Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно ксенон 55W !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос относно ксенон 55W !

Интересува ме някой с опит, има ли проблем ако е 55В, дали няма да стопи рефлектора или да потъмни стъклото на фара? Иска ми се като слагам да е мощно, благодаря предварително.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

от моите скромни познания ксенона не грее, кажи речи въобще, обикновената халогенова крушка грее в пъти повече от ксенона, так че ксенона няма никаква опасност да стопи каквото и да било

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
      Интересува ме някой с опит, има ли проблем ако е 55В, дали няма да стопи рефлектора или да потъмни стъклото на фара? Иска ми се като слагам да е мощно, благодаря предварително.
      Ако крушките нямат UV-филтър на ампулата, дори 15W ще скапе рефлектора и ще потъмнее "стъклото" на фара.
      Виждал съм "изгорели" фарове от евтини ксенони и то за 1-2 год.
      За какво ти е по-мощен, за да заслепяваш повече ли?
      Според мен 35W на рефлекторен фар, който не е пригоден за ксенон, са абсолютно достатъчни
      sigpic

Comment

Аз ще го забия максимално надоло, просто искам да сложа ксенонче и офертата на която съм попаднал е само с 20 левчета отгоре за 55в, добри са внос са, затова се чудех. Има ли някой с такъв във форума!?
        Last edited by rusiq86; d.m.y г., 10:40.
        sigpic

Comment

За повече от година 55 ватов ксенон не ми направи абсолютно никаква разлика и поражения по рефлекторите........слагай смено, но и настрой фаровете като ората......
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Колега каква е разликата според теб между 55 и 35в, доста осезаема ли е както мисля?
            sigpic

Comment

Абе чак доста не е, но си има разлика......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Колега каква е разликата според теб между 55 и 35в, доста осезаема ли е както мисля?
                Разликата е стабилна, за 20лв си струва определено.
                Особено ако са по-читави баластите и крушките...
                Аз като си го слагах, момчето, което ми го продаде ми даде 35 и 55 да ги монтирам на 2та фара едновременно и да видя разликата.

Въпреки че, честно казано и противно на всеобщото мнение, изобщо не съм доволен от ксенона на лупи, не знам 156цата дали е с такива, но на 146цата нищо не се виждаше и с 35, и с 55.....
                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

доколкото проучих най-добре свети ксенон на фарове без лупи и с рефлектор и прозрачно стъкло отпред на фара както при 156, няма лупи. Лупата трябва да насочва снопа светлина, но дори го отслабва. Добър е с две години гаранция е, вече обзаведох един пр с 35ватов, е е доста стабилен, предлагат ми и от новите тънки баласти и крушки, някакви мнения за тях? ако някой има снимка как свети вечер 55в ще съм мн задължен.
                  sigpic

Comment

доколкото проучих най-добре свети ксенон на фарове без лупи и с рефлектор и прозрачно стъкло отпред на фара както при 156, няма лупи...
                    Проучването ти е вярно, но с уточнението, че така се свети най-добре в очите на насрещнодвижещия се, който е ей така:
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

задължително забиване максимално надоло! някой има ли някакви данни до колко се нагряват крушки едно друго за темп.говоря.
                      sigpic

Comment

Тънките баласти са боклуци, не слагай такива.Не ти седят на колана, че да ги криеш.
                        Колкото до снимката, мога да ти снимам довечера моите на нисана, но те са овъррайднати 35 вата крушки с 55В баласти.Което горе-долу е същата работа, де...просто светят по-бяло от спецификацията

Като цяло, ако ти свети добре фара, ще ти свети добре и ксенона...

OEM & Ventura Garage
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Свети ми добре, просто искам когато е мокро след дъжд да виждам добре. А и мен да ме виждат добре вечер като пътувам. Ще съм ти благодарен за снимката. ще чакам с удоволствие, моля само за снимка и от вътре на вън как се вужда, и да кажеш спецификата на фара каква е.
                          sigpic

Comment

Да знаеш, че по мои наблюдения, а аз бая коли с бая комплекти съм имал, на дъжд специално ксенона е много гаден!Нищо не се вижда.
                            Иначе фара ми е като на 156ца 1:1.
                            Крушката е 35 вата 8000к, на 55в баласт

OEM & Ventura Garage

Comment

Свети ми добре, просто искам когато е мокро след дъжд да виждам добре. А и мен да ме виждат добре вечер като пътувам. Ще съм ти благодарен за снимката. ще чакам с удоволствие, моля само за снимка и от вътре на вън как се вужда, и да кажеш спецификата на фара каква е.
                              За да виждаш на дъжд добре ти трябват ксенони под 5000к. Иначе заводски крушката която се слага в рефлектора си е 55 вата, няма логика ксенон 55 вата да прави поражения. Имах едни крушки 100 вата, които топят .. ама къде са 55, къде 100
                              33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Working...
                              X