Известие

Collapse
No announcement yet.

акумулатор какъв

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• акумулатор какъв

Начи за 4 години на алфата съм сменил 2 акумулатора ,естествено втора употреба за по 50-60 лв . Сега пак ми е паднал ,а го обслюжих преди не повече от 3 месеца. Оттечки нямам , проверих . Явно си е отишъл вече акумулатора. До сега бях с 62 ампера момбат с 30 процента повече пусков ток ....тия жълточерните .
    Колата е 2000 селеспиид ,какъв да си взема този път нов ...питам ампераж ,щото мисля да му взема вече един 72 амперов Вие със селетата с какви сте

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Моят дойде един прашасал от Италия, Exide и съм сигурен че не е първа младост, сега ако изкара зимата, ще е третата му.Колата я карам малко, седи навън и никога не съм имал проблем с него, следващия ще е точно от тази марка, според мен 62 или 64 ти трябва,това 72 е по мощен и е абсолютно безмислен за твоята кола/а и е по скъп/.
    Last edited by fred; d.m.y г., 22:30.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Баннер - австрииски са - много съм доволен.....
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
        ...Колата е 2000 селеспиид ,какъв да си взема този път нов ...питам ампераж ,щото мисля да му взема вече един 72 амперов Вие със селетата с какви сте
        72 ще ти дойде голям за алтернатора, 62 ти излиза по каталог...

Колкото до марката - тая тема я дъвчем от миналия век... Колкото по-скъп, толкова по-добре - лично мнение...

Comment

Когато става дума за акумулатори има само една марка BOSCH. Всичко друго е компромис.

Разбира се има и други акумулатори качествени, но във времето не толкова издръжливи. Аз съм с някакъв ARNO незнам какъв е, така я взех колата преди 4 години, незнам преди това колко е карано. Та сега ще му е 5-та зима, за това време само веднъж съм го свалял да го зареждам.
          Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 23:14.
          Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
            Когато става дума за акумулатори има само една марка BOSCH. Всичко друго е компромис.
            Ама не и от тези, дето ги продават по нашите географски ширини!
            А, колегата fred, който така плахо спомена, че кара с Exidе, може би не знае, че това са едни от световните лидери в тоя бранш! За европейския пазар имаха и бранд Centra. Редно е да се отбележи. Но, като гледам, правилно се е ориентирал в избора на бъдещата си батерия!
            Аз, лично, бих ги предпочел в 10 от 10 случая пред BOSCH (и го правя, де!).

Comment

Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщение
              Ама не и от тези, дето ги продават по нашите географски ширини!
              Смело мнение но си е твое

Като сервиз с гаранционни права бих ти отговорил, че не са чак толкова големи проблемите им. Нито на BOSCH нито на GIGAVAT. Може да има проблем с някоя определена партида но не може да се твърди, че твърдението е валидно за всички акумулатори.
              Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

Мисля, че фактът, че трябва да имаш късмет, за да уцелиш от "правилната" партида, говори сам за себе си. И за марката, разбира се! Естествено, че не всички са боклуци, а само тези, дето се развалят -тук май две мнения няма.
                И още нещо: Смело мога да заявя, че не само продаваните у нас BOSCH са боклуци! Последният такъв (ама наистина ПОСЛЕДНИЯТ!!!) ми го докараха от Испания -познат си го беше купил от там, за да си докара таралясника на ход и го взех от него. Нямах нужда от нов акумулатор тогава, но си викам "що да не си изхвърля стария - след толкова години вярна служба, май му е време вече да ме оставя!" И го изхвърлих. -Грешка! Изкара от есента та чак до другата есен. А старият също беше BOSCH, но трябва да опиша какво беше преживял: Взех го от приятел, който вкарваше разни автомобили оттук-оттам. Бях останал без акумулатор в кофти момент и го питах, дали няма някой останал от нещо или поне за временно ползване, докато се видя с пари за нов. След известно замисляне, пичът се сети, че има един издъхнал, разпломбиран, с махнат горен капак, стоял неизвестно колко дълго на открито в нивата на дъжд, пек и пр. И ми вика -имам само този изхвърления, ама що не го пробваш! И аз, като удавник за сламка, без друга алтернатива го взех да го пробвам -миене, пълнене, зареждане, залепих му горния капак с асфалт и... го карах 3 зими! Така че, със сигурност има (или е имало) и други BOSCH-ове -аз лично съм имал от тях.
                Last edited by Panchev; d.m.y г., 09:32.

Comment

Аз си напазарувах BOSCH в началото на годината, минах през един голям сервиз (да не му казвам името) да го монтират и проверят всичко по колата (даже бонус ми смениха едната клема, че беше заминала).
                  Засега нямам никакви забележки, но като застуди ще видим как ще се държи

П.П. Даже се възползвах от прилична отстъпка в магазина, та цената му стана съвсем приемлива
                  Alfa Romeo 155 1.8TS '93
                  Alfa Romeo 146 1.9JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от Az4o Покажи съобщение
                    Аз си напазарувах BOSCH в началото на годината, минах през един голям сервиз (да не му казвам името) да го монтират и проверят всичко по колата (даже бонус ми смениха едната клема, че беше заминала).
                    Я кажи какъв с какви параметри е твоя, дето са ти го препоръчали
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

На старата ми кола сложих Бош силвър , четири години я карах и така я продадох. Сега я кара един колега и не го е сменил. Алфата естествено също е с Бош и е без грешка даже и при нощуване на открито при -17*С си палеше от ряз. И двата акумулатора съм ги купувал от тук.
                      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Мерси на спечелист , че ми отговори с три думи. Значи ,ще си взема 62 амперов ...пък дано попадна на читав

sigpic
                        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                          Я кажи какъв с какви параметри е твоя, дето са ти го препоръчали
                          Аз съм с BOSCH Silver Plus S5 007 - 750A - 74Ah

Единственият "проблем" беше, че момчетата в сервиза едвам успяха да го мушнат на мястото му .. влиза до последния милимундър
                          Alfa Romeo 155 1.8TS '93
                          Alfa Romeo 146 1.9JTD '99

Comment

Сега съм с FIAAM-италиански,сменян е няколко месеца преди да взема колата и досега не съм имал проблеми с него ,нито съм го зареждал,но може би ако ми се наложи смяна ще сложа Exide-досега лоши отзиви от тях не съм чувал.
                            Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от Az4o Покажи съобщение
                              Аз съм с BOSCH Silver Plus S5 007 - 750A - 74Ah

Единственият "проблем" беше, че момчетата в сервиза едвам успяха да го мушнат на мястото му .. влиза до последния милимундър
                              Ясно. И на мен тоя ми казаха. Ако разкачиш въздуховидите, си влиза като у тях си. Все пак е италианска
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                              X