Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Tie Покажи съобщение
    В автомобилния спорт реално нямат място,като изключим целенасоченото им налагане с цел реклама над атм. бензинови с по-малка кубатура и/или ограничение на макс. обороти за бензина!!! И последно за сега - кажете ми кога дизелов ДВГ ще постигне мощност от над 1 000 к.с. от работен обем 1 500 куб.см??? Жокер - бензина го прави във Ф1 още през турбо-ерата на 80-те години!!!
    Моля те прочети по-горени ми постове за автомобилния спорт и дизелите, защото почвате да ме дразните с невниманието си вече. Нали знаеш, че тия 1500 кубикови двигатели с 1000 коня са предназначени точно за 1 състезание и после нищо не става от тях? Защо си мислиш. че от дизела не може да се направи това?

Comment

• Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщение
      Моля те прочети по-горени ми постове за автомобилния спорт и дизелите, защото почвате да ме дразните с невниманието си вече. Нали знаеш, че тия 1500 кубикови двигатели с 1000 коня са предназначени точно за 1 състезание и после нищо не става от тях? Защо си мислиш. че от дизела не може да се направи това?
      Нали, а тия дизелите от Le Mans през седмицата механиците ходят на пазар с тях...
      Alfa Romeo 166 3.0 V6
      Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

П.С. Нали много обичате "саунда" на дизелов ДВГ - пуснете си такъв от някой атм. 12-ак: Ферари, Ламбо, Пагани Зонда и пр. и после сами за себе си си кажете честно: има ли база за сравнение с която и да е нафта, ама честно?!?!?
        http://www.automobile.com/lamborghin...-gallardo.html

Скоро и в Ламбо ще го чуеш.

Да ти кажа и тоя дизел не звучи зле

http://www.youtube.com/watch?v=ChGGW...eature=related

Comment

• Само няма да се карате много...
          Алфа 156 2,4 ЖТД (мойта), разказа играта на едно Ауди R8 420 коня бензин!!!
          Който не вярва имам доказателство - видео
          Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 16:34.
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Колега Connor - нали се шегуваш че не схващаш че става дума за грешка при попълването на обявите в немското мобиле?!?!? Иначе ако е истина, то от 600 куб.см. вадят м/у 65 и 130 к.с. АТМОСФЕРНИ при това!!! Веднага си късам дипломата и предлагам да направят същото вкупом всички "енжинери" и проектанти на автомобилни агрегати изобщо!!!

П.С. Замисли се колко ще е реалното тегло на такъв "пистов" мотоциклет с дизелов ДВГ!!!

Пич - ти сериозно ли това гнусно фучене го наричаш "състезателен звук"??? Я за най-просто си пусни как РЕВЕ едно Енцо ФХХ и пак да коментираме тука кое как. А иначе пускай някои клипове на примерно СКАНИЯ V8 като за камионджии-фенчета на "тежки" матори като мен.
            Last edited by Tie; d.m.y г., 16:40.

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
              Нали, а тия дизелите от Le Mans през седмицата механиците ходят на пазар с тях...
              И не само Le Mans 12 Hours of Sebring, FIA, World Touring Car Championship и други

---------- Post added at 13:36 ---------- Previous post was at 13:32 ----------

Първоначално публикувано от Tie Покажи съобщение
              Колега Connor - нали се шегуваш че не схващаш че става дума за грешка при попълването на обявите в немското мобиле?!?!? Иначе ако е истина, то от 600 куб.см. вадят м/у 65 и 130 к.с. АТМОСФЕРНИ при това!!! Веднага си късам дипломата и предлагам да направят същото вкупом всички "енжинери" и проектанти на автомобилни агрегати изобщо!!!

П.С. Замисли се колко ще е реалното тегло на такъв "пистов" мотоциклет с дизелов ДВГ!!!
              http://www.segabg.com/online/article...=29&id=0002001

Comment

• Я кажи в коя от посочените оот ТЕБ обяви има 600 куб.см. дизелов ДВГ с поне 100 к.с. и веднага ти ГО КУПУВАМ!!!!

Comment

Я кажи в коя от посочените оот ТЕБ обяви има 600 куб.см. дизелов ДВГ с поне 100 к.с. и веднага ти ГО КУПУВАМ!!!!
                  Това вече е тема която не ме вълнува при моторите мощноста. Главното е, че се използва дизела и там. Спора ми за мощноста е при колите. Сега ще тръгнеш и скутери сигурно да ме разпитваш ?

Comment

• Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщение
                    http://www.automobile.com/lamborghin...-gallardo.html

Скоро и в Ламбо ще го чуеш.
                    Two key issues which need to be sorted out before the project can continue, includes the need to widen the engines narrow power band as well as the necessity of improving overall power delivery, both problems associated with diesel technology.
                    Това е от статията, която си постнал. Да превеждам ли?
                    Освен това, статията е преди излизането на Q7, т.е. много е актуална.
                    Както и тази от сайта на Сега, която е от началото на 2007г.
                    Last edited by Fear; d.m.y г., 16:52.
                    Alfa Romeo 166 3.0 V6
                    Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                      Това е от статията, която си постнал. Да превеждам ли?
                      Освен това, статията е преди излизането на Q7, т.е. много е актуална.
                      Както и тази от сайта на Сега, която е от началото на 2007г.
                      Lamborghinis engineers are generally impressed by the diesel engine, particularly its performance and tractability thanks to the motors 535 lb-ft of torque, but some downfalls have been discovered

Пропускаш и положителните черти. И какво толкова? Според тях трябва да е просто още по-мощен. Спокойно... И този проблем ще решат

Comment

• Ок защо няма дизелов M POWER ( не говоря за М пакет)
                        Защо няма дизелов AMG или BRABUS ?!?

Comment

• Не бе пич - САМ ТИ ги намеси моторите, а аз за да е още по-лесно ти дадох пример за абсолютно еднакви матори с охлюви качени на моторна спирачка (стенд) и да видиме какво ще стане???
                          Прочети ми 1-то мнение в темата от днес и ще видиш че никъде не отричам приложението им при 2-колесните!!!
                          Разбери - не отричам дизелите, но в чисто "динамичен" план от единица обем не "вадят" повече мощност!!!!! И за разлика от теб не отричам дори и старите дизелови агрегати - всяко нещо с времето си! Имам прекрасни впечатления от 2.5 ТД ВМ-ския матор качван на Крома/Тема/ 164 но това беше за времето си и сравнен сам по себе си в неговия си клас!!! Същото мога да кажа и за 90-ка 2.4 ТД която на 2-ра правеше 90 км/ч по километраж и след Лада/Полски Фиат през 92-ра ми се струваше направо "извънземен" ))

Comment

Не бе пич - САМ ТИ ги намеси моторите, а аз за да е още по-лесно ти дадох пример за абсолютно еднакви матори с охлюви качени на моторна спирачка (стенд) и да видиме какво ще стане???
                            Както и всички останали НЕ СЛЕДИШ ТЕМАТА, моля те ако няма да е следиш не пиши въобще. НЕ намесих аз моторите, а някой друг който каза че не дизела не се използва при пистарките. Просто доказах обратното, а вече колко са разработени там и колко мощни никак не ме топли.

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                              Само няма да се карате много...
                              Алфа 156 2,4 ЖТД (мойта), разказа играта на едно Ауди R8 420 коня бензин!!!
                              Който не вярва имам доказателство - видео
                              Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
                              Ок защо няма дизелов M POWER ( не говоря за М пакет)
                              Eeee пропускаш Ауди RS и S...
                              Ми ето и моят отговор на твоите бързи бензини какво им се случва от едно 2.4 JTD (мойто JTD)
                              www.vbox7.com/play:691c9091
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
                                Ок защо няма дизелов M POWER ( не говоря за М пакет)
                                Защото вече задаваш просташки въпроси. Защо няма изстребители и Боинг-и на бензин??

Comment

Working...
                                X