Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 156 ГТА на газ!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не ми пробутвайте дизели, преработени за метан. Такъв има и Ивеко. Посочете един бензинов, специално за метан или пропан. И какво е по-различен? А че Фиат фабрично си правят двугоривни автомобили какво общо има с двигателите им?
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

А добре, защо тогава не е масово прозиводството на двигатели работещи на газ/метан или дори на такива в комбинация с дизел?
      При ФВ мился се водеше 1.6 EcoFuel при Опел 1.6 CNG и т.н.

Comment

Първоначално публикувано от Tie Покажи съобщение
        Колегата didod сигурно имаше в предвид при ав-лите, при този тип специализирана техника е ясно че има, и то на доста производители - тук вече е оправдано!

Тъй, тъй...
        Само при специализираната техника е оправдано.
        Таксиметрови автомобили, автобуси, строителна техника - ок. Ама семеен автомобил - NO!

Някой, ако знае, да каже:
        В кое представителство на дадена марка може да се поръча нов автомобил с екстра "Газова уредба"?

В листите с екстри фигурират:
        климатроник, кожен салон, DVD, GPS, ABS, 18 въздушни възглавници и завеси, авт. кутии, парк пилоти, автопилоти, отопляеми седалки с лумбален масаж... и още един тон глезотийки, за които не се сещам в момента.

А, пропуснали са да предложат Газова уредба!

Що ли?

Comment

Първоначално публикувано от Tie Покажи съобщение
          А добре, защо тогава не е масово прозиводството на двигатели работещи на газ/метан или дори на такива в комбинация с дизел?
          При ФВ мился се водеше 1.6 EcoFuel при Опел 1.6 CNG и т.н.
          Има и Фиат,БипауърТемата за шпореден път ще кажа че е излишна,водят се безмислени спорове,обтягат се отношения и т.н.,което е напълно излишно,всеки си кара на каквото иска,носи си последствията и тва е.Аз лично никога няма да карам на метан/пропан,защото знам какво се е случило с мойта кола заради такова гориво
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Бензиновия без преработки си действа с газ - било метан или пропан. Това е търговско наименование, както при фиат е bifuel или нещо подобно. Просто колата излиза от завода, оборудвана с бутилки и всичко останало. Компютрите вътре са съобразени с работата на двете горива - т.е. един компютър командва всичко, а не отделно за бензин един и за газ един.
            Виж сега - нямам намерение да убеждавам някого какво гориво да избере. Не казвам, че бензина или дизела или газта е нещо супер и в пъти по-добро от другите. Исках да ви посоча, че не е задължително евтиното да е скапано. Не отричайте предимствата само защото вие лично не сте съгласни. Аз съм доволен от колата си - вдига 210 независимо от горивото. Колегата ми има пак 164 с друга марка газова, настройва си я сам и лично съм се возил с 200 в продължение на 30 км. по т.н. магистрала 'Тракия'. Аз не мисля, че това е спъната кола. Не отричам, че има и такива обаче. Миналата година минах 15000 км. на бензин. След 12 години само на газ колата не е спряла да върви на бензин. Така че газта автоматично не скапва горивната уредба.
            Лично мое мнение - ако си купя нова кола, ще й сложа газова за 5000 лв. Макар в България тази газова вероятно ще издъхне на втората година.
            Извинявам се за пространното писане. Нека не се караме за глупости.
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

както при фиат е bifuel
              Bipower

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Добре де, нещо Би- беше.

В Италия видях доста такива на метан - бутилки по пода, компютъра беше Марели, ако не се лъжа, управлява едновременно и двете горива. Напълно заводско изпълнение. И си бяха най-обикновени пътнически автомобили, не товарни.
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                  Bipower
                  Fiat Marea 1.6 16V 68/76 kW 10/1997-03/2002

Comment

Е, това е старо. Сега са други Фиати.
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Я колко тъпотий на едно място?!?
                      Само сведение: Хюндай - българия предлагат такава допърнителна екстра за цялата си гама бензинови автомобили и джипове. Като уредбата си е гаранционна и се обслужва към лизинговата схема /както и всички допълнителни екстри предлагани от компанията/. Второ фирмата произвежда и чисто газови автомобили/без бензин/, но те не са подходящи за нашите климатични условия. Да не говориме за Волво и БМВ които имат вече достатъчно опит и разработки за сериино производство.
                      0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                      Автогаз сервиз-
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Да бе, забравихме ги и Фиат-ите! Това ча вдигаш 210 км/ч е ок, ама за какво време в сранение ако си на бенз? И на мен са ми показвали на 75-ца 2.0 ТС на 2-ра 130 км/ч но причините всички знаем са други!
                        При градски автобуси, мотокари и пр. работещи в среда с много хора или затворени помещения причината на 1-во място е екология!!!
                        Пак казвам - карайте с каквото желаете, но МОЛЯ не купувайте ав-л с голям двигател за да го "скопите" после!!!

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                          Я колко тъпотий на едно място?!?
                          Само сведение: Хюндай - българия предлагат такава допърнителна екстра за цялата си гама бензинови автомобили и джипове. Като уредбата си е гаранционна и се обслужва към лизинговата схема /както и всички допълнителни екстри предлагани от компанията/. Второ фирмата произвежда и чисто газови автомобили/без бензин/, но те не са подходящи за нашите климатични условия. Да не говориме за Волво и БМВ които имат вече достатъчно опит и разработки за сериино производство.
                          Само се молех,човек като теб да не започне да пише че ще стане страшно

Comment

[QUOTE=Tie;440967]Да бе, забравихме ги и Фиат-ите! Това ча вдигаш 210 км/ч е ок, ама за какво време в сранение ако си на бенз? И на мен са ми показвали на 75-ца 2.0 ТС на 2-ра 130 км/ч но причините всички знаем са други!
                            QUOTE]

Аз точно за време няма да говоря. Първо щото не съм се напъвал, второ моята газова е екзотика и дава малко бонуси по отношение на вървенето. То в целия форум тук я има 5 човека с такава, я не. И освен това мощността си е мощност - ако имаш на бензин за 210 и на газ пак толкова - значи и мощността е еднаква.
                            Last edited by didod; d.m.y г., 13:57.
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Ах защо не съм вече модератор

Comment

Спокойно де, спираме вече.
                                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                                X