Не ми пробутвайте дизели, преработени за метан. Такъв има и Ивеко. Посочете един бензинов, специално за метан или пропан. И какво е по-различен? А че Фиат фабрично си правят двугоривни автомобили какво общо има с двигателите им?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа Ромео 156 ГТА на газ!!!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Tie Покажи съобщениеКолегата didod сигурно имаше в предвид при ав-лите, при този тип специализирана техника е ясно че има, и то на доста производители - тук вече е оправдано!
Тъй, тъй...
Само при специализираната техника е оправдано.
Таксиметрови автомобили, автобуси, строителна техника - ок. Ама семеен автомобил - NO!
Някой, ако знае, да каже:
В кое представителство на дадена марка може да се поръча нов автомобил с екстра "Газова уредба"?
В листите с екстри фигурират:
климатроник, кожен салон, DVD, GPS, ABS, 18 въздушни възглавници и завеси, авт. кутии, парк пилоти, автопилоти, отопляеми седалки с лумбален масаж... и още един тон глезотийки, за които не се сещам в момента.
А, пропуснали са да предложат Газова уредба!
Що ли?
Comment
-
Първоначално публикувано от Tie Покажи съобщениеА добре, защо тогава не е масово прозиводството на двигатели работещи на газ/метан или дори на такива в комбинация с дизел?
При ФВ мился се водеше 1.6 EcoFuel при Опел 1.6 CNG и т.н.Темата за шпореден път ще кажа че е излишна,водят се безмислени спорове,обтягат се отношения и т.н.,което е напълно излишно,всеки си кара на каквото иска,носи си последствията и тва е.Аз лично никога няма да карам на метан/пропан,защото знам какво се е случило с мойта кола заради такова гориво
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Бензиновия без преработки си действа с газ - било метан или пропан. Това е търговско наименование, както при фиат е bifuel или нещо подобно. Просто колата излиза от завода, оборудвана с бутилки и всичко останало. Компютрите вътре са съобразени с работата на двете горива - т.е. един компютър командва всичко, а не отделно за бензин един и за газ един.
Виж сега - нямам намерение да убеждавам някого какво гориво да избере. Не казвам, че бензина или дизела или газта е нещо супер и в пъти по-добро от другите. Исках да ви посоча, че не е задължително евтиното да е скапано. Не отричайте предимствата само защото вие лично не сте съгласни. Аз съм доволен от колата си - вдига 210 независимо от горивото. Колегата ми има пак 164 с друга марка газова, настройва си я сам и лично съм се возил с 200 в продължение на 30 км. по т.н. магистрала 'Тракия'. Аз не мисля, че това е спъната кола. Не отричам, че има и такива обаче. Миналата година минах 15000 км. на бензин. След 12 години само на газ колата не е спряла да върви на бензин. Така че газта автоматично не скапва горивната уредба.
Лично мое мнение - ако си купя нова кола, ще й сложа газова за 5000 лв. Макар в България тази газова вероятно ще издъхне на втората година.
Извинявам се за пространното писане. Нека не се караме за глупости.
Comment
-
Добре де, нещо Би- беше.
В Италия видях доста такива на метан - бутилки по пода, компютъра беше Марели, ако не се лъжа, управлява едновременно и двете горива. Напълно заводско изпълнение. И си бяха най-обикновени пътнически автомобили, не товарни.
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеBipower
Comment
-
Я колко тъпотийна едно място?!?
Само сведение: Хюндай - българия предлагат такава допърнителна екстра за цялата си гама бензинови автомобили и джипове. Като уредбата си е гаранционна и се обслужва към лизинговата схема /както и всички допълнителни екстри предлагани от компанията/. Второ фирмата произвежда и чисто газови автомобили/без бензин/, но те не са подходящи за нашите климатични условия. Да не говориме за Волво и БМВ които имат вече достатъчно опит и разработки за сериино производство.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
Да бе, забравихме ги и Фиат-ите! Това ча вдигаш 210 км/ч е ок, ама за какво време в сранение ако си на бенз? И на мен са ми показвали на 75-ца 2.0 ТС на 2-ра 130 км/ч но причините всички знаем са други!
При градски автобуси, мотокари и пр. работещи в среда с много хора или затворени помещения причината на 1-во място е екология!!!
Пак казвам - карайте с каквото желаете, но МОЛЯ не купувайте ав-л с голям двигател за да го "скопите" после!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщениеЯ колко тъпотийна едно място?!?
Само сведение: Хюндай - българия предлагат такава допърнителна екстра за цялата си гама бензинови автомобили и джипове. Като уредбата си е гаранционна и се обслужва към лизинговата схема /както и всички допълнителни екстри предлагани от компанията/. Второ фирмата произвежда и чисто газови автомобили/без бензин/, но те не са подходящи за нашите климатични условия. Да не говориме за Волво и БМВ които имат вече достатъчно опит и разработки за сериино производство.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
[QUOTE=Tie;440967]Да бе, забравихме ги и Фиат-ите! Това ча вдигаш 210 км/ч е ок, ама за какво време в сранение ако си на бенз? И на мен са ми показвали на 75-ца 2.0 ТС на 2-ра 130 км/ч но причините всички знаем са други!
QUOTE]
Аз точно за време няма да говоря. Първо щото не съм се напъвал, второ моята газова е екзотика и дава малко бонуси по отношение на вървенето.То в целия форум тук я има 5 човека с такава, я не. И освен това мощността си е мощност - ако имаш на бензин за 210 и на газ пак толкова - значи и мощността е еднаква.
Last edited by didod; d.m.y г., 13:57.
Comment
Comment