Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно ксенон 55W !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
    фаровете с ксенон НЕ задържат сняг.
    Aми...
    И защо тогава всички фабрични ксенони вървят задължително с умивателна уредба на фаровете?
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
      Aми...
      И защо тогава всички фабрични ксенони вървят задължително с умивателна уредба на фаровете?
      Истината е, че е така...но е истина и че никога не съм имал проблеми зимата с ксенони....
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

фаровете с ксенон НЕ задържат сняг.[/QUOTE]

Абе имаше един стар виц дето Иванчо питал "аз на чаршафа ли да вярвам или на оная си работа". Това е и причината да съм категоривно против ксенон на долните фарове за мъгла
        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

бе то и аз съм против. ксенони само на късите и то неповече от 5000к и 35вата според мен. виж за офроуд за яко осветяване е друго.
          точка

Comment

35W крушка на 55W баласт
            8000 келвина крушка Н1, като заради овъррайда свети като около 6....

Колата е с дясна дирекция, за това десния фар свети надолу, а левия по-нагоре, иначе са наведени почти максимално надолу.
            Attached Files

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
              35W крушка на 55W баласт

Колата е с дясна дирекция, за това десния фар свети надолу, а левия по-нагоре, иначе са наведени почти максимално надолу.
              Съжалявам, но ще те разочаровам - свети доста слабо за ксенон!
              Това е моето мнение
              Разликата с 4300 или 5000 е доста осезаема
              sigpic

Comment

Позволи ми да изразя съмнение относно възможностите ти да прецениш реално колко светят, при положение, че гледаш снимка от телефон, било то и хубав....

Колата с жълтия номер отсреща е БМВ 7ца, а не Клио...това ще ти даде горе-долу представа за разстоянието
                Last edited by Satanism; d.m.y г., 22:19.

OEM & Ventura Garage

Comment

Позволи ми да изразя съмнение относно възможностите ти да прецениш реално колко светят, при положение, че гледаш снимка от телефон, било то и хубав....

Колата с жълтия номер отсреща е БМВ 7ца, а не Клио...това ще ти даде горе-долу представа за разстоянието
                  Абе аз си нося очилата, ама ти май живееш в заблуда
                  Ето ти малко снимки от Нокиа Е50 на ксонон 35W - 4300К
                  Надявам се, че се ориентираш колко е силата на живачната лампа на уличното осветление и как съседите отсреща могат да не палят лампи
                  Сори за качеството, но толкова може мобилен апарат през стъклото
                  Нарочно съм снимал снопа светлина, за да не кажеш, че съм на дълги, въпреки че нямам ксенон на тях, защото е безмислено
                  Attached Files
                  sigpic

Comment

35W крушка на 55W баласт

Не искам да се сметне като нападка, но кристал вижън на филипс свети доста по-добре. Ако това ще е резултата ще си остана с тях
                    sigpic
                    Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                    BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                      Не искам да се сметне като нападка, но кристал вижън на филипс свети доста по-добре. Ако това ще е резултата ще си остана с тях
                      Е много ясно, че кристъл вижън свети добре... като е забранен в Европа. То и фарове като за "Рали Финландия" можеш да си сложиш, и тогава още по-добре може да светнат
                      Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                      Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                        Е много ясно, че кристъл вижън свети добре... като е забранен в Европа. То и фарове като за "Рали Финландия" можеш да си сложиш, и тогава още по-добре може да светнат
                        Незнаех че е забранен
                        А защо е забранен, като нито заслепява нито грее

EDIT: А как ще ме хванат че съм с кристал вижън? Ще ме накарат да си разглабям фара ли
                        Last edited by DarkKnight; d.m.y г., 18:22.
                        sigpic
                        Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                        BMW 316 Compact '95

Comment

Поръчах ксенона, чакам го и ще го сложим мерси на колегите за снимките
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Незнаех че е забранен

EDIT: А как ще ме хванат че съм с кристал вижън? Ще ме накарат да си разглабям фара ли
                            Moже и това да те накарат...
                            Тук в Англия глобяват за страничен мигач, защото не бил сертифициран по не знам си кой стандарт, 30 паунда на крушка...

Колкото до светлината на колегата, моя рефлектор е на 11г., неговия - на 2....
                            Да не говорим, че е на бая по-осветено място

OEM & Ventura Garage

Comment

EDIT: А как ще ме хванат че съм с кристал вижън? Ще ме накарат да си разглабям фара ли...
                              Ами доколкото знам, не се продава от официалните представители на Филипс е Европа, щото свети по-силно отколкото е позволено по стандарта тук, но може и да бъркам. Все пак някъде бях чел, че са само DOT съвместими, но не и ECE, т.е. не са по европейските регулации, ама сега не мога да открия къде съм го прочел. И в европейските сайтове на Филипс нищо не се казва тях, има ги само в американската част.

Така или иначе не вярвам да голобяват в България за нещо такова, още по-малко пък да се разглабят фарове по пътя Пък и при толкова гаражно монтирани ксенони, най-малкия проблем са твойте халогенни крушки
                              Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                              Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Аз също съм с 4300к 35W и съм много доволен. Ползвам го вече повече от година и нямам никакви оплаквания. Зимата не съм имал проблеми със паленето определено усетих разликата като сложих ксенона, за дълги съм забравил вече защото ми свети по-силно от дългите.
                                Alfa Romeo 156 2.4 JTDm 20v
                                sigpic

Comment

Working...
                                X