Известие

Collapse
No announcement yet.

Плюене по ALFA

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
    За постигане на тези резултати например като моя 2,0 тс да гори като 1,6 и същевременно да бие 6 цил, бмв 320 е нужна по напредничава технология за времето си ,това е същата технология която всички плюят която/ струва скъпо и се разваля много/ но ако забележите новите коли са тъпкани с всякакви джаджи ето едно примерче още като излезе новата бмв 7-ца бяха върнати в сервизите хиляди бройки за смяна на някаква електроника която както си караш изведнъж колата изгася и не можеш да запалиш ,Тъй че дори и да се разваля тя се разваля в рамките на нормалното
    еее, колега, пак не си разбрал...
    крайно време е да уточним, че само и единствено Алфите се развалят и то много (всъщност те така си излизат от завода-развалени), освен това не вървят, а само дрънчат и харчат (бензин, масло, нафта...всичко). А пък двигателите им се чупят само докато я изкараш от гаража. Земи си Тойота Ярис или БМВ мигла, та да се видиш на кола и стига сте се занимавали с глупости
    Last edited by ivo_red; d.m.y г., 15:06.
    (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• Аз бях писал как се прави една алфа,инженерите на алфа намират случайно в някой забравен склад някаква джаджа и решават да я пуснат в производство и задължително тя трябва да е чуплива и скъпа и хората след това да плюят по алфа и повече никога да не си купуват алфа ,смешно ама поне 80% от българите мислят така което вече е трагично замислете се как да помогнем на имиджа на марката може да давате идеи

Comment

• Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
        Аз бях писал как се прави една алфа,инженерите на алфа намират случайно в някой забравен склад някаква джаджа и решават да я пуснат в производство и задължително тя трябва да е чуплива и скъпа и хората след това да плюят по алфа и повече никога да не си купуват алфа ,смешно ама поне 80% от българите мислят така което вече е трагично замислете се как да помогнем на имиджа на марката може да давате идеи
        мен вече ми омръзна. обвиняваха ме.. а как иначе да помогнем на имиджа ако не да хвалим собствените си коли, особенно ако има защо.....
        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

• От както съм си взел Алфата, 90% от близки и познати ми казаха(кои намекнаха, кои директно), че съм сгрешил с този избор. Аз тактично (като по-умен) оставих сами да си сменят мнението както с течение на времето видяха нейните предимства спрямо другите (дори собствеите им) коли. Много от тях, които осъзнаха, че са сгрешили си го признаха, но разбира се останаха и такива, които отстояваха глупостта си (включително и вуйчо ми, който кара изключителния Мерцедес Бенц Е-класа '97г и "вечната" Тойота Ленд Крузър). Тях ги оставих да си живеят в заблуда...
          Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

• Първоначално публикувано от Lqnkata Покажи съобщение
            От както съм си взел Алфата, 90% от близки и познати ми казаха(кои намекнаха, кои директно), че съм сгрешил с този избор. Аз тактично (като по-умен) оставих сами да си сменят мнението както с течение на времето видяха нейните предимства спрямо другите (дори собствеите им) коли. Много от тях, които осъзнаха, че са сгрешили си го признаха, но разбира се останаха и такива, които отстояваха глупостта си (включително и вуйчо ми, който кара изключителния Мерцедес Бенц Е-класа '97г и "вечната" Тойота Ленд Крузър). Тях ги оставих да си живеят в заблуда...
            Колега мн си прав,а и съм гледал твоито клипче на асфалт и си мисля,че не,я караш по най бавния и спокоен начин(за което поздравления).нека другите сами да се убедът,но сега ше трябва и в моето семейство да се убедът штото и на мен ми говорат същото за 147 и вобще за алфа.Така,че нека ги оставиме сами да се убедът.

Comment

• Първоначално публикувано от ancho Покажи съобщение
              Аз съм с 2.0 ТС и с неизправни кабели ми е около 9литра, ако и сложа отивам на по-добре от дизела Вярно че не я режа хич, карам предимно по инерция, но все пак километрите са километри и разхода е разход Извънградско ми е мед на душата, не съм я засичал ама няма да се учудя ако падне под 7

Та и от тая гледна точка мн мн не става за плюене
              Чак под 7 няма да падне,но наистина дава мн нисък разход извън градско...

И по въпроса за разхода: Попитах един така да се каже познат с форд ескорт 96г. 150коньов колко му харчи и той ми каза че разхода му в града е около 14л/100км тъй че алфата не харчи кой знае колко...факт е че колкото повече кончета имаш под капака ще харчат повече независимо на каква кола!
              М-у другото аз съм си мн доволен от ЖТД-то!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• Колега мн си прав,а и съм гледал твоито клипче на асфалт и си мисля,че не,я караш по най бавния и спокоен начин(за което поздравления).нека другите сами да се убедът,но сега ше трябва и в моето семейство да се убедът штото и на мен ми говорат същото за 147 и вобще за алфа.Така,че нека ги оставиме сами да се убедът.

Вземи си една алфа 147 жтд,сложи и един чип,едни джанти и им покажи кво е красота и Дизел Пауър
                Алфата била тва,алфата онова,абе ей маймунки мръсни,всяка кола се чупи,всяка кола има плюсове и минуси,като ти е на 6 колата и я поддържаш къв е проблема,ама не,те много разбирачи бате
                Щото българите живеят само с някви клишета-голфа е най-велик,италянците трошат коли.Всякакви хора има навсякъде,защо мойта 166 като беше от Италия,нямаше никакви забележки освен един протъркан подлакътник,ма неееее-те италянците дори масло не сменят.Писна ми от простотии на някви "разбирачи",аз съм фен на колите от малък,не спирах да запям коли по улицата,кат се съберем с едни приятели може цяла нощ да си говорим само за коли,но една кола си я избираш да те кефи теб,аз дори като съм ядосан и се кача да покарам,ми става кеф и ми е приятно,ей така просто заради самата кола.Защото:"You can't be a true petrol head,if you don't own an alfa once".
                Аййййде-ти моеш да спреш гората да се разлиства
                Alfa 155 1.7,1.8 ex
                Alfa 166 2.4 3 ex
                155 1.8 MY 95 sport

Comment

• Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщение

И по въпроса за разхода: Попитах един така да се каже познат с форд ескорт 96г. 150коньов колко му харчи и той ми каза че разхода му в града е около 14л/100км тъй че алфата не харчи кой знае колко...факт е че колкото повече кончета имаш под капака ще харчат повече независимо на каква кола!
                  Аааа ние с тебе си знаем ЖТД-тата ...Кой каквото иска да ми казва аз от Алфата не се отказвам
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщение

Без мн мн да се хваля само щи кажа, че последното ми сипване беше от почти 0 и съм сложил 10.160лтр. бензин и съм минал над 130км. само и единствено градско, пак казвам с неизправни кабели, не ме питайте пак, сега сигурно не може и да запали но 130те км са си факт !

Та ако я карам извънградско както аз си знам ще падне под 7 и още как

А и да прибавя, че за жалост повечето пъти я карам студена, и я спирам почти така и после пак, а това въобще не е икономичен режим
                    Last edited by ancho; d.m.y г., 00:50.

Comment

• Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
                      Колега мн си прав,а и съм гледал твоито клипче на асфалт и си мисля,че не,я караш по най бавния и спокоен начин(за което поздравления).нека другите сами да се убедът,но сега ше трябва и в моето семейство да се убедът штото и на мен ми говорат същото за 147 и вобще за алфа.Така,че нека ги оставиме сами да се убедът.

Вземи си една алфа 147 жтд,сложи и един чип,едни джанти и им покажи кво е красота и Дизел Пауър
                      Алфата била тва,алфата онова,абе ей маймунки мръсни,всяка кола се чупи,всяка кола има плюсове и минуси,като ти е на 6 колата и я поддържаш къв е проблема,ама не,те много разбирачи бате
                      Щото българите живеят само с някви клишета-голфа е най-велик,италянците трошат коли.Всякакви хора има навсякъде,защо мойта 166 като беше от Италия,нямаше никакви забележки освен един протъркан подлакътник,ма неееее-те италянците дори масло не сменят.Писна ми от простотии на някви "разбирачи",аз съм фен на колите от малък,не спирах да запям коли по улицата,кат се съберем с едни приятели може цяла нощ да си говорим само за коли,но една кола си я избираш да те кефи теб,аз дори като съм ядосан и се кача да покарам,ми става кеф и ми е приятно,ей така просто заради самата кола.Защото:"You can't be a true petrol head,if you don't own an alfa once".
                      Аййййде-ти моеш да спреш гората да се разлиства
                      Колега сичко е така ама само дето не харесвам дизел.Аз съм бензинджия,но и дизела вече е вариант

Comment

• Може да давате цифри и факти също така и сравнения между алфа и други марки с които да се показват приемуществата на алфа над останалите

Comment

• Айде да не се изхвърляме толкова. Алфите си имат и недостатъци, не само преимущества. Но преимуществата са им такива, че правят недостатъците пренебрежими.
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Не става въпрос за безпочвена възхвала а за реални цифри в кои то да НЕ влизат дизайна /например 156 има 10 награди за дизайн факт /и удоволствието от шофирането защото немските марки са наистина много назад в това ,а за експлотация ,разходи ,чупливост,разход на гориво и тн с които немските фирми уж са по добри ,ако успеем да ги ударим по най-силните им качества това ще бъде най голямата победа на алфа ,обикновенно хората принизяват алфа под форд,опел и фолксваген но всъщност тя е конкурент на бмв трябва да се има в предвид

Comment

• Първоначално публикувано от ancho Покажи съобщение
                              Без мн мн да се хваля само щи кажа, че последното ми сипване беше от почти 0 и съм сложил 10.160лтр. бензин и съм минал над 130км. само и единствено градско, пак казвам с неизправни кабели, не ме питайте пак, сега сигурно не може и да запали но 130те км са си факт !

Та ако я карам извънградско както аз си знам ще падне под 7 и още как

А и да прибавя, че за жалост повечето пъти я карам студена, и я спирам почти така и после пак, а това въобще не е икономичен режим
                              Но при това положение не трябва да си я ръчкал..а за инвън градското е възможно да паднеш под 7,но трябва да караш не повече от 120-130..

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• Хората обикновенно си мислят че като една кола е малка и с малък двг тя задължително трябва да харчи малко но не винаги е така и дори и да е така разликата не е чак толкова голяма аз като си взех 156 2,0 тс си мислех че ще харчи много обаче,,, примерче-рено клио 60-70к,с, харчи средно с около 1 л по-малко от 2,0тс а форд фокус 1,6 -200-300 гр хората ги мислят за икономични коли за това дават повече пари за тях и след това да могат да си избият парите обаче с такива цифри не знам как ще стане следователно те са излъгани и заблудени от други хора

Comment

Working...
                                X