Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
    а на бобо гтв-то - 1:03.... което какво Ви говори??? Айде стига сте превъзнасяли кой дизела, кой бензина... единственото с което дизела е напред е разхода на гориво!
    Аз не превъзнасям дизела. Просто казвам, че може да върви толкова колкото бензина и да му е конкурент, това е. На пистата се доказа това. Не знам бензинаджиите какво продължават да хленчат, като има резултати на лице.

---------- Post added at 08:26 ---------- Previous post was at 08:24 ----------

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
    а на бобо гтв-то - 1:03.... което какво Ви говори??? Айде стига сте превъзнасяли кой дизела, кой бензина... единственото с което дизела е напред е разхода на гориво!

п.п. 1.9 дизел VS 3.2 бенз. Мисля, че дизела добре се представи.

Comment

• Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщение
      Аз не превъзнасям дизела. Просто казвам, че може да върви толкова колкото бензина и да му е конкурент, това е. На пистата се доказа това. Не знам бензинаджиите какво продължават да хленчат, като има резултати на лице.

А защо не броиш че дизела е с турбина - тя ти дава volume efficiency над 100%, да не кажа че в случая може да е и почти 200%... а атмосферния бензин е под 100% винаги... изобщо как така ги сравняваш само по обем 1.9*200% си е 3.8 да кажем, ако е 200%!

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

А защо не броиш че дизела е с турбина - тя ти дава volume efficiency над 100%, да не кажа че в случая може да е и почти 200%... а атмосферния бензин е под 100% винаги... изобщо как така ги сравняваш само по обем 1.9*200% си е 3.8 да кажем, ако е 200%!
        Доколкото четох някъде тоя дизел е 200 и няколко си коня на колела. 3.2 бензина колко е? Пък и не сравнявам аз. Ти го намеси това. 3.2 все пак има къде ти по-голяма кубатура V6 24V Дизела какво е? Inline 4 16V.

Comment

• Дизел, бензин...Истината е една, в бензина има тръпка и едно усещане което липсва на дизела. Но дизелът прави често коли смешни, по-добър е за магистрала за висока скорост (лично мнение), и е ужасно икономичен, 1.9,105кс ми гори 6-6.5 градско, е айде докарайте ми такъв разход. Изминавам на месец средно 1500км градско: в дизелово гориво давам 140 кинта, с бензин за тези км със среден разход 10литра, което е дори малко за градско идва около 300лева, е има ли кво да говорим....
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Доколкото четох някъде тоя дизел е 200 и няколко си коня на колела. 3.2 бензина колко е? Пък и не сравнявам аз. Ти го намеси това. 3.2 все пак има къде ти по-голяма кубатура V6 24V Дизела какво е? Inline 4 16V.
            нали точно затова ти написах че ефективния обем на дизела с турбината е да кажем 3.8 литра, не 1.9 . Ефективния обем на бензина е 3.2 литра! Това имам предвид

---------- Post added at 11:39 ---------- Previous post was at 11:38 ----------

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
            Дизел, бензин...Истината е една, в бензина има тръпка и едно усещане което липсва на дизела. Но дизелът прави често коли смешни, по-добър е за магистрала за висока скорост (лично мнение), и е ужасно икономичен, 1.9,105кс ми гори 6-6.5 градско, е айде докарайте ми такъв разход. Изминавам на месец средно 1500км градско: в дизелово гориво давам 140 кинта, с бензин за тези км със среден разход 10литра, което е дори малко за градско идва около 300лева, е има ли кво да говорим....
            дам, това мнение го споделям!

Даването на газ, води до пристрастяване!
            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

виж сега пич наистина се превъзнасяте тиия със много бързите дизели изобщо можете да ни бъдете конкуренция само по разхода на гориво че е по малък това че няма тука направени бензинки нищо не означава и за да не ме обявите във сектантство и мазохизъм ще ви дам пример ето със това клипче http://www.vbox7.com/play:5ccdb463 когато видя ЖТД така да се изстрелва като тоя звяр и да дава такова време на 400м тогава ще кажа че дизелаците вървят а и да не забрявя сложете си слушалките и си увеличете звука на макс за да чуете какво се казва звук и ще помоля без коментари благодаря
              АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Колко често стъпвате на писта колеги, и колко често настъпвате така колите си....заради едната изгъзица плащате в пъти за гориво. За всеки влак си има пътници, няма лошо. Бензина си има плюсовете и минусите, дизела също, но да не забравяме че повечето от нас са с една кола и я ползваме за ежедневка...което ще рече айде карайте си бензините така, и нека ви наказват дизели по светофарите, а после обяснявайте ама двг е по голяма кубатура ала бала. Никога не съм бил член на секта "Дизел". Просто това е по-разумният избор, и тея изгъзици да се правя на Шумахер и състезател с коли под 200кс, което вече е истинска кола е смешно. Не му отива на човек над 30+ да се прави на прост, нали трябва да е улегнал, мъж на място. Много заклети бензинаджии ми споделят, че щтяли да вземат дизелова колица като следваща - защо ?!? С нашите 100-150 кс каде сме тръгнали, в този ред на мисли в рамките на тези коне, единственият разумен и логичен избор за мен е турбодизелова кола (приличен вървеш, нисък разход, добра динамика, и винаги можеш да накажеш някой объркал се селянин с рацер)! No comment!
                Last edited by rusiq86; d.m.y г., 12:33.
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  Добре де, кога най - накрая ще се обяви победата на бенза, и темата да приключи....
                  Най-накрая свършва с весел край!В смисъл че дизела печели

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                    виж сега пич наистина се превъзнасяте тиия със много бързите дизели изобщо можете да ни бъдете конкуренция само по разхода на гориво че е по малък това че няма тука направени бензинки нищо не означава и за да не ме обявите във сектантство и мазохизъм ще ви дам пример ето със това клипче http://www.vbox7.com/play:5ccdb463 когато видя ЖТД така да се изстрелва като тоя звяр и да дава такова време на 400м тогава ще кажа че дизелаците вървят а и да не забрявя сложете си слушалките и си увеличете звука на макс за да чуете какво се казва звук и ще помоля без коментари благодаря
                    http://www.youtube.com/watch?v=R6SlzxUD71c

Ми ето ти клипче, където дизел дава по-добро време на 400 м. от това което ти ми показа
                    Просто още някои от вас живеят във времената, когато се говори как гние опела, как дизела е тромав и тресе цялата кола и т.н. Не искам повече да споря понеже имам чувството, че говоря на дървета. Резултатите на пистата бяха чисти и ясни. Всякакви други коментари ще са просто от яд. Който е бил на пистата е видял черно на бяло как стоят нещата.
                    Last edited by RoMAN; d.m.y г., 13:02.

Comment

Което говари едно 1.9 JTD 4 цилиндъра, бие 3.2 V6 ...
                      Досега в темата беше че като ги сравняваме сме давали дизела с по-голяма кубатура, а сега какво стана изведнаж не само че е по-малко ами и ужасно по-малка е кубатурата от бензина...
                      Просто всички бензинаджии спрете и вижте фактите - победа за дизела , а не пак да ми говорите ама ако това ама онова, вече има всичко черно на бяло
                      Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 14:55.
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

http://www.youtube.com/watch?v=R6SlzxUD71c

Ми ето ти клипче, където дизел дава по-добро време на 400 м. от това което ти ми показа
                        Просто още някои от вас живеят във времената, когато се говори как гние опела, как дизела е тромав и тресе цялата кола и т.н. Не искам повече да споря понеже имам чувството, че говоря на дървета. Резултатите на пистата бяха чисти и ясни. Всякакви други коментари ще са просто от яд. Който е бил на пистата е видял черно на бяло как стоят нещата.
                        Виж сега има разлика между Аудито от клипчето и камион ли е това пикап ли е незнам от линка които си постнал просто имам чувството че пишеш и говориш това което ти оттърва ако дизела беше толкова добър както казваш ти Ланчиа нямаше да създадат Интегралето със бензинов мотор а Ферари нямаше да слагат бензинови мотори на своите автомобили а дизелови ,незнам какво си видял на пистата ама на последния итал фест не ви видях къде бяхте хипер Бързите ЖТД видях няколко автомобила от които бях силно очарован Седичито на 1912, 145-та на Нено,QV-то на БОБО и още 1 или 2 Фиат Уно Турбо

---------- Post added at 11:04 ---------- Previous post was at 10:56 ----------

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                        Което говари едно 1.9 JTD V4, бие 3.2 V6 ...
                        Досега в темата беше че като ги сравняваме сме давали дизела с по-голяма кубатура, а сега какво стана изведнаж не само че е по-малко ами и ужасно по-малка е кубатурата от бензина...
                        Просто всички бензинаджии спрете и вижте фактите - победа за дизела , а не пак да ми говорите ама ако това ама онова, вече има всичко черно на бяло
                        Хахаха би ли ни обяснил какво означава това 1.9 JTD V4?Щото аз за такова ЖТД за първи път чувам!!!
                        АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                          Което говари едно 1.9 JTD V4, бие 3.2 V6 ...
                          Mда, а това 1.9JTD милото, по него нищо не е пипано, пълен сток си е.
                          Колко са JTD-тата с възможности като въпросното?

Хaйде да сравняваме заводски автомобили, а?
                          Alfa Romeo 166 3.0 V6
                          Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• При равни условия - атмосфера или турбина, никой дизел не мое да изкара толкова крайна мощност колкото бензина.....квит си искате времена ми давайте, ако някога трилитров турбо дизел бие трилитров турбо бенз, мое да ми се обадите....
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                              При равни условия - атмосфера или турбина, никой дизел не мое да изкара толкова крайна мощност колкото бензина.....квит си искате времена ми давайте, ако някога трилитров турбо дизел бие трилитров турбо бенз, мое да ми се обадите....
                              Супра 3.0 литра. Да гледат и коментират дизелждиите, които не могат да предложат алтернатива на нафта с тия везможности и да подчертая, СЪЩАТА КУБАТУРА :
                              http://www.youtube.com/watch?v=HWWLa-dgsgI

Относно вчерашната гонка по писта, ще добавя, че много хора забравят и фактора шофьор.
                              Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                                Относно вчерашната гонка по писта, ще добавя, че много хора забравят и фактора шофьор.
                                Намекваш, че пилота на GTV-то 3.2 V6 е бил лош шофьор ли.

Comment

Working...
                                X