Първоначално публикувано от Ранобудниче
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
ай по предишната тема за провинцията
Collapse
X
-
sigpic145 1,4 BOXER
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщениеДобре де, аз вече 2 дена следя темите, че ми беше интересно да видя Варна спада ли всъщност към провинциалните градчета или не и още не съм получил отговор
На тези, които има 'особено' мнение за 'селяните', дошли в столичния им град, бих казал да огледат добре 'кореняците' около тях. Аз понастоящем имам за съседи няколко екземпляра бясни селяндури, които са дошли в града ни преди 40 години, купили са апартамент на иззета от рода ми земя, на която можех да съм наследник, вместо да имам някави идеални части, но нито се бия в гърдите, нито им го натяквам. Формално погледнато, по давност тези хорица трябваше вече да са ошлайфани граждани, но на практика далеч не е така. Та в този ред на мисли, нека 'кореняците' кажат колко време свъщност е необходимо да мине, за да може един селянин-пришълец да скъса с корена си и да се нараче гордо гражданин, че да може най-после спокойно да бъде приет като равен от по-старите кореняци? Дали въобще има нещо общо 'селяндурщината' (аз също правя разликата м/у 'селянин' и 'селяндур') с манталитета, възпитанието и поведението - все неща, които не зависят толкова много от населеното място, от което идваш, а най-вече от средата, в която си израсъл?
Несериозно и тесногръдо е да се говори така за хората, които по една или друга причина не са се родили наследници на имот в София. Ами кореняците лондончани би трябвало така да реват, че чат тук да ги чуем
П.С. Професоре, бъди по-снизходителен утре като решаваш да триеш или заключваш, че доста време ми отне да го напиша тоя постСпоровете са излишни,проблема е масовото строителство,и като има мяста за Гуна и Пенчо,на ниска цена,па шо да не додат у Софетя бря
Аз също не тая добри чувства към селяндурите/не селяните,за мен те са хора,които още си живеят на село,и си гледат живота/.Просто откакто се препълни София,съм адски изнеревен,в началото например на шофьорския ми стаж,преди 10 години,ми не бях така,карах по-спокойно,а сега кво,пълно със селяци,които даже се ежят
Аз няма да обяснявам как се паркира вечер на ул.Бигла в София,ами просто не се паркира,и що,щото взеха на децата двора на детската градина,построиха един киликандзер,и сега в него живеят 90%селяндури,които въпреки че имат гаражи,си държат колите отвън,защото им е тесна рампата,па те довчера са каралуи каручки,и немогат да вземат завоя
П.С.Не искам да обидя никой,съжалявам но подкрепям Стефан Каромов на 100%.Значи много преди много от вас да си помислят за София,тя беше хубаво място-е сега вече не еИма адски много приятели от провинцията,които живетя в София,много свестни хора,но неможе да се отрече,че София се препълни със селяци
По стечение на обстоятелствата аз отговарям на критериите за гражданин, дето ги посочи по-горе, и като такъв бих те приветствал с 'добре дошъл', ако решиш да станеш 'селянин' в нашия град...както и всеки друг, който идва с доброто намерение да живее и работи тук, и всичко 'селяндурско' му е чуждо, без значение какво му пише в графа 'месторождение' в личната картаLast edited by Mury; d.m.y г., 10:10.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Оплакванията, че пришълците в големия град са единствената причина за проблемите му, в това число - и за безработицата сред 'коренното' население, са толкова безпочвени, че направо звучат смешно на моменти.
Проблемите идват най-вече от ниво регионално управление - кметства, общини и т.н. Ако инфраструктурно нещата не стояха така плачевно, досега да са се заформили вече тихи, китни кварталчета по перифериите на големите градове и хората да живеят спокойно там. Не говоря за селищата от затворен тип, набедени за 'оазиси на спокойствието', а за по-мащабни проекти, със задължителното участие на държавни структури. Няма логика тенденцията в търсенето на имоти да е винаги към по-централни места, защото, видиш ли, там било по-престижно.
@Ранобудниче
Благодаря за топлите думи, но по-добре недей ми говори за величие, че и без това имам мания за него
@Мъри
Точно с такива обобщени виждания се насява тая омраза и напрежение. Помисли кой е виновен да се бутне дворът на детската градина и да се построи жилищна сградаДали са пришълците или просто някой се е нагушил от общината
А цалата работа с населването на тези нови жилищни кооперации си беше доста мащабна операция, в която имаше включени банки, инвеститори, алчни брокеречта и разни гладни държавни служителчета. Единственото, за което можеш да виниш хората от село, е, че много от тях продадоха земи и с парите си купиха жилища в столицата 'за инвестиция'. Те самите сега се винят за това, съгурен съм. Помня как в една дискусия в един форум за недвижими имоти на въпроса 'имам ХХХ декара земеделска земя едикъдеси. Какво да ги правя?' беше отговорено: 'ами продавайте и си купете жилище в София! Другите като вас така направиха '
на поизнервените като теб бих препоръчал да поизчакат малко естественият отлив, който вещае кризата в моментаПри нас в центъра (или 'идеалния център' както още му викат 'идеалистите
) също не е цвете трафикът, но мога да ти кажа, че в извънработно време имам възможност за избор м/у поне 2-3 свободни места за паркиране на улицата, точно пред нас. В кварталите е точно обратното пък. Факт е, че живея в район, където има само 2-3 новопостроени кооперации в близък периметър, а не в такъв, където всички стари сгради са били бутнати вече и на тяхно място има кооперации с раздути РЗП-та. Пак отиваме на варианта 'общински контрол' , усещаш ли
Last edited by trustworthy; d.m.y г., 10:23._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение:
За щастие,моите приятели са от ония страхотните "пришълци"Много си ги обичам и се радвам,че ги има
Дай Боже всички да са като тях !
п.п.
Това,че варненци сме криви също е верно,аз затова съм си взела мъж не от Варна“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение...Бате,пак не си прав,аз съм сигурен че ако за около 15 години твоя роден град,се увеличи 2 или 3 пъти,няма да си на това мнение.
няма да ми е приятно, ако ми пренаселят града, но няма да търся причината точно в хорицата, разбираш ли_______
146 JTD - ex
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolova05 Покажи съобщение... Заплащането ми е достатъчно удовлетворяващо. Държавен служител съм ...
шегуваш ли се?
ако говориш сериозно, ще си първият държавен служител, когото чувам/чета да казва, че е удовлетворен от заплащането си като такъв.
но пък, ако е вярно - радвам се, че има държавни служби, в които служителите са доволни от финансовата оценка на полаганите от тях усилия.
и го казвам съвсем искрено.
Comment
-
Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщениешегуваш ли се?
ако говориш сериозно, ще си първият държавен служител, когото чувам/чета да казва, че е удовлетворен от заплащането си като такъв.
но пък, ако е вярно - радвам се, че има държавни служби, в които служителите са доволни от финансовата оценка на полаганите от тях усилия.
и го казвам съвсем искрено.
Comment
-
ако говориш сериозно, ще си първият държавен служител, когото чувам/чета да казва, че е удовлетворен от заплащането си като такъв.“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
Comment
-
Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщениеИма позиций, кадето спокойно можеш да си на много ниска заплата и пак да си доволен от работата си, въпрос на възможности които работата предоставя._______
146 JTD - ex
Comment
-
Споко бе пичове,държавата мисли за нас!ей сега след само около 150-200години
като се направи една подземна мрежа на метрото, достъпна до всяка точка на София,ще се оправи трафика и ще има паркоместа по центъра(това след около 250-300 години).
Quote:Това е много вярно!
Originally Posted by Mury
...Бате,пак не си прав,аз съм сигурен че ако за около 15 години твоя роден град,се увеличи 2 или 3 пъти,няма да си на това мнение.
А това е точното пояснение!
trustworthy :Човек, разбери, че регулирането на тея демографски процеси е в ръцете на държавата. Не пришълците са причина за нашествието. Тебе, ако те вържат гладен на село, там ли ще стоиш и ще гледаш как гладува семейството ти?
няма да ми е приятно, ако ми пренаселят града, но няма да търся причината точно в хорицата, разбираш ли
Тук май си противоречиш с тези 2 иказвания!
Originally Posted by Mury:
... Аз също не тая добри чувства към селяндурите/не селяните,за мен те са хора,които още си живеят на село,и си гледат живота/ ...
Originally Posted by Mury:
.... Има адски много приятели от провинцията,които живетя в София,много свестни хора ....
Вторите не живеят на село и не си гледат там живота - те селяндури ли са!?
П.П. От постовете по-назад рабирам ,че и Варна като град и варненецът, спадат към оприличението за пришълец-селяндур!
Originally Posted by Stefan Caromov
....С удоволствие бих станал селянин при теб ........
Това е едно безкрайно дрънкане, от което ползата ще бъде никаква! Ще се всее едно съфорумно напрежение, от което файда няма! Всеки иска да си излее душата,но не тук с обидите и нападките над "колегите" ще бъде решен проблема! Време е да се заключи темата, защото мисля ,че ще прочетем в следващите постове и нецензурни излияния .....и ще станем за резил като алфаджии...
П.П. Простете на пришълеца ,че ви цитира!Last edited by slav40; d.m.y г., 11:16.
Comment
-
и го казвам съвсем искрено.sigpic145 1,4 BOXER
Comment
-
Заплащането в големият град е по-голямо,но и разходите за живот са големи!
Квартира,консумативи(ток,вода,парно ),транспорт ...Накрая ,като теглиш чертата да не се окаже,че си и "вътре" с паричките“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
Comment
-
Първоначално публикувано от viki Покажи съобщениеЗаплащането в големият град е по-голямо,но и разходите за живот са големи!
Квартира,консумативи(ток,вода,парно ),транспорт ...Накрая ,като теглиш чертата да не се окаже,че си и "вътре" с паричките
Точно това ми беше на езика да кажа . Мааалко по голяма заплата ,Мнооооого по големи разходи и по скъп живот
на мен така ми се види .... като един човечец на село ще изкара със 100 лв на месец ,щот гледа крави,кози,домати краставици и др подобни ,парите са му само за хляб и ток ... другото си го прави сам .
Comment
Comment