Известие

Collapse
No announcement yet.

Икономичен TS - има ли такова чудо невиждано?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
    Чудя се дали няма някой, който си гаси колата по надолнищата и да се движи като делтапланерист ??? Все пак и това е начин за намаляване разхода на гориво.
    Аз по едно време го правех тоя номер ама кои знае какъв ефект не съм забелязал, а от друга страна докато ми е угасен двигателя съм постоянно на тръни та се отказах от тая практика, сега предопчитам да съм на 5 без газ в надолнището.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

В който и форум да съм гледал данните от борд компютъра се различават от реалния разход ~1л примерче голф 4 1,6 реално 7-8л по компютър даже няма и 6л ,че сетне няма да бъдат икономични

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
        Аз по едно време го правех тоя номер ама кои знае какъв ефект не съм забелязал, а от друга страна докато ми е угасен двигателя съм постоянно на тръни та се отказах от тая практика, сега предопчитам да съм на 5 без газ в надолнището.
        Това е лоша и опасна практика... Едва ли някой, който си е взел T.S. мисли толкова много за разхода...

Италианките са като к*рвите, много ти взимат, НО още повече ти дават!
        145 QV ex.
        146 Boxer TOTAL ex.
        147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
          Чудя се дали няма някой, който си гаси колата по надолнищата и да се движи като делтапланерист ??? Все пак и това е начин за намаляване разхода на гориво.
          След тунела на Тракия посока ПД има 7 км дето мое да се минат по инерция ако след дупката се засилиш с 160, но като цяло изгасянето на колата с тая скорост е силно непрепорачително......
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от plamen petkov
            По голямата ралика в разхода при ТС например 10л извънградско идва от това че се кара 160-180км/ч ,и след това се питаме защо другите особенно коли до 100кс не харчат толкова ,но при нормално каране разхода се доближава до тях
            Това е вярно. Моят верижен ТС ми е давал 7.3 при 120-150. Но ако се отпускам да карам със 160-180 разходът вече е 9.
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Аз да попитам, ако се лепниш зад някой ТИР близо до него, такаче той да ти пори въздуха дали ще падни разхода? И дали това може да стане и с кола пред теб , че ТИРА кара с 90.
              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

За разхода,не съм сигурен,но тва с лепването зад колата пред теб,се нарича Драфт и се използва в Наскар,като си във въздушната струя на колата пред теб,съпротивлението ти е по-малко,по този начин,успяват да се изпреварват.За обикновените коли нз дали става.
                Alfa 155 1.7,1.8 ex
                Alfa 166 2.4 3 ex
                155 1.8 MY 95 sport

Comment

Разбира се, че става, ама упражнението определено не си струва, защото какво правим, ако ТИР-а набие спирачки?!
                  Alfa Romeo 166 3.0 V6
                  Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
                    Аз да попитам, ако се лепниш зад някой ТИР близо до него, такаче той да ти пори въздуха дали ще падни разхода? И дали това може да стане и с кола пред теб , че ТИРА кара с 90.
                    Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                    Разбира се, че става, ама упражнението определено не си струва, защото какво правим, ако ТИР-а набие спирачки?!
                    Не го правете. С ТИР-овете по-надалечко. На моя позната мъжа си карал така след ТИР и някъде преди Правец ТИР-а не само че набил спирачки, ами така ги набил, че се и обърнал даже, препречил пътя и човеко се набил под него. Филма не е бил с хепиенд, за съжаление. Бе зад ТИР далече. И пред ТИР далече, че се не знае ще може ли да спре с тебе ако ти набиеш кюстеците по-рязко. Пък и разни работи поизпадат от време на време. Всеки път като изпреварвам камиони с дърва и си викам дано товарача бат`Герги първо да го е натоварил и после да са го черпили по ракия.
                    Кофти пост се получи, колеги. Ма поне си мисля, че не са неща за подценяване.
                    Alfa Romeo 164 Super 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                      няма как да стане с ТИР при скорост от около 90-100 км. на около 1 метър от тира въздушната струя отново се събира. имаше цяла серия на митбъстърс по тоя повод. наскар и Ф1 им се получава, но те се движат със страшна скорост а и аеродинамичните елементи там са на съвсем друго ниво.
                      няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

• Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                        няма как да стане с ТИР при скорост от около 90-100 км. на около 1 метър от тира въздушната струя отново се събира. имаше цяла серия на митбъстърс по тоя повод. наскар и Ф1 им се получава, но те се движат със страшна скорост а и аеродинамичните елементи там са на съвсем друго ниво.

Напротив получава се, ама летят камъчета от гумите и пукат предни стъкла .
                        sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

• Първоначално публикувано от koolio
                          Боже, Боже, кви икономии кво нещо!

Абе хора, ако толкова държите да спестите всяка стотинка, че чак да карате зад тировете, по-добре махайте колите и яхвайте градския и междуградския транспорт.
                          Е аз това да се лепна зад ТИР няма да го направя колега, защото си е опасно не го знаеш ако скочи на спирачките и айде, пък и колегата по -горе е прав много камъчета хвърчат, то моя прозорец вече на 2 места има леки удари от камъчета, а спазвам доста добра дистанция. Просто ми стана интересно дали ако се лепнеш зад някой и той ти пори въздуха няма да намали разхода.
                          Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• Тази тема не беше ли за съвети относно икономичното каране ?
                            Пази боже, жива да не бях....
                            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Като сте тръгнали да намесвате ТИР-ове...Вземете едно въженце 15метра и се прикачете към Тир-а да ви дърпа Така ще е най-икономично
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                                Тази тема не беше ли за съвети относно икономичното каране ?
                                Моят съвет - карайте си в ограниченията на скоростта.
                                Днес се върнах от море в Гърция - изминати км - 1000.
                                Двама човека, дете, много багаж, разход 6,2.
                                Колата е Алфа 147 1.6 105к.с.
                                От тези километри обаче, само 60 са по магистрала и съм карал с 130. На останалите места макс 90-100.
                                Абе изобщо доволен съм от колата.
                                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC
                                Ex Fiat 126p
                                Ex Fiat Вravo 1.6
                                Alfa Romeo 147 1.6

Comment

Working...
                                X