Известие

Collapse
No announcement yet.

КАТ прави хайка за колани на задната седалка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Е, значи ще спасят 300 живота - баси кефчето......как го изчислиха......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Vlado_PK Покажи съобщение
      Колеги едно въпросче?На мен на Алфата са ми махнати задните колани (на някои жабар са му пречили явно) ако ме спрат куките какво ще ми се случи?
      Нищо. Наказанията важат в случай, че автомобила има налични задни колани, но те не се използват. Все пак по улиците се движат доста коли, които нямат задни колани. Какво правим в случая?! Просто нищо.
      The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
        Нищо. Наказанията важат в случай, че автомобила има налични задни колани, но те не се използват. Все пак по улиците се движат доста коли, които нямат задни колани. Какво правим в случая?! Просто нищо.
        караш и се надяваш да не се удариш така че тези без колана да не избият тези със колани... иначе да инициативата колкото е добра по идея, толкова и е удобна на някои властелини!

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Е, значи ще спасят 300 живота - баси кефчето......как го изчислиха......
          Аз предлагам да изсечем дърветата!

Comment

Първоначално публикувано от Bonev Покажи съобщение
            КАТ прави хайка за колани на задната седалка.........
            Ей това е проблема на КАТ - прави хайка - пълен шит. Трябва постоянно да следи и глобява , а не да прави хайки тип "всяко чудо за три дни". Поредния пиар на бат ви Бойко
            Last edited by Доко; d.m.y г., 21:37.

Comment

Колана за мен е предимно личностен избор. Всеки в колата както и аз трябва да имаме този избор. Извънградско съм за коланите, но в града мисля че не трябва да е задължително. Когато пътувам извън града задължително карам пасажера да слага колана. А относно колана отзад, возил съм се отзад в САЩ и глобата за не носене колан отзад е 50$, но само този който се вози плаща, така трябва да е и тук, затова че някой не си е сложил колана отзад, кво мен да глобяват. Кво да опра нож в гърлото на някой и да му кажа слагай или вън, аре стига.
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от Vlado_PK Покажи съобщение
                Колеги едно въпросче?На мен на Алфата са ми махнати задните колани (на някои жабар са му пречили явно) ако ме спрат куките какво ще ми се случи?
                Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                караш и се надяваш да не се удариш така че тези без колана да не избият тези със колани... иначе да инициативата колкото е добра по идея, толкова и е удобна на някои властелини!
                Доколкото знам, за автомобилите без колани на задните седалки ще има някакъв гратисен период, в който ще трябва да им бъдат монтирани колани и отзад.
                След като изтече този период ще има глобички.
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

За 26 години книжка, имам три акта, един отменен от съда, отделно и трите за пълни глупости...послдния е, че си забравих да включа фаровете на 28 февруари в един хубав и ярък слънчев ден, 2 км след, като търгнах от едно крайпътно кръчме.Не знам,акции на КАТ от този род са пълна тъпотия за мен и водят единствено до малумие и корупция.
                  Подчертавам, че за тия години не съм правил нито една катастрофа, да чукам на дърво, и никога не съм застаршил живот
                  Last edited by fred; d.m.y г., 22:10.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Bonev Покажи съобщение
                    Аз съм за коланите извънградско, ама в града да те карат да се опашеш според мен е тъпо. Но това разбира се е мое мнение.
                    В града, в града... колко да е в града. В София има достатъчно места на които са разрешени скорости от 70-80 км/ч. Пък и със 50 или 60 да се удариш, пак не е малък удар, въпреки че скоростта звучи ниска. Предния джам е достатъчно твърд да те убие и при 50 км/ч, щото те удря в главата, а такива удари често са смъртоносни или с тежки последици. Така, че за мен няма голямо значение в града ли е или не. Факт е, че и при катастрофите в градовете също умират хора, факт че и с 30 км/ч е имало починали и много тежко ранени. Освен това и в града съм виждал коли обърнати по таван, а тогава колана е доста полезен Така, че според мен не си много прав за градското, което не значи че ти отнемам правото мнение или, че искам да ти налагам моето

Иначе темата за коланите е безкрайна явно, пък вече сме я бистрили. Тогава защитниците на коланите приведоха почти всички аргументи, обясниха ги ясно и пак имаше хора, които не можеха или не искаха да разберат истината за колана, която е иначе доста простичка. Просто има прекалено много хора, които не могат да разберат, че има теми по които някой, някъде е вкарал много време, пари и други ресурси за да направи тестове, изследвания и да открие истината и те няма как да знаят повече по въпроса Това е положението явно, аз вече си мисля, че има хора, които никога не може да ги убедиш да си слагат колана. Включително знам за случаи, при които хора се возят без колани, въпреки че техни близки са загинали заради липсата на колан и те много добре го знаят. Знам за такива, които са лежали в болница след наглед лека катастрофа, защото не са си закопчали колана и сега пак не си го слагат. Незнам такива смелчаци какво точно трябва да се случи за да ги убеди Да не ми се обиждат феновете на карането без колан, но Айнщай е казал, че "Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, но за първото не съм съвсем сигурен"
                    Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                    Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Добре де колеги, а аз какво да направя като мойта бибичка няма колани отзад? Няма дупки в корите от кадето трябва да излязат, абе нищо няма и нее имало?! другата която разглобих беше по-стара и имаше, но тази - не! И какво да правя аз, да си дупча корите и колокнките на купето , за да си монтирам ли?!

П.П. Иначе и аз съм за слагането на колани, защото спасяват живот. не случайно някой инжинер ги е сложил, не защото са били задължителни тогава или за да ни пречат(разбираш ли ), ами защото помагат.
                      Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                      Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                        А относно колана отзад, возил съм се отзад в САЩ и глобата за не носене колан отзад е 50$, но само този който се вози плаща, така трябва да е и тук, затова че някой не си е сложил колана отзад, кво мен да глобяват. Кво да опра нож в гърлото на някой и да му кажа слагай или вън, аре стига.
                        Това казах и аз да глобяват само този който е направил нарушението, от къде на къде ще плащам аз чуждите нарушения!!!
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
                          Аз предлагам да изсечем дърветата!
                          Ми разбира се - ако излетиш от пътя със 100 и се халосаш във фиданката, никакъв колан не мое да те спаси, става да ти помогне ако няма дърво и се залашкаш насам натам из къра......
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                            Това казах и аз да глобяват само този който е направил нарушението, от къде на къде ще плащам аз чуждите нарушения!!!
                            Вижте сега, незнам редно ли е да глобяват за чужди нарушения, но така или иначе водача носи отговорност за хората в колата. Можеш да му кажеш, че няма да го возиш без колан и без да му опираш нож в гърлото. В края на краищата не си длъжен да го возиш. Казваш му, пък ако не иска да слиза и това е - не може да те принуди да го возиш. Да не говорим, какво става, ако се ударите, и тоя без колана фърли топа - идват катаджиите, пишат една несъобразена скорост, защото нямат по-добро обяснение за инцидента и се оказваш виновен за ПТП със жертва. За едното нищо те осъждат. А ако сте принудили тъпака да си сложи колана и беше оживял, ще се отървете с някоя точка по-малко Освен това, ако е без колан, може да убие вас самите, особено ако е седнал точно зад вас. В края на краищата избора си е ваш, но докато карате вашата кола със вашата шофьорска книжка "вие сте шефа" и съвсем спокойно може да кажете на ш***ните пасажери какво очаквате от тях, след като сте поели отговорност за живота им. Ако не ги кефи - да хващат пеш

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                            Ми разбира се - ако излетиш от пътя със 100 и се халосаш във фиданката, никакъв колан не мое да те спаси, става да ти помогне ако няма дърво и се залашкаш насам натам из
                            къра......
                            И това, ако се върнем на темата, означава, че все пак е по-добре да си с него, щото има и някакъв шанс да се разминеш с дървото и да продължиш в близката нива, което е вероятно да бъде придружено с търкаляне, като знаем колко фини са канавките и банкетите наоколо
                            Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                            Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Да от както карам винаги съм с колан и винаги ми е било гадно като се замисля, че тоя зад мен е без колан.

При евентуален удър колана ме държи мен и ми прави синка ами с още 50кг които при удар няма да са 50 ами 150 сигурно. Ами ако човека на задната седалка е 80кг? ??

Какво правим. Гръдния ми кош поема всичко.

Е как да кажа на човека зад мен, да си сложи колата и да не изглеждам глупаво.
                              Е сега поне имам причина .

Скоро ми се наложи екстремно спиране.

Каката зад мен която стоеше има мн. приятен навик да ръчка с колена по седалката.
                              Е този път пак се беше разчекнала на задната седалка и като набих спирачките колената й направо ме прободоха в кръста.

Като спрях и се обърнах човека от дясно на задната седалка беше с червено лице от подглавника на седалката пред него.

А всичко това беше от едно рязко натискане на спирачките......

Подкрепям с две ръца коланите на задните седалки

Пък и баща ми е ходил на много катастрофи и почти винаги когато удара е с поносима скорост и има жертви то те са без колан.
                              sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Който е поддръжник на не слагането на коланите и е мераклия да си докаже тезата, че коланите са вредни, то нека да се затича колкото може по- бързо и да се блъсне в една стена. Един средно трениран човек може да развие 30-35 км/ч. Не съм го пробвал, чесно казано, но си мисля, че ако си нацепиш главата спокойно може да си пукнеш.

Та чакаме резултати от поддръжниците на тезата, че колана само пречи.
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X