще се бием с по голяма. Да обаче да ти казвам ли дневния режим на един подполковник от ГЩ 2 - този срещу пирогов.
                              1. Отива на работа в 9.00 (трябва да е от 8.30)
                              2.Кафе и вестник до 10.30
                              3.От 10.30 до 11.00 нарежда на моя познат(който служи там и им превежда натовски устави и разни такива документи) да напише една декларация от 4-5 реда.
                              4.11.00 Излиза заедно с още един подполковник и майор на обяд(обяда е за 1.20лв - Първо,второ,трето-има избор межди 4 менюта)
                              5 Връща се от обяд 14.30 - пак кафе с двамата си колеги до 15.00-после взема написаното от моя познат - не му харесвало как звучи-на него и другите двама висши офицери(няма да споменавам че моя познат преди да влезе в армията е писал кореспонденцията с Европ. комисия) та военния започва да го променя-вади дискетата без да е направил правилните сеифове и излиза едно нищо- след което обвинява моя човек и оставя това за следващия ден защото си тръгва в 16.00 часа.
                              Та какво казваш за Армията - проблема е в шефовете Ви и затова сержантите и войниците опъват кайша.
                              А същия военен си вади болнични заради някакви заверки по ФП и после ходи когато е неговия познат да му напише показатели за физическа потготовка.
                              Да ти казвам ли колко му плащаме ние данъкоплатците на подполковник( и подобните нему търтеи) в ГЩ-може да предположиш - ще ти подскажа че е минимум 5 пъти колкото заплатата на Милена.
                              Аз предлагам да се вземат заплатите на тия и да се увеличът на учителите (от кого ни пази голяма армия или от кого би могла да ни опази-малка профес. армия ни стига) Това е решението взема се от тези и се дава на учителите-иначе трябва да вдигнат данъците на всички реално работещи.
                              Предполагам знаете по добре какви са проблемите на Армията - ама за мен това е проблем. Обществото плаща достатъчно за Армията си - или поне според възможностите на обществото - това е даже много.
                              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Милена,моите почитания!Много ти симпатизирам и всичко,което чета от теб е удоволствие за мен!

Comment

Working...
                                X