If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
виж сега пич освен че отново въртиш гъза като фурнаджииска лопата и говориш това което ти оттърва и отново все го караш до туин спарка във поста които те цитирах беше казал за мощност от малка кубатура и някакви си нютонметри нали така беше? и аз ти дадох пример които гледам не ти е понесъл добреа сега да видим на къде ще завъртиш отново задницата
Ми пример за 1.4 дизел не мога да ти дам някой да се е хванал да прави бегачка, но мога ти дам много за 1.9 където от малка кубатура се вадят големи коне
http://www.youtube.com/watch?v=sC_Ix...eature=related 433 коня и 787 Nm никак не е зле за 1.9 а? Като сме тръгнали да мерим възможностите на малките двигатели я извади от някой бензинка с тая кубатура тези нютон метри Като сме тръгнали да мерим възможностите на малките двигатели.
Я пак да уточним - средна скорост 130 до Бургас се постига при поддържане на около 120 извън магистралата и 180 по магистралата. И тва значи, че си стигнал до Бургас за 3 часа. Е при такова каране бензинов ТС дава около 9-10/100, така че е нормално 1.9 ЖТД да даде 6.5. Ама все пак уточни - старал си се да поддържаш 130 или път делено на време ти е дало 130.
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Я пак да уточним - средна скорост 130 до Бургас се постига при поддържане на около 120 извън магистралата и 180 по магистралата. И тва значи, че си стигнал до Бургас за 3 часа. Е при такова каране бензинов ТС дава около 9-10/100, така че е нормално 1.9 ЖТД да даде 6.5. Ама все пак уточни - старал си се да поддържаш 130 или път делено на време ти е дало 130.
Не съм се старал да поддържам скорост...от проста сметка разбрах че средната ми скорост е 130км.
Толкова ми гори 115коня бензиново Мондео извънградско, наистина не е за хвалене.
Хахахха айде сега изкарайте, че бензина и по-малко гори След като бензина който прехвалявате е толкова икономичен и хубав, защо се продават дизеловите коли, защо се слагат газовите бутилки и защо най-вече почнаха масово да се произвеждат хибридни двигатели на ток Нали бензина е икономичен, "гъзарски" и незаменим.
---------- Post added at 11:26 ---------- Previous post was at 11:22 ----------
Но пък няма дизел който да изкара звук поне малко наподобяващ на този - http://vbox7.com/play:dbaf3051
Дизела си е семейна кола, докато бензина е за нас ???
Значи върни се малко назад в темите и пак резгледай хубаво, има клипче със звука на дизел. Внимателно прочитай темата преди да се включиш.
Прочети секцията Motor Racing. Хммм интересно ми е тоя "семеен дизел" какво ли прави по състезанията и как ли печели престижни състезания, като 12 Hours of Sebring и 24 Hours of Le Man. Някои който беше казал по-рано че нямало състезателни дизели, нека пак да си помисли.
---------- Post added at 11:29 ---------- Previous post was at 11:26 ----------
Преди някой да пише каквото и да е относно тая тема, нека моля първо да бъде запознат преди да си поствате глупавите ( с извинение ) въпроси, защото ми писна да отговарям на елементарни неща. Нямало състезателни дизели, нямало мотори на дизел, нямало еди си какво...Абе вие да не сте някакви диваци?
аз не разбирам защо още продължавате да си говорите тъпотии... спора е ясно че няма да има край, просто защото и от двете страни си има твърди привърженици!!! Все едно интел срещу амд или ати срещи нивидя . Безмислено е! Да дизела дава по-добра икономия и по-добър въртящ момент на литър обем. Обаче бензина ми дава такова усещане което никой дизел не може... е това е! Да гори ми поне 10л. в града и да иска обороти, за да покаже какво може, но усещането е напълно различно. На пистата е също така, караш дизел, но нямаш усещане какво точно става - бензина дава да се изкефиш както трябва!
Даването на газ, води до пристрастяване! Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Оф тая тема стигна предела си отдавнааа
За нова кола и то ако се кара доста градско , да заслужава си дизел
За стара кола , дизел в никакъв случай , просто ремонтите и поддръжката са му доста по-скъпи от на бензина
За стара кола бензин + газ
За мен е безсмислено да се срявняват бензинови и дизелови коли на тема разход.Който каже ,че бензина като цяло е по-икономичен , нека са замисли за познанията си относно ДВГ . Най - простия пример за който се сетих е когато имахме семейна кола опел астра 1.8 . (90кс)Това ми гореше по 12-14 градско и по средно 8-9 извън градско. Сега имаме Форд Ескорд (семейна) 1.8 чист дизел (60кс). Разхода ми е 4.5-5 извън града и 5-6 градско . А моята лична 145ца (130++ кс) ми гори кам 7-8 градско и 5 и малко извън града ( нормално каране ) .
Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI
Преди някой да пише каквото и да е относно тая тема, нека моля първо да бъде запознат преди да си поствате глупавите ( с извинение ) въпроси, защото ми писна да отговарям на елементарни неща. Нямало състезателни дизели, нямало мотори на дизел, нямало еди си какво...Абе вие да не сте някакви диваци?
Колега ти ако си риба на бастун ще те хвана Това с дизеловите мотори ме уби хахахахаха.
Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
За мен е безсмислено да се срявняват бензинови и дизелови коли на тема разход.Който каже ,че бензина като цяло е по-икономичен , нека са замисли за познанията си относно ДВГ . Най - простия пример за който се сетих е когато имахме семейна кола опел астра 1.8 . (90кс)Това ми гореше по 12-14 градско и по средно 8-9 извън градско. Сега имаме Форд Ескорд (семейна) 1.8 чист дизел (60кс). Разхода ми е 4.5-5 извън града и 5-6 градско . А моята лична 145ца (130++ кс) ми гори кам 7-8 градско и 5 и малко извън града ( нормално каране ) .
Тази 145 (предполагам, 1.6) явно я буташ, щом дава двойно по-нисък разход от кола с приблизително същата кубатура (Astra-та).
Да не говорим, че на 145-цата, разхода, който споменаваш е мнооого далеч дори от каталожните дани на автомобила.
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment