Известие

Collapse
No announcement yet.

ай по предишната тема за провинцията

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
    работната заплата е обидно ниска за некадърните навсякъде.
    така че, предлагам на кореняци, вместо да мрънкат, да докажат, че стават за нещо и заслужават прилична заплата

впрочем, те - ставащите, не мрънкат
    За да стане ясно, аз не се оплаквам. Работя това, за което съм учила. Реализиран специалист съм. Заплащането ми е достатъчно удовлетворяващо. Държавен служител съм и работя в област, която ще бъде закрита 5 мин. след като умре и последния човек на света. Говорех по принцип какво се случва, а не за себе си. За сведение предците ми са се заселили в София през 1913 год.
    sigpic145 1,4 BOXER

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
      Добре де, аз вече 2 дена следя темите, че ми беше интересно да видя Варна спада ли всъщност към провинциалните градчета или не и още не съм получил отговор
      На тези, които има 'особено' мнение за 'селяните', дошли в столичния им град, бих казал да огледат добре 'кореняците' около тях. Аз понастоящем имам за съседи няколко екземпляра бясни селяндури, които са дошли в града ни преди 40 години, купили са апартамент на иззета от рода ми земя, на която можех да съм наследник, вместо да имам някави идеални части, но нито се бия в гърдите, нито им го натяквам . Формално погледнато, по давност тези хорица трябваше вече да са ошлайфани граждани, но на практика далеч не е така. Та в този ред на мисли, нека 'кореняците' кажат колко време свъщност е необходимо да мине, за да може един селянин-пришълец да скъса с корена си и да се нараче гордо гражданин, че да може най-после спокойно да бъде приет като равен от по-старите кореняци? Дали въобще има нещо общо 'селяндурщината' (аз също правя разликата м/у 'селянин' и 'селяндур') с манталитета, възпитанието и поведението - все неща, които не зависят толкова много от населеното място, от което идваш, а най-вече от средата, в която си израсъл?
      Несериозно и тесногръдо е да се говори така за хората, които по една или друга причина не са се родили наследници на имот в София. Ами кореняците лондончани би трябвало така да реват, че чат тук да ги чуем

П.С. Професоре, бъди по-снизходителен утре като решаваш да триеш или заключваш, че доста време ми отне да го напиша тоя пост
      Пламенчо,не се пъни,всички знем как Варненци мразите СофиянциСпоровете са излишни,проблема е масовото строителство,и като има мяста за Гуна и Пенчо,на ниска цена,па шо да не додат у Софетя бряАз също не тая добри чувства към селяндурите/не селяните,за мен те са хора,които още си живеят на село,и си гледат живота/.Просто откакто се препълни София,съм адски изнеревен,в началото например на шофьорския ми стаж,преди 10 години,ми не бях така,карах по-спокойно,а сега кво,пълно със селяци,които даже се ежятАз няма да обяснявам как се паркира вечер на ул.Бигла в София,ами просто не се паркира,и що,щото взеха на децата двора на детската градина,построиха един киликандзер,и сега в него живеят 90%селяндури,които въпреки че имат гаражи,си държат колите отвън,защото им е тесна рампата,па те довчера са каралуи каручки,и немогат да вземат завоя

П.С.Не искам да обидя никой,съжалявам но подкрепям Стефан Каромов на 100%.Значи много преди много от вас да си помислят за София,тя беше хубаво място-е сега вече не еИма адски много приятели от провинцията,които живетя в София,много свестни хора,но неможе да се отрече,че София се препълни със селяци

По стечение на обстоятелствата аз отговарям на критериите за гражданин, дето ги посочи по-горе, и като такъв бих те приветствал с 'добре дошъл', ако решиш да станеш 'селянин' в нашия град...както и всеки друг, който идва с доброто намерение да живее и работи тук, и всичко 'селяндурско' му е чуждо, без значение какво му пише в графа 'месторождение' в личната карта
      Бате,пак не си прав,аз съм сигурен че ако за около 15 години твоя роден град,се увеличи 2 или 3 пъти,няма да си на това мнение.
      Last edited by Mury; d.m.y г., 10:10.
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Оплакванията, че пришълците в големия град са единствената причина за проблемите му, в това число - и за безработицата сред 'коренното' население, са толкова безпочвени, че направо звучат смешно на моменти.
        Проблемите идват най-вече от ниво регионално управление - кметства, общини и т.н. Ако инфраструктурно нещата не стояха така плачевно, досега да са се заформили вече тихи, китни кварталчета по перифериите на големите градове и хората да живеят спокойно там. Не говоря за селищата от затворен тип, набедени за 'оазиси на спокойствието', а за по-мащабни проекти, със задължителното участие на държавни структури. Няма логика тенденцията в търсенето на имоти да е винаги към по-централни места, защото, видиш ли, там било по-престижно.

@Ранобудниче
        Благодаря за топлите думи, но по-добре недей ми говори за величие, че и без това имам мания за него

@Мъри
        Точно с такива обобщени виждания се насява тая омраза и напрежение. Помисли кой е виновен да се бутне дворът на детската градина и да се построи жилищна сграда Дали са пришълците или просто някой се е нагушил от общината А цалата работа с населването на тези нови жилищни кооперации си беше доста мащабна операция, в която имаше включени банки, инвеститори, алчни брокеречта и разни гладни държавни служителчета. Единственото, за което можеш да виниш хората от село, е, че много от тях продадоха земи и с парите си купиха жилища в столицата 'за инвестиция'. Те самите сега се винят за това, съгурен съм. Помня как в една дискусия в един форум за недвижими имоти на въпроса 'имам ХХХ декара земеделска земя едикъдеси. Какво да ги правя?' беше отговорено: 'ами продавайте и си купете жилище в София! Другите като вас така направиха '
        на поизнервените като теб бих препоръчал да поизчакат малко естественият отлив, който вещае кризата в момента При нас в центъра (или 'идеалния център' както още му викат 'идеалистите ) също не е цвете трафикът, но мога да ти кажа, че в извънработно време имам възможност за избор м/у поне 2-3 свободни места за паркиране на улицата, точно пред нас. В кварталите е точно обратното пък. Факт е, че живея в район, където има само 2-3 новопостроени кооперации в близък периметър, а не в такъв, където всички стари сгради са били бутнати вече и на тяхно място има кооперации с раздути РЗП-та. Пак отиваме на варианта 'общински контрол' , усещаш ли
        Last edited by trustworthy; d.m.y г., 10:23.
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
          :
          Аз по принцип нямам против пришълците.Обаче ,добре,дошли са в големият град,ами нека поне се опитат да прихванат нещо от цивилизацията.На практика се получава,че ни стоварват цялата си селяндурщина,чобания ,простотия.Пълно е със злобно гледащи ,комплексирани индивиди,които със зъби и нокти драпат да се докажат.За тях няма правила,няма съобразяване със съседи...те са си на село.В кочината.Не всички са такива,ама преобладават,за жалост.Просто се набиват на очи
          За щастие,моите приятели са от ония страхотните "пришълци"Много си ги обичам и се радвам,че ги имаДай Боже всички да са като тях !

п.п.
          Това,че варненци сме криви също е верно,аз затова съм си взела мъж не от Варна
          “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
          ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            ...Бате,пак не си прав,аз съм сигурен че ако за около 15 години твоя роден град,се увеличи 2 или 3 пъти,няма да си на това мнение.
            Човек, разбери, че регулирането на тея демографски процеси е в ръцете на държавата. Не пришълците са причина за нашествието. Тебе, ако те вържат гладен на село, там ли ще стоиш и ще гледаш как гладува семейството ти?
            няма да ми е приятно, ако ми пренаселят града, но няма да търся причината точно в хорицата, разбираш ли
            _______
            146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от nikolova05 Покажи съобщение
              ... Заплащането ми е достатъчно удовлетворяващо. Държавен служител съм ...

шегуваш ли се?
              ако говориш сериозно, ще си първият държавен служител, когото чувам/чета да казва, че е удовлетворен от заплащането си като такъв.

но пък, ако е вярно - радвам се, че има държавни служби, в които служителите са доволни от финансовата оценка на полаганите от тях усилия.
              и го казвам съвсем искрено.
              Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
              My Red Love
              AR 145 1.4 TS - ex

Comment

На село няма да си гладен освен ако не си мързелив, но и с пари няма да се видиш.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

шегуваш ли се?
                  ако говориш сериозно, ще си първият държавен служител, когото чувам/чета да казва, че е удовлетворен от заплащането си като такъв.

но пък, ако е вярно - радвам се, че има държавни служби, в които служителите са доволни от финансовата оценка на полаганите от тях усилия.
                  Има позиций, кадето спокойно можеш да си на много ниска заплата и пак да си доволен от работата си, въпрос на възможности които работата предоставя.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

шегуваш ли се?
                    Не съм сигурна ,дали служителите на НАП, се водят държавни служители(или щяха да стават от този месец...),но за тях зная,че месечните им бонуси само, са четирицифрени
                    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”

Comment

хайде, деца - хубав ден ви желая.
                      аз отивам на сватба - ще женим една мома от провинцията за софиянец

а вие поддържайте огъня
                      Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                      My Red Love
                      AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                        Има позиций, кадето спокойно можеш да си на много ниска заплата и пак да си доволен от работата си, въпрос на възможности които работата предоставя.
                        От работата ще си доволен, ама обикновено става дума и за заплащането, защото, колкото и да е удовлетворяваща работата, ако заплащането е неадекватно на образование и възможности, аз бих имал известни резерви
                        _______
                        146 JTD - ex

Comment

Споко бе пичове,държавата мисли за нас! ей сега след само около 150-200години като се направи една подземна мрежа на метрото, достъпна до всяка точка на София,ще се оправи трафика и ще има паркоместа по центъра(това след около 250-300 години).

Quote:Това е много вярно!
                          Originally Posted by Mury
                          ...Бате,пак не си прав,аз съм сигурен че ако за около 15 години твоя роден град,се увеличи 2 или 3 пъти,няма да си на това мнение.

А това е точното пояснение!
                          trustworthy :Човек, разбери, че регулирането на тея демографски процеси е в ръцете на държавата. Не пришълците са причина за нашествието. Тебе, ако те вържат гладен на село, там ли ще стоиш и ще гледаш как гладува семейството ти?
                          няма да ми е приятно, ако ми пренаселят града, но няма да търся причината точно в хорицата, разбираш ли

Тук май си противоречиш с тези 2 иказвания!
                          Originally Posted by Mury:
                          ... Аз също не тая добри чувства към селяндурите/не селяните,за мен те са хора,които още си живеят на село,и си гледат живота/ ...

Originally Posted by Mury:
                          .... Има адски много приятели от провинцията,които живетя в София,много свестни хора ....

Вторите не живеят на село и не си гледат там живота - те селяндури ли са!?

П.П. От постовете по-назад рабирам ,че и Варна като град и варненецът, спадат към оприличението за пришълец-селяндур!
                          Originally Posted by Stefan Caromov

....С удоволствие бих станал селянин при теб ........

Това е едно безкрайно дрънкане, от което ползата ще бъде никаква! Ще се всее едно съфорумно напрежение, от което файда няма! Всеки иска да си излее душата,но не тук с обидите и нападките над "колегите" ще бъде решен проблема! Време е да се заключи темата, защото мисля ,че ще прочетем в следващите постове и нецензурни излияния .....и ще станем за резил като алфаджии...
                          П.П. Простете на пришълеца ,че ви цитира!
                          Last edited by slav40; d.m.y г., 11:16.
                          Alfa156 Against All

Comment

шегуваш ли се?

Казвам го съвсем честно. Заплатата ми според трудовия договор е като на всички държавни служители, но ежемесечно получаваме бонуси, които са много обективни и прилични, според положения индивидуален труд. Като прибавя и останалите привилеги като 2 месеца платен годишен отпуск, 6 часов работен ден, ваучери за храна и облекло, безплатен обян и т.н. мен ме удовлетворява напълно, а мисля и моите колеги.
                            sigpic145 1,4 BOXER

Comment

Заплащането в големият град е по-голямо,но и разходите за живот са големи!
                              Квартира,консумативи(ток,вода,парно ),транспорт ...Накрая ,като теглиш чертата да не се окаже,че си и "вътре" с паричките

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                                Заплащането в големият град е по-голямо,но и разходите за живот са големи!
                                Квартира,консумативи(ток,вода,парно ),транспорт ...Накрая ,като теглиш чертата да не се окаже,че си и "вътре" с паричките

Точно това ми беше на езика да кажа . Мааалко по голяма заплата ,Мнооооого по големи разходи и по скъп живот

на мен така ми се види .... като един човечец на село ще изкара със 100 лв на месец ,щот гледа крави,кози,домати краставици и др подобни ,парите са му само за хляб и ток ... другото си го прави сам .

sigpic
                                Alfa Romeo 159 EX

Comment

Working...
                                X