Известие

Collapse
No announcement yet.

Петиция против регистрацията на коли с десен волан

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз съм против защото ако си купа такава кола си права сметката да сменя дирекцията задължително това бих направил струва около 1500 , 2000 лева попринцип и пак излизат по евтино от вноса от Италия за това няма да се подпиша хората това го прават защото тука идват за по 3000 , 4000 хилки за 2000 може и алфа с десен с кожа и тн. и като сложиш още две и половина за 5000 хиляди зимаш за 6000 хилки караш супер кола с всички екстри кожи и т.н под 10 години ...... тва е идеята
    sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
    Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
    Ramstein - Benzin
    https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Тая петиция общо взето имам чувството, че не идва заради огромната загриженост колко са опасни колите с десен волан, ами защото против това са завистливите българчета, които не могат да спят, заради това, че съседа кара яка кола с десен волан за без пари.

По въпроса за фаровете повечето коли си имат цъкалки на фаровете, с които за секунда се преправят от такива за ляво, на такива за дясно движение и т.н. и т.н. Мен повече ме заслепяват всичките 20 годишни тунинг каруци с ксенон, който свети по гаргите и рацерите с включени всички възможни светлини.

Аз съм против забраната, като едновременно не съм привърженик на колите с десен волан, не бих си купил, който му се гърчи да си взима и да си кара. Никъде не е заранено, май само в Кипър или нещо такова. Пълна глупост.

По-важно е да забранят тунинг-а без минаване през техническа комисия след това....
      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
      Mazda 6 2.3 2005
      sigpic

Comment

Карал съм веднъж кола с десен волан и съм против. За джипка или бус става, но за лека кола е доста трудно особено в градско каране.

Нямам против, че са евтини, но си мисля ча такава кола не е за мен.

@SandoOne - нама проблем да се смени волана, но искам се прави в оторизиран сервиз задължително!!!
        "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
        Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
        Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
          Аз съм против защото ако си купа такава кола си права сметката да сменя дирекцията задължително това бих направил струва около 1500 , 2000 лева попринцип и пак излизат по евтино от вноса от Италия за това няма да се подпиша хората това го прават защото тука идват за по 3000 , 4000 хилки за 2000 може и алфа с десен с кожа и тн. и като сложиш още две и половина за 5000 хиляди зимаш за 6000 хилки караш супер кола с всички екстри кожи и т.н под 10 години ...... тва е идеята
          Да де, ама колко от тези са си сменили дирекцията след това. Много малко.
          А и самата подмяна на табло, кормилна уредба, спирачки, фарове и т.н., трябва да се правят в оторизирани сервизи. Посочи ми, колко такива примера можеш да ми дадеш?

Comment

Не бих подписал към момента декларацията, защото съм наясно, че всичко е до човека зад волана.
            Но преди 3 дена щях да пребия един кретен (с извинение), който идва в насрещното (иска да задминава) и понеже не вижда добре, няма да ви казвам как се "показа", за да погледне......Ненормален просто.
            Но пак повтарям, знам че това зависи от шофьора най-вече.... десния волан е просто предпоставка да му избият по-лесно недостатъците на иначе и така левака водач на МПС.

Ако се старае човек и си знае възможностите, а и е отговорен и с волан на задната седалка ще е добър водач, но...
            Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
              Тая петиция общо взето имам чувството, че не идва заради огромната загриженост колко са опасни колите с десен волан, ами защото против това са завистливите българчета, които не могат да спят, заради това, че съседа кара яка кола с десен волан за без пари.

По въпроса за фаровете повечето коли си имат цъкалки на фаровете, с които за секунда се преправят от такива за ляво, на такива за дясно движение и т.н. и т.н.
              Колега, прочети ми поста и ако все още имаш "онова чувството'' за завистливи българчета и яките ''английски'' автомобили по на 10-15 години, значи си чел между редовете.
              А функцията на ''цъкалките'', както ги наричаш, май не ти е ясна
              И понеже явно не си имал или поне шофирал такова чудо, от все сърце ти желая да подкараш ''яка кола с десен волан и за без пари" (като на съседа), па да си говорим после на по бира
              156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
              Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от Petrov Покажи съобщение
                За 2 дена ме удариха 2-ма с десни волани,
                1-вия с джип дава назад и не вижда, че служебното ми Канго е зад него и стърчи 30 санта в ляво. Човека излезе и си призна, че не ме е видял точно защото е с десен волан. Това обясни и на полицаите!
                2-рия на следващата сутрин удари отзад служебния Меган, правя си ляв завой аз, изнасям се (въпреки, че е една лената и не би трябвало, но гледам да разтоваря трафика) и хоп един Коннект с десен волан отгоре ми.
                Защо ли? Колегата не могъл да прецени, колко място му остава от ляво, а то беше доста!
                Имал си кофти ден - оня ден сутринта един пенсионер, едва не ме прати в канавката, на вечерта друг успя, но за щастие тя не беше като първата, и само поразхвърлях камъни......и какво сега - да искам на всички над 60 години да им взимат книжките щото реакциите им са заминали на кино ли.....попаднеш ли на ливада зад волана, и дори и да може да си го мести в движение, ако трябва да те халоса пак ще го направи.....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                  Да де, ама колко от тези са си сменили дирекцията след това. Много малко.
                  А и самата подмяна на табло, кормилна уредба, спирачки, фарове и т.н., трябва да се правят в оторизирани сервизи. Посочи ми, колко такива примера можеш да ми дадеш?
                  Mи почти секи по голям сервиз с диагностичен център може да го направи то има схеми за смяна на дирекциата за 1 , 2 седмици се сменя . Новия камион на фирмата старата беше от англия за 1 седмица я смениха за 2000 лева и 100 000 мина няма проблеми никакви .........
                  sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                  Ramstein - Benzin

Comment

Честно казано много тъпи доводи прочетох които са против тези коли. Първо-ако не можете да ги карате не си ги купувайте. Никой не ви задължава. Второ-опасния шофьор си е опасен шофьор. С десен или с ляв волан ако преценката му е грешна нищо няма да го спаси.
                    Някой по-нагоре беше писал за някакви си с десен волан дето го ударили-не си били преценили от ляво колко място имат и не знам си какво. А драги ми колега ти да не би като се качи на кола с ляв волан моментално да продоби представа колко място имаш от дясно? Такава ситуация може да се случи на всеки, независимо с какъв волан е!
                    The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Добреее, някой да ми отговори тогава:
                      Защо, аджеба, бабите и дядовците англичани, дето изкупиха Черноморието, още като дойдоха си Продадоха техните си возила и си Купиха коли с Ляв волан и БГ регистрация?

Чакам

Comment

Тъй като гледам, че най-яростните защитници на тезата, че дясната дирекция си е ОК, май не са се качвали на такова, нека към темата да се пусне една анкета от сорта на "Случвало ли се е да управлявате автомобил с дирекция обратна на официално приетата и ако да - бихте ли закупили такъв"
                        156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                        Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Защо, аджеба, бабите и дядовците англичани, дето изкупиха Черноморието, още като дойдоха си Продадоха техните си возила и си Купиха коли с Ляв волан и БГ регистрация?

Чакам

Mного просто щото не им се занимава да търсат майстори .... и тука е обратно движението ....

Ramstein - Benzin

Comment

Чакам
                            Щот са ливади, и щото начина на каране в БГ е коренно различен от тоя в Анг, където дори и на магистралите е рядкост да видиш някой да кара над 130 - затова ако те несвикнали на нашенския шоферлък се кльопнат и на десен волан, приключението им става още по голямо......щото са преценили че им излиза по евтино тех.преглед в БГ и изобщо да плащат издръжката в БГ, отколкото в Анг.....а и по пресметливите са решили че не е нужно да трошът скъпи коли по кофти пътища....отделен е въпроса че за тях не е проблем да си земат трошка в БГ, да си я суркат тука, а да си одят до дома със самолет за 3 часа и 110 евро.....аз ако съм трябва да съм луд за да си взема скъп кошник дето да го строша от 3к километрови отсечки по Европа....
                            Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 15:25.
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                              Колега, прочети ми поста и ако все още имаш "онова чувството'' за завистливи българчета и яките ''английски'' автомобили по на 10-15 години, значи си чел между редовете.
                              А функцията на ''цъкалките'', както ги наричаш, май не ти е ясна
                              И понеже явно не си имал или поне шофирал такова чудо, от все сърце ти желая да подкараш ''яка кола с десен волан и за без пари" (като на съседа), па да си говорим после на по бира
                              Теб колега, конкретно не те визирам с изказванието ми. Мнението съм си го изградил от други хора и преживелици.
                              За цъкалките не знам кое не ми е ясно, пише си го и в книжката на моята кола.

Аз не ща да подкарвам яка кола с десен волан, неудобно ми е и си знам статута и какво ми отива да карам, а бира може да пийнем, никога не отказвам.
                              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                              Mazda 6 2.3 2005
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                                Имал си кофти ден - оня ден сутринта един пенсионер, едва не ме прати в канавката, на вечерта друг успя, но за щастие тя не беше като първата, и само поразхвърлях камъни......и какво сега - да искам на всички над 60 години да им взимат книжките щото реакциите им са заминали на кино ли.....попаднеш ли на ливада зад волана, и дори и да може да си го мести в движение, ако трябва да те халоса пак ще го направи.....
                                Определено десния волан не е единствената причина за ПТП-та, определено има много хора, които карат безрасъдно, има такива, които вече нямат реакции, но карат и т.н. Идеята ми беше, че ако ние не се борим нещата да се променят, няма кой. В случая какато казах погоре има петиция за това, аз заставам зад нея. Ако има петиция за затвор на пияните и надрусани шофьори или такава за периодични изпити преди подновяване на книжката, също бих подкрепил!

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                                Честно казано много тъпи доводи прочетох които са против тези коли. Първо-ако не можете да ги карате не си ги купувайте. Никой не ви задължава. Второ-опасния шофьор си е опасен шофьор. С десен или с ляв волан ако преценката му е грешна нищо няма да го спаси.
                                Някой по-нагоре беше писал за някакви си с десен волан дето го ударили-не си били преценили от ляво колко място имат и не знам си какво. А драги ми колега ти да не би като се качи на кола с ляв волан моментално да продоби представа колко място имаш от дясно? Такава ситуация може да се случи на всеки, независимо с какъв волан е!
                                Драги ми колега, а ти замисли ли се върху конкретната ситуация?
                                На мен ми стига само факта, че човека почна да се извинява, че не бил видял мигача, после, че не прецинил разтоянието и т.н., а може би аз съм виновен, че се изнесох за да могат другите да ме заобиколят, тогава тоя нямаше да се опита да мине, а можеше да направи опит да ме прескочи?

И ще потретя, аз заставам зад тази идея защото съм убеден, че коли с десен волан са предпоставка за ПТП.
                                Това че има малоумници по пътя не го отричам, но петицията е "Против регистрацията на коли с десен волан"

Comment

Working...
                                X