Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
    Абе брато,ти си изкара колата че ти харчи 4.5/100,шото 12 лева нафта са си около 6 кила,с тях ако минаваш 120-125 км.си некъв рекордьор
    Може да е извънградско!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
      Именно аз снощи направих точно така...
      Спрях да зареждам на един Шел ама какъв е този Шел само с 95 и обикновен дизел си викам аз и си сложих само 10 лв, и така спокойно си стигнах до един истински Лукойл...
      Те па Лукойл понеже стават за нещо

---------- Post added at 12:12 ---------- Previous post was at 12:10 ----------

Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщение
      Може да е извънградско!
      Може но С 400 ЦДИ няма да мине повече от 70-80 км.

П.С.Ясно е че дизела е за ежедневна употреба/харчи малко/,но не е и за бегачка.Нека не забравяме че Алфа ромео не произвежда читави бензинови двигатели доста отдавна,да не говориме кога са почнали да произвеждат дизел,даже доколкото си мисля Алфа ромео никога не са произвеждали собствен дизелов двигател/използвали са двг-та на други производители/.Завинаги гордоста на Алфа ромео си остават мощните бензинови двигатели.
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Те па Лукойл понеже стават за нещо

---------- Post added at 12:12 ---------- Previous post was at 12:10 ----------

Може но С 400 ЦДИ няма да мине повече от 70-80 км.

П.С.Ясно е че дизела е за ежедневна употреба/харчи малко/,но не е и за бегачка.Нека не забравяме че Алфа ромео не произвежда читави бензинови двигатели доста отдавна,да не говориме кога са почнали да произвеждат дизел,даже доколкото си мисля Алфа ромео никога не са произвеждали собствен дизелов двигател/използвали са двг-та на други производители/.Завинаги гордоста на Алфа ромео си остават мощните бензинови двигатели.
        Бензиновите двг са много читави,просто работят на по-високи обороти и хората които са си ги купили (повечето) не са ги взели,за да ги карат бавно и това се отразява! И все пак JTD-то е по добро!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщение
          Бензиновите двг са много читави,просто работят на по-високи обороти и хората които са си ги купили (повечето) не са ги взели,за да ги карат бавно и това се отразява! И все пак JTD-то е по добро!
          Няма какво да си говориме,откакто Алфа ромео е под шапката на Фиат,върви само надолуТва е,уважавам Фиат,но фактите говорят сами за себеси,щом спряха и най-добрия бензинов двг-3.2,и в момента слагат 3.2 на Холден
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Няма какво да си говориме,откакто Алфа ромео е под шапката на Фиат,върви само надолуТва е,уважавам Фиат,но фактите говорят сами за себеси,щом спряха и най-добрия бензинов двг-3.2,и в момента слагат 3.2 на Холден
            Спряха и ТС-то но JTD-то не са!Защо ли?Защото е по добро!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Спряха и ТС-то но JTD-то не са!Защо ли?Защото е по добро!
              Ти радио точка ли си или "свободна европа"?
              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                Ти радио точка ли си или "свободна европа"?
                Ти май се опитваш да спориш с радиото!
                JTD №1 Приемете го и точка!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• брато като не вярващ за разхода ела и виж, от омв и лукойл само зареждам 57 литра 950 км градско с климата
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                    брато като не вярващ за разхода ела и виж, от омв и лукойл само зареждам 57 литра 950 км градско с климата
                    Според мен е вярно. Моя 2.4 JTD извън града гори 6 ако си го карам със 100 и нещо на 6-а скорост. Логично е 1.9 да гори още по-малко. Имам пък един познат с рено клио 1.9 дизелак 90 коня. Това вече наистина е рекорд, защото гори 3 извън града.
                    Last edited by RoMAN; d.m.y г., 12:37.

Comment

брато като не вярващ за разхода ела и виж, от омв и лукойл само зареждам 57 литра 950 км градско с климата
                      Искаш да кажеш че ти гори 6 градско с клима и ми говориш за резачка .... ти дигаш ли повече от 1500-2000 оборота на тая кола ....

Comment

Мойта ми даде към морето към 6.5 с клима средна скорост около 130км

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• [QUOTE=Connor;548755]Защо си мислиш, че не могат да извадят от дизела тази мощност? Хората са инженери, техници и тн Всичко могат. Просто целта на дизела е да е издържлив и икономичен и вече се гледа максимално мощен. Тоя кирливия 1.4 с 200 коня колко мислиш, че ще остиска и колко ще гори най-важното?

---------- Post added at 07:58 ---------- Previous post was at 07:57 ----------

виж сега пич освен че отново въртиш гъза като фурнаджииска лопата и говориш това което ти оттърва и отново все го караш до туин спарка във поста които те цитирах беше казал за мощност от малка кубатура и някакви си нютонметри нали така беше? и аз ти дадох пример които гледам не ти е понесъл добреа сега да видим на къде ще завъртиш отново задницата
                          Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 13:11.
                          АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Мойта ми даде към морето към 6.5 с клима средна скорост около 130км
                            За дизел е много... Мойта също дава толкова с клима, багаж и хора... 6,5-7 ама средна скорост малко повече 140-150 ...

Comment

• Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
                              За дизел е много... Мойта също дава толкова с клима, багаж и хора... 6,5-7 ама средна скорост малко повече 140-150 ...
                              Нали знаеш,че трябва да си карал със 180-200 на някои места,за да хванеш 150 средна скорост,защото някъде например в населените места падаш към 40

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Нали знаеш,че трябва да си карал със 180-200 на някои места,за да хванеш 150 средна скорост,защото някъде например в населените места падаш към 40
                                Знам и при 180-200 стрелката се вижда как пада с просто око.. просто съм забелязал че между 130- и 160 гори едно и също количество гориво ...
                                НО за дизела с тази скорост трябва да падне поне на 5,5 специално за 1,9
                                ОК няма спор Дизела е по икономичен , но не може да се каже че върви повече от бензина... върви да ... но при еднаква кубатура на бензина и дизела бензина е по бърз ...
                                Дизела при алфите поне според мен е един от най вървящите - http://vbox7.com/play:12432bc6
                                Но пък няма дизел който да изкара звук поне малко наподобяващ на този - http://vbox7.com/play:dbaf3051
                                Дизела си е семейна кола, докато бензина е за нас Младоците .... Въпреки че съм навит на 2,4 ЖТД , но съм повече навит на 2.5 V6
                                п.п Защо не правят пистови мотори на нафта ... ???
                                Last edited by AntiLuuP; d.m.y г., 13:26.

Comment

Working...
                                X