If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Именно аз снощи направих точно така...
Спрях да зареждам на един Шел ама какъв е този Шел само с 95 и обикновен дизел си викам аз и си сложих само 10 лв, и така спокойно си стигнах до един истински Лукойл...
Те па Лукойл понеже стават за нещо
---------- Post added at 12:12 ---------- Previous post was at 12:10 ----------
Може но С 400 ЦДИ няма да мине повече от 70-80 км.
П.С.Ясно е че дизела е за ежедневна употреба/харчи малко/,но не е и за бегачка.Нека не забравяме че Алфа ромео не произвежда читави бензинови двигатели доста отдавна,да не говориме кога са почнали да произвеждат дизел,даже доколкото си мисля Алфа ромео никога не са произвеждали собствен дизелов двигател/използвали са двг-та на други производители/.Завинаги гордоста на Алфа ромео си остават мощните бензинови двигатели.
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
---------- Post added at 12:12 ---------- Previous post was at 12:10 ----------
Може но С 400 ЦДИ няма да мине повече от 70-80 км.
П.С.Ясно е че дизела е за ежедневна употреба/харчи малко/,но не е и за бегачка.Нека не забравяме че Алфа ромео не произвежда читави бензинови двигатели доста отдавна,да не говориме кога са почнали да произвеждат дизел,даже доколкото си мисля Алфа ромео никога не са произвеждали собствен дизелов двигател/използвали са двг-та на други производители/.Завинаги гордоста на Алфа ромео си остават мощните бензинови двигатели.
Бензиновите двг са много читави,просто работят на по-високи обороти и хората които са си ги купили (повечето) не са ги взели,за да ги карат бавно и това се отразява! И все пак JTD-то е по добро!
Бензиновите двг са много читави,просто работят на по-високи обороти и хората които са си ги купили (повечето) не са ги взели,за да ги карат бавно и това се отразява! И все пак JTD-то е по добро!
Няма какво да си говориме,откакто Алфа ромео е под шапката на Фиат,върви само надолуТва е,уважавам Фиат,но фактите говорят сами за себеси,щом спряха и най-добрия бензинов двг-3.2,и в момента слагат 3.2 на Холден
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Няма какво да си говориме,откакто Алфа ромео е под шапката на Фиат,върви само надолуТва е,уважавам Фиат,но фактите говорят сами за себеси,щом спряха и най-добрия бензинов двг-3.2,и в момента слагат 3.2 на Холден
Спряха и ТС-то но JTD-то не са!Защо ли?Защото е по добро!
брато като не вярващ за разхода ела и виж, от омв и лукойл само зареждам 57 литра 950 км градско с климата
Според мен е вярно. Моя 2.4 JTD извън града гори 6 ако си го карам със 100 и нещо на 6-а скорост. Логично е 1.9 да гори още по-малко. Имам пък един познат с рено клио 1.9 дизелак 90 коня. Това вече наистина е рекорд, защото гори 3 извън града.
[QUOTE=Connor;548755]Защо си мислиш, че не могат да извадят от дизела тази мощност? Хората са инженери, техници и тн Всичко могат. Просто целта на дизела е да е издържлив и икономичен и вече се гледа максимално мощен. Тоя кирливия 1.4 с 200 коня колко мислиш, че ще остиска и колко ще гори най-важното?
---------- Post added at 07:58 ---------- Previous post was at 07:57 ----------
виж сега пич освен че отново въртиш гъза като фурнаджииска лопата и говориш това което ти оттърва и отново все го караш до туин спарка във поста които те цитирах беше казал за мощност от малка кубатура и някакви си нютонметри нали така беше? и аз ти дадох пример които гледам не ти е понесъл добреа сега да видим на къде ще завъртиш отново задницата
Нали знаеш,че трябва да си карал със 180-200 на някои места,за да хванеш 150 средна скорост,защото някъде например в населените места падаш към 40
Знам и при 180-200 стрелката се вижда как пада с просто око.. просто съм забелязал че между 130- и 160 гори едно и също количество гориво ...
НО за дизела с тази скорост трябва да падне поне на 5,5 специално за 1,9
ОК няма спор Дизела е по икономичен , но не може да се каже че върви повече от бензина... върви да ... но при еднаква кубатура на бензина и дизела бензина е по бърз ...
Дизела при алфите поне според мен е един от най вървящите - http://vbox7.com/play:12432bc6
Но пък няма дизел който да изкара звук поне малко наподобяващ на този - http://vbox7.com/play:dbaf3051
Дизела си е семейна кола, докато бензина е за нас Младоците .... Въпреки че съм навит на 2,4 ЖТД , но съм повече навит на 2.5 V6
п.п Защо не правят пистови мотори на нафта ... ???
Comment