Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщение
    Колега
    pacho_kardana
    Умните отстъпват нека спрем тази спамщина
    Няма пък да отстъпя! М-у другото имаш лс
    по темата: по добро от ЖТД нема!

---------- Post added at 15:14 ---------- Previous post was at 15:13 ----------

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
    На 5та с 90... ама тогава и мойта като нощо ще си слезне на 6...
    А старата ми кошница си даваше 5-5,5 БЕНЗИН и 6-6,5 газ на извънградско .... а в града нещо от сорта на 8 газ а за бензин не знам ....
    Не е зле да кажеш какви коли са и какви мотори..

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщение
      Градински косачки.

Comment

• Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщение
        Градински косачки.
        Ама нафтови,защото са по-добри

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщение
          Форд Ексорд купе от 1987г 1.3CL карбуратор 4 скорости, без ангренаж или верига, а с директно зацепване на зъбни колела ... на 2ра правеше 90 и на газ вървеше повече от VW 1.9 TD ....

Comment

• ХахаХА Конър ме уби с примерите от мобилето ..хахаха ще падна 929 и ЗХ10-р дизелови хаха, колега нее зле освен да се правиш на разбирач и да постваш квото ти излезе, поне да разбираш малко ... нема кво да говорим за достоверност на данните които даваш ... само като видим тва с мобилето и ..немога ахахах..
            По тематаа мойта мацка, като ми кара колата отиване до бургас градско там и връщане до ВТ ми даде разход 6.8, като скоростта беше около 100..аз немога да я карам така.. при мен е около 8, но не я щадя. Карал съм доста дизели от който 1.9жтд 145.. без чип абе тва си мислех че ще върви понее приятно .. а то неоткъс голям .. както и да е и с чип да е и да върви, го няма усещането на бензиновия двигател, големия диапазон в който имаш мощност,звукът. Та бих прежалил 2 литра повече разход за сметка на всичко това ..да не започваме и с това че дизеловите автомобили са по скъпи и за поддръжка и като начална цена .. за това мисля няма какво да спорим ..Хев ъ найс дей! Бендзина Форевър
            Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
            ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

• Първоначално публикувано от WarsteineR Покажи съобщение
              ХахаХА Конър ме уби с примерите от мобилето ..хахаха ще падна 929 и ЗХ10-р дизелови хаха, колега нее зле освен да се правиш на разбирач и да постваш квото ти излезе, поне да разбираш малко ... нема кво да говорим за достоверност на данните които даваш ... само като видим тва с мобилето и ..немога ахахах..
              Ами другите по-официални данни не те ли убиха и те от смях Или нещо не ги споменаваш, защото няма какво да кажеш там.

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                Чакай, чакай, и совалка на дизел щяха да намерят...

П.П. То има мотор-и на дизел, ама са колкото и колите на дърва(и такива има).
                Вижте сега аз лично да за пистови мотори дизелови не съм чувал, но Пежо направиха скутер HDI !!!

---------- Post added at 15:54 ---------- Previous post was at 15:50 ----------

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
                Абе и аз съм на същото мнение ... мойта под 10 не мога да я сваля градско както и да карам .... затова средно си ми гори 12-14 на извън пада на 6,5-7-8-9 ама зависи от карането ....
                Оххх 14 л. x 2,2 = 30 лв
                Аз за 30 лв = 16 л. нафта = 200-220 км. градско ( или средно 7.5-8.0/100 км).
                Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 16:00.
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                  Оххх 14 л. x 2,2 = 30 лв
                  Аз за 30 лв = 16 л. нафта = 220 км. градско
                  всъщност нз къде зареждаш но на ОМВ-то срещу нас нафтата е по скъпа от бензина... + тва на 2ра като ми направиш 100 звънни да пием бира ...

Comment

• Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
                    ... + тва на 2ра като ми направиш 100 звънни да пием бира ...
                    Факт е, че на дизелите скоростите са къси, но когато имаш 6-а скорост ти пък му се обади за 2 бири

Comment

всъщност нз къде зареждаш но на ОМВ-то срещу нас нафтата е по скъпа от бензина... + тва на 2ра като ми направиш 100 звънни да пием бира ...
                      Един път само съм минавал лекичко 4500 оборота и там е на 90...Сигурен съм че на 5000 оборота колкото и много да са за дизела ще направи 100 !!!
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                        Един път само съм минавал лекичко 4500 оборота и там е на 90...Сигурен съм че на 5000 оборота колкото и много да са за дизела ще направи 100 !!!
                        Пропускате факта, че е важно не колко вдига, а за колко време ги вдига.

Comment

• Connor - моля те разсъждавай трезво и се замисли за обявите от мобиле.бг!!! Никой не казва че не са се използвали дизелови ДВГ-та на мотоциклети - има разбира се както и 2-тактови дизелови ДГВ качвани на камиони!!! Ако някой от тези в обявите тук на "пистови" в БГ които си качил е наистина дизелов, аз лично ще го купя!!!!
                          По темата - кажете честно бе хора: 2 агрегата по 2 000 кубика с турбина, единия бензин а другия дизел, кой от 2-та агрегата ще постигне по-голяма отдавана мощност от единица обем??? Кой ще е с по-добрата динамика? Ако ще и само за Дино-тестове да са проектирани, т.нар. Dyno Queen!!! Помислете и каква е енергийната ефективност която имат и 2-типа гориво, моля!

Ако става за въпрос аз също съм фен на дизеловите двигатели, но в другите им сфери на приложение, а имено в тежкото машиностроене където са наистина незаменими!!! В автомобилния спорт реално нямат място,като изключим целенасоченото им налагане с цел реклама над атм. бензинови с по-малка кубатура и/или ограничение на макс. обороти за бензина!!! И последно за сега - кажете ми кога дизелов ДВГ ще постигне мощност от над 1 000 к.с. от работен обем 1 500 куб.см??? Жокер - бензина го прави във Ф1 още през турбо-ерата на 80-те години!!!

П.С. Нали много обичате "саунда" на дизелов ДВГ - пуснете си такъв от някой атм. 12-ак: Ферари, Ламбо, Пагани Зонда и пр. и после сами за себе си си кажете честно: има ли база за сравнение с която и да е нафта, ама честно?!?!?

Comment

• Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщение
                            Факт е, че на дизелите скоростите са къси, но когато имаш 6-а скорост ти пък му се обади за 2 бири
                            Аз и сега мога да му се обадя за 2 бири...
                            като ще спорим за скорости... Има и бензинки с по 7...
                            Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                            Ако нямаш чип не можеш да достигнеш 5000 забива муцуната - задейства се изключвателя ...

Comment

Аз и сега мога да му се обадя за 2 бири...
                              като ще спорим за скорости... Има и бензинки с по 7...
                              Значи би трябвало да се сетиш, че има и дизели които правят много повече от 100 на втора, нали?

---------- Post added at 13:19 ---------- Previous post was at 13:15 ----------

Първоначално публикувано от Tie Покажи съобщение
                              Connor - моля те разсъждавай трезво и се замисли за обявите от мобиле.бг!!! Никой не казва че не са се използвали дизелови ДВГ-та на мотоциклети - има разбира се както и 2-тактови дизелови ДГВ качвани на камиони!!! Ако някой от тези в обявите тук на "пистови" в БГ които си качил е наистина дизелов, аз лично ще го купя!!!!
                              Еми колега, ако не от мобиле.бг то поне от мобиле.де ще си го купиш или потърси онзи с двигател 1.2 който по горе постнах.

Comment

• Първоначално публикувано от Tie Покажи съобщение
                                ..........По темата - кажете честно бе хора: 2 агрегата по 2 000 кубика с турбина, единия бензин а другия дизел, кой от 2-та агрегата ще постигне по-голяма отдавана мощност от единица обем??? Кой ще е с по-добрата динамика? Ако ще и само за Дино-тестове да са проектирани, т.нар. Dyno Queen!!! Помислете и каква е енергийната ефективност която имат и 2-типа гориво, моля!

..........

П.С. Нали много обичате "саунда" на дизелов ДВГ - пуснете си такъв от някой атм. 12-ак: Ферари, Ламбо, Пагани Зонда и пр. и после сами за себе си си кажете честно: има ли база за сравнение с която и да е нафта, ама честно?!?!?
                                Ето човека го е синтезирал точно и ясно!!! Аз лично мислех да си взимам следваща кола 2,4жтдм 159-ка, но след излизането на 1,8 турбо бензина съм сериозно разколебан! Не робувам на мисълта бензина е най-добър, или дизела е върха на сладоледа...
                                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X