Известие

Collapse
No announcement yet.

Лан карта за лаптоп?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лан карта за лаптоп?

КОлеги на сестра ми лаптопа е една Тошиба ...Скоро ще направи 2г... обаче лан картата и постоянно забива и прави проблеми...Това го установихме със сигурност след 60 дена проблеми ...

Нямам никакво желание да занеса перфектно работещия лаптоп в "Плесио" за подмяната и, понеже не съм сигурен дали после ще остане нещо здраво от лаптопа и дали след 1 седмица няма да замине нещо друго, вече извънгаранционно...

Та искам да взема някаква външна лан карта... Можете ли да ми кажете колко струват и къде трябва да се поставят... Също може и ако някой предлага и т.н..
    Благодаря предварително

Вече тотално се обърках и незнам дали темата е за тук...Все пак не мисля, че е чат... Абе както решат модераторите..
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
    by RUBIG service

Какво имаш в предвид под забива?
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Има едни адаптери usb to lan, работят добре и не са скъпи - 15-20лв.
      166 2.4 JTD

Comment

Ами казаха че нещо забива(блокирва)или по скоро не работи както трябва .... 100 човека от техническата потдръжка дойдоха и вече ми писна...

Работи работи и се прецака...След рестарт нищо..После 15мин работи после не... Всички други лаптопи работят изправно, само на сестра ми прави проблем и на 3 те мрежу където има лан и-нет

Таа някой да преложи ланка и къде колко, какво
        by RUBIG service

Comment

Имаш в предвид че нета е тука има тука нема?
          sigpic

Comment

Опитай това: Network Connections-десен бутон на иконката properties-configure-advanced-Link speed & duplex вдясно на падащият прозорец го правиш 100Mbps/Half duplex или 10Mbps/Half duplex.
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от SoHm Покажи съобщение
              Има едни адаптери usb to lan, работят добре и не са скъпи - 15-20лв.
              Това не е най-доброто решение. Инак лаптоп карти на PCMCI или на Express Card (или както се казваше).
              Разгледай сайтовете и виж какви са им цените.

USB Lan като дръпнеш кабела и картата става за боклука
              "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
              Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
              Opel Astra J GTC

Comment

Не исмам да диагностицирам проблема и не искам да опитвам нищо повече.... Стотици хора идваха от Мегала и рутери се сменяха и т.н... Това не е проблем от един ден за това е установен... Два компа сме в къщи и дори с още 2-3 лаптопа, само на сестра ми е проблемен.... И понеже имам познати пак със същия и-нет и у тях на сестра ми лаптопа прави проблем.... Писна ми от менюта и всички останали глупости

Та мисля, че изхода е външна лан и сестра ми да я пази да не я бутне нещо прецака Момичетата много пазят

Аааа да момчето ми каза нещо за PCI по скоро на сестра ми де ама това разбрах..
                Last edited by VFTI; d.m.y г., 21:23.
                by RUBIG service

Comment

Изборът е изцяло твой.Аз в момента съм с прецакана карта но нямам проблем.
                  sigpic

Comment

Вземи направо срини целия виндос и сложи нов. Такъв номер ту да работи 5 мин. после 2 мин пауза няма (от страна на хардуеар), или работи или не. Друго което може да и се случи е драйвера да забива тогава картата просто спира да функционира и има 2 решение Disable Device от виндоса или рестарт на компа.

Препоръка: Преинстал на виндоса и сложи фабричните драйвери които би трябвало да имаш.

П.С.: Между другото каква марка е картата?

Comment

Не я знам каква марка е картата...някаква вградена ще е ...

Оо ъбсурд е да се прави преинстал...Лаптопа е с Виндовс Киста... И да се трие и слага пак ...ад.... Тя не че не работи, а дава "IP конфликт" и още някакви такива неща.... 10 човека от Мегалан са идвали в рамките на 2-3 месеца... И като стане сестра ми спира да работи...Дори 2 рестарта да направи пак не иска и по някое време има....

Колега кажи това за дуплекс и тн... работи ли при виста?
                      by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от Wishmaster Покажи съобщение
                        Вземи направо срини целия виндос и сложи нов. Такъв номер ту да работи 5 мин. после 2 мин пауза няма (от страна на хардуеар), или работи или не. Друго което може да и се случи е драйвера да забива тогава картата просто спира да функционира и има 2 решение Disable Device от виндоса или рестарт на компа.

Препоръка: Преинстал на виндоса и сложи фабричните драйвери които би трябвало да имаш.

П.С.: Между другото каква марка е картата?
                        Глупости.
                        sigpic

Comment

ООООООООо IP Conflict означава че някой си е сложил същото IP като твоето от твойта мрежа. По горе си споменал рутер. Това с IP Conflict не е от картата ами рутера дава еднакви адреси по DHCP сървар, или адреса е написан на ръка. Така че трябва доставчика ти да си оправи рутера и да въведе правилните MAC адреси на всички компютри които ползват интернет от този рутер, или да се смени адреса на лаптопа за да не се дублират. . А може и някой да е сменил MAC адреса на картата (не на всички карти може да се смени). А няма значение че е Виста може да се обърне на ХР спокойно. Стига да зн къде да търсиш драйвери.

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
                            Глупости.
                            И кое по точно е глупост???

Comment

2 лаптопа сме в къщи аз и сестра ми...единствените в блока... рутера е в моята стая...

И рутера сменяха и некви глупости за МАК и ДНС и какви ли не глупости бръщолевиха, ама ей го преди 2 часа изпратих последния майстор.... И Ип смениха и кво ли не правиха... Та явно наистина е лан картата....
                              by RUBIG service

Comment

Working...
                              X