Известие

Collapse
No announcement yet.

акумулатор какъв

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
    Е, те не се различават само по цената и етикетите върху тях, капаците им са боядисани фабрично в различни цветове (за Варта и Бош го твърдя със сигурност ), а както знаем акумулаторите са капсуловани и едва ли някой може да смени капака в задния двор без да си личи Плюс това никой, не е казал, че трябва да отидеш да си го купиш от битака. Специално на Бош, всички знаем кой е вносителя, пък и останалите свестни марки могат да се намерят в магазини, на които що-годе може да им се има доверие Продават се с гаранция, проверяват го, преди да заверят гаранцията и т.н.
    Пък в края на краищата 100% гаранция няма. Каква е гаранцията, че накладките ти не са менте
    Е поне цветовете им са различни значи, просто не знаех, значи има логика
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Моят май беше 64Ah и цената по спомен е около 140 лева - за Монбата е въпрос на ТОТО какъв ще уцелиш, май те са по около 100 кинта. Ако ще си караш дълго колата и искаш сигурност (имат 3 години гаранция мисля,ама не ми се рови да проверя ), тогава взимай делкото, но все пак 40 лева са си 40 лева...
      Arena Coast Customs

Comment

имам въпрос за акумулатор за 1.8 ts колко ампера да взема че трябва да купувам тези дни в момента съм с 74ah но мисля че е малко голям за моя ДВГ
        Alfa romeo GTVex
        Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
        Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
          имам въпрос за акумулатор за 1.8 ts колко ампера да взема че трябва да купувам тези дни в момента съм с 74ah но мисля че е малко голям за моя ДВГ
          Според каталога на Бош ти трябва 77аh/780 A (EN)
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Аз пък, като чета каталога, виждам 63 А/ч ...

Comment

А ся де , кои е недоскив ?"
              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                А ся де , кои е недоскив ?"
                77Ач / 780А на око ми мяза да е като за твоята каляска Няма как 1.8 бензин да е с такъв. Даже на 1.9жтд им препоръчват по-слаби акумулаторчета. Аз бих ползвал жокер 'довери се на Спечелиста'
                Last edited by trustworthy; d.m.y г., 20:14.
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Колеги карам 166 2,4 JTD от 2001-ва и ми предстои смяна на стария акумулатор..та според каталога, който е дал колегата във форума стойностите отговарящи в графа S5 ( какъвто мисля да и взема) са 100 Аh и 830 А (EN). Такъв ли трябва да взема да не объркам нещо и трябва ли да измеря мястото на леглото на стария, тъй като карам в момента друга кола или те са стандартни размери? От мненията до тук съм се спрял на марките Exide, Gigavat, Varta, Bosсh, ACDelco или Banner ще взема нещо от тях...дайте някакво мнение защото не съм специалист... Мерси предварително!

Comment

ЗА Искра някой какво ще каже? Български са чух добри неща но само от едно място съм събрал впечатления.Между Искра и Монбат кое е по-добро.180 лв за Бош малко не ми се дават.Благодаря
                    Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Първоначално публикувано от DJ Vladic Покажи съобщение
                      ЗА Искра някой какво ще каже? Български са чух добри неща но само от едно място съм събрал впечатления.Между Искра и Монбат кое е по-добро.180 лв за Бош малко не ми се дават.Благодаря
                      Искра и Монбат се произвеждат от един собственик в два различни завода - едните в Монтана, а другите в Пазарджик. Аз лично съм с Искра вече 3 години и е перфектен, а и като цяло мисля, че не е лошо да подкрепим българското производство. За БОШ имам не много добри отзиви от познати.
                      "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                      Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                      Opel Astra J GTC

Comment

Ами аз се реших и си взех ИСКРа 62 Ач , за 128 лв ми го дадоха.Супер.Има 2 г гаранция, и на 6 мес ще ходя да гледат тоци и кола и всичко.Кво повече искаш Благодаря за отзивчивоста
                        Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Е как кво повече да искаш? Искай за тези пари свестен акумулатор. Горе-долу за същите пари (към десетина лева повече) можеш да си вземеш 62Ah DELPHI, напр. Да не говорим, че ако се използват разни търговски отстъпки, за магазини, сервизи и пр. може да се вземе и по-ниско от Искрата. Той е съвсем друга бира. Не знам защо, но има такъв синдром - много хора като видят цената на BOSCH и веднага се хвърлят на българското. Има и други марки, бе хора! Има полски, има словенски, дето са доста по-напред от българските. Да не говорим пък, че и BOSCH не са върхът на сладоледа, но много хора са ги приели за еталон. Все едно, че ако не е BOSCH, все тая какъв друг боклук ще е! А иначе основен (може би и единствен) проблем на нашите стоки (в частност акумулатори) е единствено, че няма повтаряемост в качеството. А и аз лично не смятам за свой дълг да храня бългрската икономика и не бих избрал българското само поради такива подбуди.
                          DJ Vladic, да ти е честит акумулаторът! Със сигурност е по-хубав от стария ти такъв. И дано да изкара по-дълго! Това горното не беше упрек към теб, а просто удобен момент за обобщение.

Comment

Няма ли някой със 166 да ми каже какви са стойностите на акумулатора му, понеже не съм много в час и не знам да не направя беля ако взема с по-висок стартов ток да кажем от колкото трябва ... 100 Аh на 830 А става ли за 2,4 JTD 2001-ва година?

Comment

Ох, колкото повече чета тази тема, толкова повече се убеждавам, че май всички са спали в училище. Явно капацитет и стартов ток са тотално невнятни неща.
                              Няма да споменавам закона на Пюкерт, че ще стане страшно.
                              Last edited by търтей; d.m.y г., 19:02.
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ох, колега съжалявам, че не знам нещо, което ти знаеш...ако ти е толкова ценно не го споделяй, но поне не спами темата. Форума е да си помагаме взаимно нали? Страшно няма, споко Поздрави!

п.п Смятам, че е излишно да обяснявам, че въпреки, че ми е ясна разликата между капацитет и стартов ток, все пак ще дам 200-300лв -малко или много решил съм да ги дам, поне да съм сигурен в параметрите на това което взимам. Така също и смятам, че всички знаем алфите колко са капризни откъм електроника и искам да се предпазя от евентуални сривове. Това може да стане с чисто практически съвети от колегите във форума. Простичко е и не се нуждае от закона на Пюкерт, който нито е страшен нито е сложен. Той има отношение по-скоро към скоростта на разряд. Разбрахме, че колегата го знае. Браво колега.

Comment

Working...
                                X