Известие

Collapse
No announcement yet.

Опасна сребриста Alfa Romeo 155...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нещо, аз ли имам изкривена представа за скорост, вие ли фантазирате....
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
      И колегата sitroen спомена ,че някой му е мирешел на алкохол . Аз питах кой е бил ама ....
      Мисля че знам кой!Със сигурност не е Слави!Нека колегите които са били с него да си признаят за да не ми се обидят!

---------- Post added at 19:22 ---------- Previous post was at 19:20 ----------

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
      Нещо, аз ли имам изкривена представа за скорост, вие ли фантазирате....
      Не 20км отгоре!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• Ситроен има пет поста в които отговаря на въпросите, люлин има дефакто един. Препрочитайки ги вече няколко пъти историята ми изглежда по-правдоподобно от постовете на ситроен. В отговора на люлин някои важни подробности са обвити в мъгла и нямат логическа последователност. Това си е лично моето мнение и не ангажирам никого. А финала със засичането на колата в която има един човек, а вие сте трима, за мен е проява на голяма селяндурщина.
        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщение

Не 20км отгоре!
          Добре де - Слави си каза ,че няма ABS и щяло да му е зор да спре когато е застигал "изскачащия" ситроен .
          Ами след като не е сигурен в колата си за къде бърза тогава . Това че има ограничение 80Км означава да не се кара с повече от 80 не задължителна скорост от 80Км и повече .
          Полицаите много им харесва понятието " Несъобразена скорост " с пътната обстановка , с възможностите на автомобила и т.н. Няма такова понятие като "неписано правило е лявата лента е за изпреварване" в града . То затова през ден "Цариградско шосе" е в новините и черната хроника , защото някой си бързал за някъде с 20Км повече от разрешеното .
          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Абе то това се казва "отнемане на предимство", ама въпросното нарушение не оневинява това което се казва "превишена скорост" и ОСОБЕНО ПРИСВЕТВАНЕТО от другата страна. Разбирам да си чист, да обвиниш другия за отнемане на предимство, ама при положение, че си в нарупение, вече си носител на поне половината от вината.

Явно е, че и двамата си имат вина, но саморазправата е била излишна. И какво значи, че Ситроена се е опитал да остави две семейства без бащи. Ами ЛюлинРейсинг, като води на две семейства бащите, що не ги пази малко по-добре ами си къпе със 100 км/ч и после се опитва да изпревари със 120 на ограничение 80. Дори и другия да го е засякъл, ако беше с 80 щеше да намали осезаемо по-лесно до скоростта на Ситроена, отколкото със 100. И след като успя да намалиш без да го удариш, що му светиш, ами не го остави да се махне и да си го изпревариш спокойно после. Пък в края на краищата, формално той има право да кара в лявата лента, ако иска и с 30 - не нарушава закона.

Сега тук, възниква въпроса с неписаните правила, че лявата лента била за изпреварване. Колеги, КОГАТО ИМА НАПИСАНИ ПРАВИЛА, НЯМА НУЖДА ОТ НЕПИСАНИ
            В България написаните правила по тоя въпрос се наричат Закон за движение по пътищата... Ако не ви харесва, има си демократични методи за промяна на закона (напр. да гласувате, да станете депутати или да отидете на работа като експерти в КАТ), нарушаването му не е решение.

Сега понеже светенето с цел да те пуснат, зае голяма част от коментарите, аз ще ви разкажа 1-2 истории. Мой приятел се вози по магистралата, на пасажерската седалка в Пежо. До него шофоьора също момче. На задната седалка две момичета. Всички са на възраст 20-25 години. Изпреварват със скорост около 120-130 км/ч, в лявата лента - до тука всичко е законно. По време на изпреварването ги настига Мерцедес и почва активно да им свети да се махат. Шофьора на пежото не го познавам, незнам от липса на опит или друго, се паникьосва и веднага след приключване на изпреварването, свива доста рязко в дясно за да пусне мерц-а, колата се поднася и след 1-2 неуспешни опита за корекция, нещата приключват бързо по таван. Сега незнам тоя с мерцедеса дали е бързал за някоя болница да закара някой, щото естествено е заминал и не са го видяли повече, ама факт е, че водача на пежото е завършил в болница в тежко състояние, останалите са били сравнително добре. Айде сега, който може да оправдае човека дето "бърза като линейка".
            На мен лично ми се е случвало на АМ "Тракия", в неделя следобед в 18:30 посока София, при изключително натоварен (и двете ленти са пълни), да ме натигат и да ме настига 20 годишна хонда сивик и да ми свети доста настоятелно. Това става при положение че аз съм със 140-150 км/ч, щото толкова е скоростта на всички пред мен в лявата лента и най-адекватно изпреварвам движещите със около 120 се в дясната лента. Значи, според вас трябва ли да приема, че тоя с Хондата бърза за някоя болница и трябва да стигне до там с 200 при положение, че ограничението е 130 и аз вече съм го нарушил. И ако го пусна къде ще иде - и тоя пред мен ли трябва да има предвид, че бързаме за болницата?
            Пък и се замислете и честно си отговорете, колко от хората, които светят на другите да се махат, го правят щото бързат с основателна причина и колко са тия които просто си мислят, че са по-големи тарикати от целия свят? Някаде по-рано в темата беше казано, че е отношението на двете е 1 към 100 и да ви кажа - и аз така си мисля

Точно за тва Pinko, ви обясни, че в Германия тва е тормоз и се квалифицира, като тежко нарушение - щото може да панираш тоя отпред с агресията си и да стане по-зле. Искам да благодаря и на останалите колеги които, защитиха закона, щото явно той в БГ трябва да се пази, като изчезващ вид.

И накрая, съгласен съм, че трябва да има толерантност на пътя и вероятно и двамата участници не са много толерантни. Но да караш наякои да се махне, щото ти бързаш и искаш да караш с превишена скорост НЕ Е толерантно.

ЕДИТ: Не искам да обидя, никого, но наистина историята разказана от люлин рейсинг, звучи малко по-несвързана отколкото при другия участник. Пък и само докато започнеш поста с "мойто момче" и вече е ясно, че си афектиран.
            Last edited by Sm0k; d.m.y г., 19:50.
            Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
            Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
              А ти как реши ,че историята на ситроен е убедителна ? И къде са отговорите на зададените от мен въпроси към ситроен ?
              И също така ти изкачаш ли в най лява лента по "Цариградско" без да се огледаш управлявайки базов ситроен който знаеш, че едвам достига пикова скорост от 80км/ч ? Или може би развявайки нотариалния акт на булеварда си решил, че можеш да не се съобразяваш, че има и нарушители ,които се движа по-бързо, може би и даже и наем да им искаш, или знам ли ? Хайде да не продължаваме с инфантилни изказвания. Стига моля.
              А ти откъде си сигурен, че съм отнел предимството?! Защото такова нямаше. Иначе добре е описана случката от колегата lulin racing, само че доста невярна. Когато вече стигнах до лявата лента, зад мен нямаше никой, виждаха се коли в далечината, някъде към Плиска/моста на 4-ти километър. Сега между другото от неговия разказ ми се изясни един от мотивите му: регистрацията РК. Е, за твое успоконие колега, не съм пернишки гражданин, и колата ми от днес е със софийска регистрация. Но това е друга тема. В интерес на истината и на мен ми беше странно как от никакви коли изведнъж зад мен започна да ме настига Alfa-та с бясна скорост, след това да ми светка... Явно се почувства подразнен от това, че "перничанин" кара в лявата лента. Искам да те питам нещо, ако искаш ми отговори на лично. Ако в момента, в който беше зад мен на педя разстояние аз бях натиснал рязко спирачката, както след това ти направи, какво щеще да стане?! Точно така, верижна катастрофа с много жертви... Ти се опита да го направиш и рискува живота на двама твои колеги, на мен, на теб, и на още Бог знае колко народ. Добре, че са добрите ми реакции, и добре, че спазвам дистанция за разлика от теб. Ако бях толкова нагъл, колкото теб, щеще рязко да набия спирачките, когато беше на педя зад мен. Кажи ми между другото как така в движение си отворил прозореца, успоредно до мен питал си ме: "Най-накрая нервите на всички ни вътре неиздаржаха,задминах всички от аварийната лента застанах пред лъжливия пернишки колега със Ситроена и през прозореца го попитах дали е луд или просто иска да ни размаже..... След нагло освиркване и псуване от негова страна към мен и по адрес на майка ми..."... Та как в движение със 120 км/ч, както казваш, си ме питал, аз съм те чул със затворен прозорец и съм ти отговорил... То бива лъжи, ама това вече си е фантазия... Освен това пропускаш да споменеш факта, че която и лента аз да заема, ти винаги минаваше пред мен с цел да ми отнемеш предимството и да ме изблъскаш от пътя. Е най-накрая успя, като блокира пътя на доста хора, спирайки косо на единствената лента за завиване към Самоков. Аз се чудя, как на ви налетяха, хората, които бързаха и бяха принудени да ви чакат да се правите на мъже... Това за 120-те км/ч просто не го коментирам, хем съм се бавил, хем съм карал бързо. През цялото това "пътешествие" не съм надвишил скорост 80 км/ч, движех се константно с такава, не съм отнемал газта и не съм намалявал, затова е лявата лента, за да се кара там с максималната скорост от 80 км/ч.

П.С: Поздрави! И много здраве и безвараийна, дано не попадаш на такива, като мен и аз дано не попадам на такива като теб!
              Last edited by citroen; d.m.y г., 20:16.

Comment

• Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                Добре е ,че чухме и ответната страна . Само не ми ясно за Алкохола - има няма колегата пил ли е или не е и ако не е кой е бил с алкохол . Защото като пием по 1 малко от по 200мл и ставаме Супермен .
                Слави го видях веднага след това и мога да ви кажа че нито той,нито другите двама колеги бяха пили алкохол.Много ми е гадно и мъчно като чета тея глупости които ги пишете и как нападате момчето без да знаете какво се е случило и в същият момент подкрепяте човека дрегер от Перник.Опа грешка от днес софянец.
                Last edited by rumenti77; d.m.y г., 20:08.
                ALFA ROMEO 155 1.8 TS 8V -ex.
                sigpicALFA ROMEO 155 2.0 TS 8V-настояща
                0898463130-Румен

Comment

• Първоначално публикувано от citroen Покажи съобщение
                  П.С: Поздрави! И много здраве и безвараийна, !
                  Виж сега, не се засягай. Тук коментираме, все пак е форум, но вината е и у двамата. А ,че аз провокирам малко повече, това е защото ми стана интересно. Тук вече един факт споменат от теб взе превес и не си мислете, че си правя майтап, склонен съм вече да ти повярвам , че може и колегата с алфата да е почнал . ПЕРНИШКАТА регистрация е явно дразнещ шофьорите фактор (сега да не се засегнат колегите от Перник), знам го от опит вярвай ми. В момента тази кола която карам я купих с ПЕРНИШКА регистрация .Докато си взема Бургаска изпадах и в по-лоши ситуации от теб, постоянно неква "Хонда" или "Голф" ми се лепеше отзад по абсолютно същия начин, отнемат ти предимство и ред други дребни на вид неща, но все пак не съм пускал теми у форумите, оправях се според настроението и случая, и този факт не управдава твоите законово заядливи деиствия, както и същите такива незаконни на колегата алфист. Нищо няма да промениш. Както и аз няма да си променя навиците, камо ли пък да следя по пътя за сребриста Алфа.
                  Безаварийна и на теб, и друг път като не бързаш, пускай рейсърчетата, пък който иска да си спазва законите, всеки сам си поема последствията от постъпките.
                  Last edited by Доко; d.m.y г., 20:27.

Comment

• Първоначално публикувано от rumenti77 Покажи съобщение
                    Слави го видях веднага след това и мога да ви кажа че нито той,нито другите двама колеги бяха пили алкохол.Много ми е гадно и мъчно като чета тея глупости които ги пишете и как нападате момчето без да знаете какво се е случило и в същият момент подкрепяте човека дрегер от Перник.
                    Не обвинявам никого и не подкрепям никого . Човека "дрегер от Перник" казва ,че някой му е лъхал на алкохол . А това че автомобила е с регистрация РК не означава ,че не е пълноправен участник на пътя .

П.С. И аз карам с регистрация КН във Варна и знам какво е отношението към регистрациооните номера от друг град .
                    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Хора,тъкмо се хвалех на всички познати че няма по задружни хора от нашият форум и в един даден момент всичко стана в ла.на.Чао на всички и лека вечер.
                      П.С. Аз предлагам да му вземем книжката (на Слави)за 4-5 год.
                      Last edited by rumenti77; d.m.y г., 20:47.
                      0898463130-Румен

Comment

• Първоначално публикувано от rumenti77 Покажи съобщение
                        Хора,тъкмо се хвалех на всички познати че няма по задружни хора от нашият форум и в един даден момент всичко стана в ла.на.Чао на всички и лека вечер.
                        Тук не става въпрос за "задружие", не сме групировка а форум, търсише се обективната истина. Няма субективни и задружни пристрастия , надявам се.

Comment

• И двамата учасници в случката, са прави.
                          Всеки сам за себеси естественно.
                          Всеки си има собственна гледна точка за случката.
                          Аз мога да повторя само фразата която всяка сутрин главен инспектор Костов казва.

ДАЙТЕ + АЗ ЩЕ ВИ ДАМ ДВА +

Бъдете толерантни, всичко останало е излишни нерви и главоболия.
                          А живота е твърде кратък.
                          Защо трябва сами да си го усложняваме???

Поздрави на всички и много безаварийни.
                          sigpic
                          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                          147 JTDm 140-Малката манекенка
                          GT- JTDm 150

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                            Тук не става въпрос за "задружие", не сме групировка а форум, търсише се обективната истина. Няма субективни и задружни пристрастия , надявам се.
                            Абсолютно. Ако чисто хипотетично си представим, че някой от наш'те не прав, ще го защитим ли? Ами ако някои от наш'те причини ПТП с пострадали, ще кажем ли на пострадалите "мой, човек не ти е счупен крака - щом те е блъснала Алфа няма проблем"

Пак повтарям - това е само пример, не казвам, че някой колега за нещо е виновен Това го казва закона
                            Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                            Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Отказвам се да пиша, че тука ще ми извадите очите
                              0898463130-Румен

Comment

• Видяхме мненията и на двамата водачи и единственото радостно е че не се е стигнало ди инцидент, сега след като половината форум, без да е бил свидетел изказа 1001 догатки си мисля, че е време темата да се заключи и всеки да си направи извода, кой прав и кой не.

А за колегата от Ситроен форума, мога да напиша как карат клубните им коли на АМ Тракия миналата седмица.
                                "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                                Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                                Opel Astra J GTC

Comment

Working...
                                X