Първоначално публикувано от Доко
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Опасна сребриста Alfa Romeo 155...
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
И двете страни са криви до някъде.
Определено човекът със ситроена е преиграл, то даже от начина, по който е написан поста му личи, че на пук не е мръднал в дясната лента. Този с алфата е опитал да го заобиколи, но като не му се е получило се е нервирал още повече и вече не е мислел съвсем трезво. Все пак мисля, че човека с алфата не е чак такъв селянин щом не се е стигнало до саморазправа, защото не се спира по средата на пътя туко така. А щом не се е стигнало до бой, то си има причина и аз съм любопитен да я разбера. Аз лично мисля, че и двамата имат вина. Ако съм съдия и трябва да отсъдя то бих наказал момчето с алфата, но при това искам да кажа, че напълно разбирам постъпката му, но с разбирането й, не я одобрявам. На човека с ситроена бих казал, че закона си е закон, но човешкия фактор играе важна роля. Както за него ладичките са бавни баракудници, така и неговия ситроен е бавен баракудник на фона на алфата и според момчето с 155-цата мястото му е в дясната лента при ладите.
Тук искам да попитам и държа на отговор- ако човека със ситроена беше зад лада движеща се с 65 км/ч, а в дясната лента имаше рейс Икарус, след него рейс Мерцедес, после тролей, после газка, после, запорожец с максимална скорост 50 км/ч- какво правиме тогава, при положение е и той каза, че бърза?
И още един въпрос- аз оставам с впечатление, че в дясната лента е имало колона от 20 лади по описанието, колко много време ги е изпреварвал и как нито едно празно място е нямало, как става тая работа да има само колона от лади?
Моралният виновник според мен е човека със ситроена, а законово- момчето с алфата.Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 15:14.Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеИ двете страни са криви до някъде.
Определено човекът със ситроена е преиграл, то даже от начина, по който е написан поста му личи, че на пук не е мръднал в дясната лента. Този с алфата е опитал да го заобиколи, но като не му се е получило се е нервирал още повече и вече не е мислел съвсем трезво. Все пак мисля, че човека с алфата не е чак такъв селянин щом не се е стигнало до саморазправа, защото не се спира по средата на пътя туко така. А щом не се е стигнало до бой, то си има причина и аз съм любопитен да я разбера. Аз лично мисля, че и двамата имат вина. Ако съм съдия и трябва да отсъдя то бих наказал момчето с алфата, но при това искам да кажа, че напълно разбирам постъпката му, но с разбирането й, не я одобрявам. На човека с ситроена бих казал, че закона си е закон, но човешкия фактор играе важна роля. Както за него ладичките са бавни баракудници, така и неговия ситроен е бавен баракудник на фона на ладите и според момчето с 155-цата мястото му е в дясната лента при тях.
И още един въпрос- аз оставам с впечатление, че в дясната лента е имало колона от 20 лади по описанието, колко много време ги е изпреварвал и как нито едно празно място е нямало, как става тая работа да има само колона от лади?
Моралният виновник според мен е човека със ситроена, а законово- момчето с алфата.
В момента чуваме само едната страна..тъй че е рано да се каже кой е по-прав
И по въпроса: нали ладата е карала с по-малко от 80км значи няма да му вземат книжката ако натисне съвсем малко газта и вдигне 90км и отбие леко в дясно за да пропусне рейсъра който не знаем какво се е случило и т.н.
Бог прощава JTD-то НЕ!
Comment
-
Абе спрете да се карате за отминали работи...Кой прав кой крив не можете точно вие да кажете защото не сте били там...В момента имаме само едната гледна точка, щом нямаме другата да каже нещо в своя защита значи просто състезателя се приема за виновен...Това е !!! Просто няма смисал повече да се коментира тази ситуация !!!156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеИ още един въпрос- аз оставам с впечатление, че в дясната лента е имало колона от 20 лади по описанието, колко много време ги е изпреварвал и как нито едно празно място е нямало, как става тая работа да има само колона от лади?GTV
Comment
-
Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-
вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна
маркировка, използва най-дясната свободна лента.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно
средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните
случаи:
1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) в населените места, на пътно платно с две и
повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или
пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост
не по-голяма от 80 км/ч;.
Това гласи закона и всичко друго са глупости.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Поради някаква причина човекът а алфата е бързал, може мн неща да са се случили и да е било спешно, а пича с ситроена кво се прави на одарен, нищо нямаше да му стане ако се беше мръднал, светел му отзад, аз като карам лява лената и ми светнат при първа възможност се дърпам да минат, кво се прави нз, нормално. Случвало ми се е на хубав път с две ленти, некой дядо кара в лявата и кара с 35-40 при ограничение 50, е кво да чакаш цял ден да се мръдне, после пет минути мигач вклювча да се изтегли, остави се. Немога да разбера кво толкова се дискутира, човека е бързал,имало е причина, а й са се движили с 80 км лява лента извънградско, еми нормално да му светне за да го пропусне. Стига селения, както един колега каза "движиш се бавно изпревари едвам крехавите лади и мини пред тях,освободи лентата, ако вдигнеш 90-95 за малко няма да се разпадне колата".sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеАбе спрете да се карате за отминали работи...Кой прав кой крив не можете точно вие да кажете защото не сте били там...В момента имаме само едната гледна точка, щом нямаме другата да каже нещо в своя защита значи просто състезателя се приема за виновен...Това е !!! Просто няма смисал повече да се коментира тази ситуация !!!
Бог прощава JTD-то НЕ!
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеЧл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-
вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна
маркировка, използва най-дясната свободна лента.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно
средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните
случаи:
1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) в населените места, на пътно платно с две и
повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или
пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост
не по-голяма от 80 км/ч;.
Това гласи закона и всичко друго са глупости.
п.с. шегичка (ако не си ме разбрал)
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеПоради някаква причина човекът а алфата е бързал, може мн неща да са се случили и да е било спешно, а пича с ситроена кво се прави на одарен, нищо нямаше да му стане ако се беше мръднал, светел му отзад, аз като карам лява лената и ми светнат при първа възможност се дърпам да минат, кво се прави нз, нормално. Случвало ми се е на хубав път с две ленти, некой дядо кара в лявата и кара с 35-40 при ограничение 50, е кво да чакаш цял ден да се мръдне, после пет минути мигач вклювча да се изтегли, остави се. Немога да разбера кво толкова се дискутира, човека е бързал,имало е причина, а й са се движили с 80 км лява лента извънградско, еми нормално да му светне за да го пропусне. Стига селения, както един колега каза "движиш се бавно изпревари едвам крехавите лади и мини пред тях,освободи лентата, ако вдигнеш 90-95 за малко няма да се разпадне колата".
Дискутира се защо онзи е спял после, не толкова самата случка по време на движението.Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеПоради някаква причина човекът а алфата е бързал, може мн неща да са се случили и да е било спешно, а пича с ситроена кво се прави на одарен, нищо нямаше да му стане ако се беше мръднал, светел му отзад, аз като карам лява лената и ми светнат при първа възможност се дърпам да минат, кво се прави нз, нормално. Случвало ми се е на хубав път с две ленти, некой дядо кара в лявата и кара с 35-40 при ограничение 50, е кво да чакаш цял ден да се мръдне, после пет минути мигач вклювча да се изтегли, остави се. Немога да разбера кво толкова се дискутира, човека е бързал,имало е причина, а й са се движили с 80 км лява лента извънградско, еми нормално да му светне за да го пропусне. Стига селения, както един колега каза "движиш се бавно изпревари едвам крехавите лади и мини пред тях,освободи лентата, ако вдигнеш 90-95 за малко няма да се разпадне колата".
Бог прощава JTD-то НЕ!
Comment
-
А всъщност с тези камери и радари навсякъде ( знаете ли колко са вече на Цариградско ?) ще вдигнеш 90 за да изпревариш и да пропуснеш бързака и после и за теб ще има честитка и за него.
Не мерси, аз предпочитам да си пазя златният талон.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеДискутира се защо онзи е спял после, не толкова самата случка по време на движението.
Comment
Comment