Аз съм против защото ако си купа такава кола си права сметката да сменя дирекцията задължително това бих направил струва около 1500 , 2000 лева попринцип и пак излизат по евтино от вноса от Италия за това няма да се подпиша хората това го прават защото тука идват за по 3000 , 4000 хилки за 2000 може и алфа с десен с кожа и тн. и като сложиш още две и половина за 5000 хиляди зимаш за 6000 хилки караш супер кола с всички екстри кожи и т.н под 10 години ...... тва е идеята
Известие
Collapse
No announcement yet.
Петиция против регистрацията на коли с десен волан
Collapse
X
-
sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
-
Тая петиция общо взето имам чувството, че не идва заради огромната загриженост колко са опасни колите с десен волан, ами защото против това са завистливите българчета, които не могат да спят, заради това, че съседа кара яка кола с десен волан за без пари.
По въпроса за фаровете повечето коли си имат цъкалки на фаровете, с които за секунда се преправят от такива за ляво, на такива за дясно движение и т.н. и т.н. Мен повече ме заслепяват всичките 20 годишни тунинг каруци с ксенон, който свети по гаргите и рацерите с включени всички възможни светлини.
Аз съм против забраната, като едновременно не съм привърженик на колите с десен волан, не бих си купил, който му се гърчи да си взима и да си кара. Никъде не е заранено, май само в Кипър или нещо такова. Пълна глупост.
По-важно е да забранят тунинг-а без минаване през техническа комисия след това....Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Карал съм веднъж кола с десен волан и съм против. За джипка или бус става, но за лека кола е доста трудно особено в градско каране.
Нямам против, че са евтини, но си мисля ча такава кола не е за мен.
@SandoOne - нама проблем да се смени волана, но искам се прави в оторизиран сервиз задължително!!!"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщениеАз съм против защото ако си купа такава кола си права сметката да сменя дирекцията задължително това бих направил струва около 1500 , 2000 лева попринцип и пак излизат по евтино от вноса от Италия за това няма да се подпиша хората това го прават защото тука идват за по 3000 , 4000 хилки за 2000 може и алфа с десен с кожа и тн. и като сложиш още две и половина за 5000 хиляди зимаш за 6000 хилки караш супер кола с всички екстри кожи и т.н под 10 години ...... тва е идеята
А и самата подмяна на табло, кормилна уредба, спирачки, фарове и т.н., трябва да се правят в оторизирани сервизи. Посочи ми, колко такива примера можеш да ми дадеш?
Comment
-
Не бих подписал към момента декларацията, защото съм наясно, че всичко е до човека зад волана.
Но преди 3 дена щях да пребия един кретен (с извинение), който идва в насрещното (иска да задминава) и понеже не вижда добре, няма да ви казвам как се "показа", за да погледне......Ненормален просто.
Но пак повтарям, знам че това зависи от шофьора най-вече.... десния волан е просто предпоставка да му избият по-лесно недостатъците на иначе и така левака водач на МПС.
Ако се старае човек и си знае възможностите, а и е отговорен и с волан на задната седалка ще е добър водач, но...Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso
Comment
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеТая петиция общо взето имам чувството, че не идва заради огромната загриженост колко са опасни колите с десен волан, ами защото против това са завистливите българчета, които не могат да спят, заради това, че съседа кара яка кола с десен волан за без пари.
По въпроса за фаровете повечето коли си имат цъкалки на фаровете, с които за секунда се преправят от такива за ляво, на такива за дясно движение и т.н. и т.н.
А функцията на ''цъкалките'', както ги наричаш, май не ти е ясна
И понеже явно не си имал или поне шофирал такова чудо, от все сърце ти желая да подкараш ''яка кола с десен волан и за без пари" (като на съседа), па да си говорим после на по бира156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
Bosch Motronic M2.10.4 MPFi
Comment
-
Първоначално публикувано от Petrov Покажи съобщениеЗа 2 дена ме удариха 2-ма с десни волани,
1-вия с джип дава назад и не вижда, че служебното ми Канго е зад него и стърчи 30 санта в ляво. Човека излезе и си призна, че не ме е видял точно защото е с десен волан. Това обясни и на полицаите!
2-рия на следващата сутрин удари отзад служебния Меган, правя си ляв завой аз, изнасям се (въпреки, че е една лената и не би трябвало, но гледам да разтоваря трафика) и хоп един Коннект с десен волан отгоре ми.
Защо ли? Колегата не могъл да прецени, колко място му остава от ляво, а то беше доста!"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеДа де, ама колко от тези са си сменили дирекцията след това. Много малко.
А и самата подмяна на табло, кормилна уредба, спирачки, фарове и т.н., трябва да се правят в оторизирани сервизи. Посочи ми, колко такива примера можеш да ми дадеш?sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
Comment
-
Честно казано много тъпи доводи прочетох които са против тези коли. Първо-ако не можете да ги карате не си ги купувайте. Никой не ви задължава. Второ-опасния шофьор си е опасен шофьор. С десен или с ляв волан ако преценката му е грешна нищо няма да го спаси.
Някой по-нагоре беше писал за някакви си с десен волан дето го ударили-не си били преценили от ляво колко място имат и не знам си какво. А драги ми колега ти да не би като се качи на кола с ляв волан моментално да продоби представа колко място имаш от дясно? Такава ситуация може да се случи на всеки, независимо с какъв волан е!The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Тъй като гледам, че най-яростните защитници на тезата, че дясната дирекция си е ОК, май не са се качвали на такова, нека към темата да се пусне една анкета от сорта на "Случвало ли се е да управлявате автомобил с дирекция обратна на официално приетата и ако да - бихте ли закупили такъв"156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
Bosch Motronic M2.10.4 MPFi
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеДобреее, някой да ми отговори тогава:
Защо, аджеба, бабите и дядовците англичани, дето изкупиха Черноморието, още като дойдоха си Продадоха техните си возила и си Купиха коли с Ляв волан и БГ регистрация?
Чакам
Mного просто щото не им се занимава да търсат майстори .... и тука е обратно движението ....sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Ramstein - Benzin
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеДобреее, някой да ми отговори тогава:
Защо, аджеба, бабите и дядовците англичани, дето изкупиха Черноморието, още като дойдоха си Продадоха техните си возила и си Купиха коли с Ляв волан и БГ регистрация?
ЧакамLast edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 15:25."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщениеКолега, прочети ми поста и ако все още имаш "онова чувството'' за завистливи българчета и яките ''английски'' автомобили по на 10-15 години, значи си чел между редовете.
А функцията на ''цъкалките'', както ги наричаш, май не ти е ясна
И понеже явно не си имал или поне шофирал такова чудо, от все сърце ти желая да подкараш ''яка кола с десен волан и за без пари" (като на съседа), па да си говорим после на по бира
За цъкалките не знам кое не ми е ясно, пише си го и в книжката на моята кола.
Аз не ща да подкарвам яка кола с десен волан, неудобно ми е и си знам статута и какво ми отива да карам, а бира може да пийнем, никога не отказвам.Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеИмал си кофти ден - оня ден сутринта един пенсионер, едва не ме прати в канавката, на вечерта друг успя, но за щастие тя не беше като първата, и само поразхвърлях камъни......и какво сега - да искам на всички над 60 години да им взимат книжките щото реакциите им са заминали на кино ли.....попаднеш ли на ливада зад волана, и дори и да може да си го мести в движение, ако трябва да те халоса пак ще го направи.....
Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщениеЧестно казано много тъпи доводи прочетох които са против тези коли. Първо-ако не можете да ги карате не си ги купувайте. Никой не ви задължава. Второ-опасния шофьор си е опасен шофьор. С десен или с ляв волан ако преценката му е грешна нищо няма да го спаси.
Някой по-нагоре беше писал за някакви си с десен волан дето го ударили-не си били преценили от ляво колко място имат и не знам си какво. А драги ми колега ти да не би като се качи на кола с ляв волан моментално да продоби представа колко място имаш от дясно? Такава ситуация може да се случи на всеки, независимо с какъв волан е!
На мен ми стига само факта, че човека почна да се извинява, че не бил видял мигача, после, че не прецинил разтоянието и т.н., а може би аз съм виновен, че се изнесох за да могат другите да ме заобиколят, тогава тоя нямаше да се опита да мине, а можеше да направи опит да ме прескочи?
И ще потретя, аз заставам зад тази идея защото съм убеден, че коли с десен волан са предпоставка за ПТП.
Това че има малоумници по пътя не го отричам, но петицията е "Против регистрацията на коли с десен волан"
Comment
Comment