Известие

Collapse
No announcement yet.

Плюене по ALFA

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
    За полицейските астри- те се карат икономично защото имат лимит от 7л така че с такова каране и моята 2,0 тс може да изкара~12 л ,за бмв 320 не забравяйте че е 6 цилиндрово което оказва влияние на разхода въпреки това разликата с мойта не е повече от 1 л ,според AUTO BILD разходи смесено на коли втора ръка 156 2,0 тс-8,5л---фокус 1,6-8,4л---фокус 2,0-8,0л---обикновенно хората си казват -а фокуса е по-лека кола и 1,6 и е достатачен обаче разликата в кг с 156 е не повече от 100кг и виждате резултата ,а какво става с /разточителния/ фокус 2,0 който почти липсва по автокъщите по мощен е с 30 кс от 1,6 и дава с 0,4 л по малък разход ,значи става въпрос за оптимален двг на килограмите а не да сложиш 1,1 двг на 1200 кг а хората не разсъждават така
    И все пак алфите не харчат кой знае колко много..

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• Нали?
      Това алтернативната реалност е голяма работа

И пак го казвам 156 2.0 бензин ако се кара в Сф като полицейска кола ще даде минимум 16/100 а може и 20ка да удари.
      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
        Нали?
        Това алтернативната реалност е голяма работа

И пак го казвам 156 2.0 бензин ако се кара в Сф като полицейска кола ще даде минимум 16/100 а може и 20ка да удари.
        Кой е казал, че полицейските коли трябва да са задължително бензинови? Миналата година обърнах внимание, че новата Астра на полицейското управление в Ахтопол беше CDTI/JTD, и си тракаше кротко из градчето
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Чели тука колегите някакви материалчета писани от журналисти кухи като гъдулки че в Сф полицейските астрички с 1.6 горели 12/100 и на базата на това материалче се опитват да се убедят един друг колко били икономични Алфите...
          Е то лошо няма човек да се посмее на чужд гръб, и аз нямам нищо напротив да ми е забавно.
          Ама чак пък толкова чак не е весело.
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Колега pr_off това е реалноста ,защо мислиш че 2,0тс ще харчи 20л в София това е смешно а мога да ти кажа виждам че имаш ланча -2,0 ланча харчи с литър над 2, 0 тс ,колега хубаво е като казваш нещо да се обосноваваш с някакви факти защото по този начин може да изкараш че не харчи 20 а 30 л алфата точно в това е проблема в България всеки говори на изуст ,това за астрите го казаха по БТВ полицаите които ги карат -никой не си измисля
            Last edited by plamen petkov; d.m.y г., 12:31.

Comment

• Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
              Колега pr_off това е реалноста ,защо мислиш че 2,0тс ще харчи 20л в София това е смешно а мога да ти кажа виждам че имаш ланча -2,0 ланча харчи с литър над 2, 0 тс ,колега хубаво е като казваш нещо да се обосноваваш с някакви факти защото по този начин може да изкараш че не харчи 20 а 30 л алфата точно в това е проблема в България всеки говори на изуст ,това за астрите го казаха по БТВ полицаите които ги карат -никой не си измисля
              Ти видя ли че ланчата му е ЖТД

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• да видях но исках да сравня с нещо по познато на мен ,а човека си говори хей така да се намира на приказка

Comment

• Факт е ,че алфите не са от най-икономичните коли,150 коня форд и 150 коня алфа харчат еднакво г/д ..и да караш кола 60коня бензин не може да ти харчи 3л/100км това е!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• Относно разхода -водя си точна статистика и можеш да го видиш :
                    27500 км с бензинарката и 11500 км с дизела.
                    Поне 95% от зарежданията са само на една бензиностанция , на една и съща колонка. Винаги до преливане.

Когато намериш някой да ме бие по разход - ела ми се обади- ще почерпя както си му е реда.

AR 155 1.7TS
                    http://www.spritmonitor.de/en/detail/169324.html

Lybra 2.4 JTD
                    http://www.spritmonitor.de/en/detail/290347.html

А на въпроса ти - замисли се в какви режими се карат полицейските коли и се замисли какъв разход ще даде 156 2.0 ТС.
                    Че то дизеляка дето е супер икономичен като се набуташ по задръстваният в Сф дава 9 че и 10 и то с нормално каране.

Има създадени доста теми погледни какъв разход споделят колегите в Сф. пък тогава ще си говорим.

Comment

• Не мога да разбера хората какво постигат като казват че им харчи малко колата...аз не познавам само един с 2.0 ТС който успя да свали разхода до 12 и то с най-нормално каране (не повече от 2500 оборота) и то не в голямите задръствания!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• Aми миналото лято и моя се движеше между 12 и 13. Предполагам, че и сега е толкова, не съм го засичал напоследък.
                        Това е със спокойно каране, смяна на предавките при не повече от 3500 оборота.
                        Alfa Romeo 166 3.0 V6
                        Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Мойта харчи 3,6 пропан-бутан... Засичам винаги винаги от Бистрица до околовръстното. Двигателят ми е много високотехнологичен - цилиндров блок, 4 бутала и няколко железа с неправилна форма, една кесия с клапани и някви валове, които не знам за какво служат и ако ги махна допускам, че разходът ще ми падне още, щото май само тежат в коша и ми разбиват предното окачване.

Сори, ама не се сдържах.
                          Интересен е критерия на plamen petkov за сравняване на разход. Това, което пише в документацията по принцип е вярно и може да е база за сравнение. Но единствено за установените режими (90, 120 и т.н км/ч), защото европейските коли се изпитват на разход по еднакъв стандарт. Градския цикъл навремето беше на стенд, сега май е пътна проба по определена скоростна карта...
                          Но такова понятие като реален градски разход за мен няма - без значение алфа или фолксваген или волво...
                          Кое е реалното? Ако джиткам през нощта и взема люлин-младост за 20 мин и двулитровата коруба даде 10/100? Или ако пълзиш 3 часа в задръстване, първа-втора, постоянно зацепен компресор на климатика и бучащи отпред 200 ватови вентилатори и същата кола даде 16/100?
                          Лудия

Comment

• А зимата.
                            А ако сменяш на 5-6к рпм ?
                            Колко ли ще е

Comment

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение

А зимата.
                              А ако сменяш на 5-6к рпм ?
                              Колко ли ще е
                              Зимата е зле.
                              Aко има достатъчно задръствания (а то винаги има), разход от 14 до 16 на 100 е нещо нормално.
                              Toва пак при спокойно каране.
                              Alfa Romeo 166 3.0 V6
                              Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Я го повтори пак , ама с по-дебели букви.
                                Че на колегите да стъпят малко на земята

Comment

Working...
                                X