If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Преди години някакви немци екпериментирали и съветваха да се ускорява с напълно отворен дросел, лично мен ме съмнява
Това и аз съм го чел някъде, мисля че ставаше въпрос за ускорения под 2000об. Примерно от 1500 ако настъпиш здраво до 2000 е по-икономично, отколкото, ако я настъпваш плавно. Дали е истина не знам, но може да се провери.
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Сега се връщам от форума на фолксваген, ами голф 4-1,6-извънградско-7-8 градско-10-11 е имаше и /научна фантастика/от 5 извън. до 8 градско сравнете ги с вашите TS и ще разберете че разликата е в милилитри а на в литри
Не знам защо ги пишеш тези неща, като на всеки човек му е ясно, че в градско каране в София и в Пазарджик има разлика от 2-3 литра. Бензинова кола няма, която да дава под 10л/100, с изключение на разните тип въшка. Просто чистото градско движение в София при натоварено движение е от порядъка на 20-25 км/ч. За дизел-а може да има разходи от 7-8-9 градско, но другите неща са митове и легенди.
А извънградско, може наистина да е икиномична, ако се кара по прав път с 80-км/ч. Пробвай и ще пишеш колко е икономична, но не знам как ще намериш такъв път за по дълго извънградско за измерване.
"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Не знам защо ги пишеш тези неща, като на всеки човек му е ясно, че в градско каране в София и в Пазарджик има разлика от 2-3 литра. Бензинова кола няма, която да дава под 10л/100, с изключение на разните тип въшка. Просто чистото градско движение в София при натоварено движение е от порядъка на 20-25 км/ч. За дизел-а може да има разходи от 7-8-9 градско, но другите неща са митове и легенди.
А извънградско, може наистина да е икиномична, ако се кара по прав път с 80-км/ч. Пробвай и ще пишеш колко е икономична, но не знам как ще намериш такъв път за по дълго извънградско за измерване.
Koлега, ти само на една, твоята, кола ли си се качвал?
1.Алфа 146 1.6ТС 16кл с чип от Бобо.
Средно в София, не карам почти в пиковите часове(8-9, 17:30-19) без много ръчкане ми е горила около 9 на 100.
Човека, на когото я продадох, идва на работа всеки ден от Сточна гара, през целия център(паметника Левски,университета,попа,ндк) до Павлово в 9:30ч и си тръгва по същия маршрут в 6 часа вечерта, колата му гори 9/100 градско и 6.5 извънградско.
2.Ситроен С3 1.4HDI 16кл 90кс, всичките 1.4ТС-и луди ще ви правя с това, отново като горе с карането, средно в София 4.4-4.7 с климатик и бая ръчкане!
3.Нисан Примера GT 2л 16 клапана 150 коня умерено задръстване, умерено ръчкане, без климатик в София 8.5-9л.
9.Делтата я карах всяка сутрин около 8 часа и после цял ден насам-натам, повече от 7.5 градско не ми е давала.
@Satanism разход градско в София - 8:30/9:00ч и 17:30-19:00 - 9/100 е НЕВЪЗМОЖЕН. Колата ти има разход над 11/100 по каталог градско, така че чип-а да сваля 1л пак не се връзва, но ти си знаеш. И прочети какво съм ти писал - ДИЗЕЛИ-те в темата не се обсъждат.
9/100 можеш да докараш при доста икономично каране градско и извънградско 60%/40% или от този порядък съотношение.
На моята кола имам навъртяни над 80 000 км и ми е ясно колко гори и при какви режими
"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Opel Astra J GTC
принципно са възможни по-ниски разходи от нормалното и от стойностите покаталог, колкото и да изглежда абсурдно....
Случи ми се миналата година...
Скапа ми се дебитомера и колата получи "дупка" в оборотите м/у 2000+ и 3500 горе долу.... направо се скопи и аз спрях да я юркам и почнах пенсионерската временно.....
Но се скапа така, че пуска стойности за бедна смес.
Разхода ми падна толкова драстично...на моменти под 11/100, при нормално за мен около 14 градско.
Проблема е, че сместа е много бедна и че може да "роди" и веднага си сложих новия дебитомер и се върнах към вървенето и прекрасните 13-14/100 )))
"Туин Спарк от разход се не плаши, но от бедна смес Да" че после в графата родилки
С колегата си спорим до колко е смислено да се кара нон стоп на скорост в града.
А за спестяването по нагоре профа подробно е дал основните принципи , и ся ко викаш да заключват темата ли щом нищо повече не може да се каже
Аз мога да падна и до 3,4л/100км. Ще ме попитате как - ми 50км карам с 90-110км/ч (при среден разход 6,7-6,8л/100км - реално постигнат с климатик и 5 човека с много багаж засечен за 1400км) и 50км 4-та я бутат. Елементарно. Само дето не съм сигурен дали ще се навият де.
моят 2.0 ТС докат беше наред де
с ремап от диджитал преди повече от 2 години вече
след ремапа съм го засичал пълно-пълно ...
както и празно-празно с 10 кила туба отзад пълна естествено и 2-та варианта - точно 9.5 на 100 в града
при смяна на предавка около 3000 рпм - демек кротко
а ако некой си мисли че в Пазарджик нема задръстванета
да дойде да види .. щото тука колите са 5 пъти повече от хората, а улиците се броят на 2-те ми ръце ..
за извънградско немам точна представа
ама се ми се струва че до 130 км/ч май съм около 6,6 до 6,8
а след 130 до около 180 стрелката на бензиномера видимо пада ... демек разхода по 2
за "асматика" нема да говора щото некои колеги ша почнат да завиждат и да ме псуват ..
Здравйте и аз да се включа с последното ми засичане. Варна-В.Търново ... колата е Фиат Брава 1.6 99г. 103к.с Варна-Шумен магистралата 160-170км/ч ... Шумен-В.Търново доста динамично каране на някои отсечки пак имаше скорости около 160км/ч с една Каптива се гонихме ... Горна Оряховица-Търново и обиколка из Търново с климатик... на другия ден прибиране Търново-Варна 50км с климатик после без ... скорост около 130км/ч ... минаване през Варна (добре че беше неделя и няма задръстване) Варна - Обзор-Варна ... 665км с 42литра Еко 100 това дава приблизително 6.31л/100км останах доста изненадан от разхода при условие че на отиване към ВТ след магистралата имаше чести изрязвания около 5000об. при изпреварване ...
Софийско каране рекорда ми е да я сваля 10/100 (1.6 т.с) , но това се случи при каране почти без задръствания пенсионерската ... иначе си лапа 13-14 вкарвал съм я и на 18, а със 95шел В повър е достигала разход 5л за 16 км ,,,,, в не много голямо задръстване ....
Извънградско с климатик и каране с около 130-140-160.... след това 40-60-80 пак над 100 и т.н и включен климатик е сваляна на 7-7 и малко Без климатик и каране 140-190 даде разход 8,5 ...
А ТЕЗИ КОИТО МИ ВКАРВАТ 2.0 ТС в 7-8 ГРАДСКО В СОФИЯ ... ИСКАМ ДА ГО ВИДЯ АЗ ЩЕ ИМ НАПЪЛНЯ РЕЗЕРВОАРА, но Ако не го постигнат те ще пълнят моя една година всеки месец ....
@Satanism разход градско в София - 8:30/9:00ч и 17:30-19:00 - 9/100 е НЕВЪЗМОЖЕН. Колата ти има разход над 11/100 по каталог градско, така че чип-а да сваля 1л пак не се връзва, но ти си знаеш. И прочети какво съм ти писал - ДИЗЕЛИ-те в темата не се обсъждат.
9/100 можеш да докараш при доста икономично каране градско и извънградско 60%/40% или от този порядък съотношение.
На моята кола имам навъртяни над 80 000 км и ми е ясно колко гори и при какви режими
Добре, бе, "Баце", много обичам разни хора да ми казват кое е възможно или не.Аз казвам каквото ми се случва.Пари да лъжа все още не ми дават!Дадох линкчето, там подробно съм се старал да описвам кога,къде,какво,как и колко.Който не ми вярва-за негова сметка си е!
А човека, който я купи, като му казах, и той не ми вярваше и ми обясняваше как го лъжа, но после бързо дойде да се извини/похвали...
Сложете каталожните данни и направете съпоставка. Или твоята кола е нещо сбъркна или на всички останали нещо не са им у ред колите. Над два литра разлика в горенето на кола не може да се постигне, освен в посока НАГОРЕ.
Моята в момента гори към 10/100 газ при положение, че маршрута ми е 60%/40% градско извънградско при нормално каране - до 4000 оборота максимум. А за последния месец имам навъртяни към 3500 км, от които над 2300-2400 в София при всякакви условия и разход 9 не съм имал, освен до морето и обратно, където беше горе долу около 9/100км.
п.с. А това какво ти се случва си мисля че дори и ти не го вярваш, защото съм докарвал 9/100 градско преди 5 години в София при смяна на предавките на 3000 оборота през лятото при доста по малко движение.
Когата започнах да карам кола всеки ден (2000г.) постигах около 50 км/ч средна скорост в маршрута Банкя - кв.Лозонец, в момента е около 30 км/ч до Мотописта преценете си сами каква е разликата в годините.
"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Opel Astra J GTC
Чудя се дали няма някой, който си гаси колата по надолнищата и да се движи като делтапланерист ??? Все пак и това е начин за намаляване разхода на гориво.
AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Хубаво е някой ако е тествал разхода на други марки да го напише тук но съм почти 100% сигурен че разликите ще бъдат минимални с наще TS
А4 2.6 quattro 95 година 150 коньовото е с около литър повече извънградско и с около 2 литра повече градско (в сравнение със 166цата), но зависи дали има задръствания и тн, щото може и много по-голяма разлика да има.
Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi
Сложете каталожните данни и направете съпоставка. Или твоята кола е нещо сбъркна или на всички останали нещо не са им у ред колите. Над два литра разлика в горенето на кола не може да се постигне, освен в посока НАГОРЕ.
Моята в момента гори към 10/100 газ при положение, че маршрута ми е 60%/40% градско извънградско при нормално каране - до 4000 оборота максимум. А за последния месец имам навъртяни към 3500 км, от които над 2300-2400 в София при всякакви условия и разход 9 не съм имал, освен до морето и обратно, където беше горе долу около 9/100км.
п.с. А това какво ти се случва си мисля че дори и ти не го вярваш, защото съм докарвал 9/100 градско преди 5 години в София при смяна на предавките на 3000 оборота през лятото при доста по малко движение.
Когата започнах да карам кола всеки ден (2000г.) постигах около 50 км/ч средна скорост в маршрута Банкя - кв.Лозонец, в момента е около 30 км/ч до Мотописта преценете си сами каква е разликата в годините.
Както искаш.
А въртяните километри в София по-добре да не си ги мерим
По повода за другите марки
Нисан Примера 2л 16кл 150кс 10/100 градско София
5.8 извънградско с 90км/ч
100-110 около 6.3-4
120-140-7/100
150+/180 по магистрала около 7,5-8...Повече и да искам-не може да качи
Това са данни от борд компютър.На колонката лъже с ~0.2л нагоре
Всичко това, обаче, освен софийското, е със западен премиум бензин.
Comment